Marianne en Manu vieren vijftigste huwelijksverjaardag

Op 28 juni 1974 stapten Emmanuel Devisch en Marianne Pauwaert in het huwelijksbootje in het stadhuis van Knokke, vijftig jaar later vierde het koppel hun gouden huwelijksverjaardag. Schepen Astrid Mestdach bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over. Het echtpaar heeft vier kinderen: Joke, Jeroen, Wouter en Martijn. Die zorgden op hun beurt voor een flink nageslacht met Jens, Gitte, Arthur, Emiel, Aukje, Jakke, Febe, Babette, Riley, Yliana, Amy en Amilia. Manu en Marianne hebben ondertussen ook al twee achterkleinkinderen: Neal en Maeve.

Manu en Marianne leerden elkaar kennen bij het Sint-Margaretakoor Ad te Levavi en bij de jeugdbeweging KSA-VKSJ. Manu was als maatschappelijk werker bij de Christelijke Mutualiteit verantwoordelijk voor de regio Knokke-Heist en Damme. Marianne gaf als onderwijzeres les in het bijzonder onderwijs. Nadien was ze vijftien jaar lang onthaalmoeder en runde ze ook als huismoeder het huishouden. Beiden zijn echte boekenwurmen. Af en toe reizen ze samen met de kinderen. In april 1972 was Manu medestichter van de Sociale Raad. Hij engageerde zich 33 jaar lang als voorzitter van deze adviesraad en tot op heden is hij nog altijd lid van het dagelijks bestuur en de algemene vergadering. Manu is daarnaast al meer dan dertig jaar lid van het Nederlandse Truuzements Mannenkoor. (HH/fd)

The post Marianne en Manu vieren vijftigste huwelijksverjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO

Op zondag 15 september gaat ‘Wandelen voor OIGO’ voor de twaalfde keer door. Deze editie gaat opnieuw van start in OC ’t Klokhuis Beveren-Leie. De opbrengst gaat dit jaar terug naar de VZW OIGO (Opgeven Is Geen Optie).
The post Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO appeared first on KW.be.

Lees meer »

DISCUSSIE. Kom op tegen Kanker vraagt om “gezonde” cadeautjes te geven in plaats van altijd een fles wijn: ga jij je gewoontes aanpassen?

Kom op tegen Kanker vraagt meer aandacht voor de link tussen alcohol en kanker: “55 procent van de Vlamingen weet niet dat alcohol het risico op 7 types kanker verhoogt.” Een nieuwe campagne – die mensen op een gezondere manier van het leven wil leren genieten – moet daar verandering in brengen. Ga jij je gewoontes aanpassen naar aanleiding van

Lees meer »

Agressieve bedelaar uit Knokke-Heist ontoerekeningsvatbaar volgens psychiaters

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een agressieve bedelaar uit Knokke-Heist met een maand verlengd. S.D. (42) veroorzaakt al maanden overlast langs de Lippenslaan in Knokke-Heist. Volgens de gerechtspsychiaters zou de verdachte ontoerekeningsvatbaar zijn.
The post Agressieve bedelaar uit Knokke-Heist ontoerekeningsvatbaar volgens psychiaters appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Julie zwijgt’ van Leonardo van Dijl is Belgische Oscarinzending voor 2025

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, is de officiële Belgische inzending voor de Oscars. De Belgische jury koos de film als kandidaat voor een kans op het felbegeerde beeldje in de categorie Beste Internationale Langspeelfilm. ‘Julie zwijgt’ viel eerder al in de prijzen op het filmfestival van Cannes en gaat dit najaar in België in première tijdens Film

Lees meer »

Gedenksteen voor de Poolse bevrijders

Tachtig jaar geleden reed generaal Stanislas Maczek met de Eerste Poolse Pantserdivsie Ieper binnen via de Polenlaan. Ter herdenking van die historische gebeurtenis en als eerbetoon aan de Poolse bevrijders onthulde de Koninklijke Oud-Strijdersbond Ieper-Zillebeke 40-45 een nieuwe gedenksteen in de Polenlaan nabij de bibliotheek.
The post Gedenksteen voor de Poolse bevrijders appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe functie voor de Heidekapel?

Kerkfabriek Sint-Clemens heeft de intentie om de kapel bij de Heideschool van de hand te doen. Het schoolbestuur zou de nieuwe eigenaar worden. “Op die manier kunnen we de kapel, toch een beeldbepalend element op Vosseslag, vrijwaren voor de toekomst”, klinkt het.
The post Nieuwe functie voor de Heidekapel? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke FC (1e nationale): “Steeds opnieuw wil ik beter doen”

Merveille Goblet is in Knokke de opvolger van de legendarische Sven Dhoest. De goalie was destijds prof en derde doelman bij Standard Luik. Tubeke, Waasland Beveren, Cercle Brugge en Mandel waren zijn volgende uitdagingen. Het sluitstuk is zopas zijn tweede seizoen gestart in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park.
The post Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke

Lees meer »

Parket verspreidt opsporingsbericht voor overval met Belgisch voertuig in Genève, slachtoffers loven beloning van één miljoen uit

Het Belgisch federaal parket en het openbaar ministerie van het Zwitserse kanton Genève hebben een opsporingsbericht verspreid voor een gewapende overval die begin dit jaar plaatsvond op de luchthaven van Genève. De vier daders maakten daarbij gebruik van een witte Peugeot met Belgische nummerplaat. De slachtoffers van de overval hebben een beloning van één miljoen dollar beloofd (omgerekend zo’n 905.000

Lees meer »

KAJ Pittem verkent Voerstreek tijdens kamp

Het jaarlijkse kamp van de Pittemse afdeling van de KAJ vond plaats in Teuven, een dorp dat dicht bij het bekende drielandenpunt gelegen is.
The post KAJ Pittem verkent Voerstreek tijdens kamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams formateur Diependaele (N-VA) wil morgen samenzitten met CD&V en Vooruit

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) heeft de drie partijen die onderhandelen over een Vlaamse regering (N-VA, Vooruit en CD&V) donderdag uitgenodigd voor een overleg in de centrale werkgroep, met de drie partijen samen dus. CD&V en Vooruit hebben telefonisch ook aangegeven dat ze daartoe bereid zijn. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Jonge bestuurder mist bocht en belandt met camionette tegen gevel van hoekwoning in Wervik

Op de hoek van de Geluwestraat en de Ommegangstraat in Wervik belandde vrijdagavond een camionette tijdens het nemen van een bocht tegen de gevel van een hoekwoning. De schade aan het huis bleef gelukkig beperkt. De jonge bestuurder uit Wervik moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Zijn passagier bleef ongedeerd.
The post Jonge bestuurder mist bocht en belandt met

Lees meer »

Oscar Piastri triomfeert na knotsgekke GP van Azerbeidzjan, Carlos Sainz en Sergio Perez rijden elkaar in de vernieling

Oscar Piastri (McLaren) heeft zondagmiddag de Grote Prijs van Azerbeidzjan, de zeventiende manche van het seizoen in de Formule 1, op zijn naam geschreven. De Australiër bleef op het stratencircuit in de hoofdstad Bakoe de Monegask Charles Leclerc (Ferrari) en de Brit George Russell (Mercedes) voor na een knotsgekke race. Lando Norris (McLaren) kwam op de vierde plaats terecht na

Lees meer »