Van boottocht op de Seine tot “versterkte burcht”: waarom openingsceremonie van Olympische Spelen in Parijs ongezien is

Een uren durende boottocht op de Seine met de Franse hoofdstad als één groot openluchtstadion, en de beveiliging die nog nooit zó scherp stond. De openingsceremonie vanavond van de Olympische Spelen in Parijs wordt helemaal anders dan alle andere, ‘du jamais vu’ zelfs. “Parijs voelt als een versterkte burcht.”

 

Meer krantenkoppen in België

Staking bij personeel van Brussels South Charleroi Airport: wat zijn je rechten als passagier?  

Bij een staking van het luchthavenpersoneel krijg je als passagier wél je vlucht terugbetaald of een nieuwe vlucht, maar je krijgt geen schadevergoeding. Zo’n staking wordt – in tegenstelling tot een staking bij personeel van je luchtvaartmaatschappij – gezien als overmacht. Boekte je zelf je verblijf en activiteiten voor je reis, dan zal je eventuele annulatiekosten meestal zelf moeten betalen.

Lees meer »

Groen-zwarte balans na vijf speeldagen: “Het vorige seizoen evenaren zit er niet in”

Cercle Brugge ging de interlandbreak in met vijf speeldagen op de teller. Daarin verzamelde het vier luttele punten. In de transferperiode onderging vooral de verdediging een metamorfose. Siquet, Daland en Popovic vertrokken, maar ook op het middenveld laat het vertrek van Lemaréchal en Lopes Da Silva een leemte achter. Voorin bleef topschutter Kevin Denkey dan weer.
The post Groen-zwarte

Lees meer »

Sofie Lemaire viert 1.000ste aflevering van haar radioprogramma: “Je moet soms zot zijn om dit vol te houden”

Komende zondag viert radiopresentatrice Sofie Lemaire (40) de duizendste aflevering van haar programma ‘De wereld van Sofie’ met een speciale uitzending in de Roma. Al bijna de helft van haar leven is ze te horen op de radio. Wij spraken met haar over rust vinden in de chaos, haar activistische kantje en een mogelijke theatershow. “Shit, ik klink nu echt

Lees meer »

Sanne is draagmoeder van haar nichtje. “Ik had geen kinderwens meer, mijn schoonbroers wel: een match”

Lang niet iedereen kan een baby verwelkomen. Sanne Riepema, redacteur bij het Nederlandse ‘Algemeen Dagblad’, verblijdde daarom haar schoonbroers Erik en Nick met een liefdevolle daad. Hun langgekoesterde kinderwens kwam uit. Dit is het persoonlijke verhaal van een draagmoeder in een maatschappij die er nog niet echt klaar voor lijkt. “‘Normale’ koppels verven een babykamer als er een kleintje op

Lees meer »

Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat

De Lustige Dravers organiseerden op kermismaandag opnieuw hun jaarlijkse paardenkoers. Rond de jaarwisseling starten de werken op de site van het Dadipark waardoor het paardenkoerscomité voor volgend jaar op zoek moet naar een nieuwe locatie. “Het zou jammer zijn moest deze folklore verdwijnen.”
The post Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend

Nadat eind augustus de top 10 en grote speerpunten bekend werden gemaakt, kwam Vlaams Belang Kortrijk zondag met hun volledige lijst. Op maandag 9 september werd het volledige programma met de wereld gedeeld. Dat telt in totaal bijna 80 pagina’s.
The post Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »