De troeven waarmee Parijs de Spelen lokte, zijn nu de achilleshiel

 

Parijs 2024 wordt een langgerekte reclame­spot voor zichzelf. Maar sinds de toe­kenning, in 2017, staat de wereld nog meer in brand. Dat scenario van een B-film stond niet in het script.

 

Meer krantenkoppen in België

Voedselagentschap sluit elke maand een horecazaak: aantal klachten weer op niveau van voor corona

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) ontving vorig jaar 252 klachten uit onze provincie en legde elf West-Vlaamse horecazaken een tijdelijke sluiting op. Dat zijn recordcijfers. “Vandaag kan iedereen zomaar een horecazaak starten”, zucht voorzitter Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen.
The post Voedselagentschap sluit elke maand een horecazaak: aantal klachten weer op niveau van

Lees meer »

Wegenwerken rond Brugse Veemarkt zorgen voor parkeerproblemen

Sinds begin september de eerste wegenwerken rond de Veemarkt zijn begonnen, zijn de parkeerproblemen tijdens de zondagmarkt toegenomen. N-VA Brugge trekt aan de alarmbel. “Al vele jaren zijn er parkeerproblemen rond de zondagmarkt en horen we klachten van overlast bij buurtbewoners. Nu zijn die toegenomen en vragen we om dit echt in handen te nemen. Dit zal ook de verkeersveiligheid

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

4 op 10 Vlamingen stemde in 2024 anders dan in 2019: bekijk in detail de kiezersbewegingen per partij 

38 procent van de Vlamingen stemde afgelopen verkiezingen in juni op een andere partij dan 5 jaar geleden. Dat blijkt uit nieuw kiezersonderzoek van de Universiteit Antwerpen. Ze brachten de kiezersbewegingen tussen de Vlaamse partijen in kaart. Wie kon kiezers van andere partijen overtuigen? En hoeveel moesten partijen precies prijsgeven aan elke tegenstander? Bekijk hier het overzicht.

Lees meer »

Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship

Leden van Zwemclub Interbad Brugge maakten deel uit van het Belgische FROS-team, dat onlangs het CSIT Championship in Oostende won. “In het algemeen landenklassement is het de eerste keer in achttien jaar dat dit wordt verwezenlijkt.”
The post Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na groepsgesprek van twee uur is de Vlaamse formatie weer (even) gered: “Met de juiste toegevingen kan het snel gaan”

Tijdens een twee uur durende therapeutische sessie rookten de Vlaamse toponderhandelaars donderdagmiddag samen de vredespijp. Nadat iedereen zijn hart had gelucht, werd een agenda met de inhoud afgesproken voor de volgende dagen. N-VA, Vooruit en CD&V beseffen dat ze tot elkaar veroordeeld zijn. Zaterdag buigen ze zich opnieuw over de grote resterende knelpunten. Formateur Matthias Diependaele (N-VA) herhaalt niet langer

Lees meer »

Borrell “woedend” over dood van zes UNRWA-medewerkers – Israëlisch leger bevestigt twee aanvallen in Syrië

De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell is “woedend” over de dood van zes medewerkers van het VN-agentschap UNRWA bij een Israëlische aanval op een school in de Gazastrook. Volgens de hoge vertegenwoordiger is het inmiddels de vijfde keer dat Israël een aanval uitvoert op de school in Nuseirat, waar 12.000 vluchtelingen bescherming hebben gezocht. Israël zegt

Lees meer »

Serieverkrachter Dominique Pélicot is ziek en getuigt dinsdag niet op Frans gruwelproces, schorsing van enkele dagen dreigt

Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zou dinsdag voor het eerst in de rechtbank aan het woord komen, maar de man is ziek en zal dus niet getuigen. Dat heeft Roger Arata, de voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »