Onze columniste Kim Gevaert over de dubbele kant van de openingsceremonie: “Je kan niet ineens zeggen: ‘Nu is het genoeg’”

De Olympische Spelen gaan vandaag traditiegetrouw van start met een spetterende openingsceremonie. Een gebeurtenis die veel atleten niet willen missen, maar toch zijn er ook sporters die de show aan zich voorbij laten gaan. Begrijpelijk, vindt onze columniste Kim Gevaert. “Het is toch veel staan en lang wachten, terwijl je als atleet lang en hard traint om er te staan op de Spelen, om de beste versie van jezelf te zijn.” 

Meer krantenkoppen in België

Peruaanse ex-president Alberto Fujimori overleden

De Peruaanse ex-president Alberto Fujimori is overleden op 86-jarige leeftijd. “Na een lange strijd tegen kanker is onze vader, Alberto Fujimori, zonet vertrokken voor een ontmoeting met de Heer”, klinkt het in een bericht in naam van zijn vier kinderen, op een online account van zijn dochter Keiko Fujimori.

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

“Ik hoop dat uwe kop eraf is!”: zwaardere straf in beroep voor man (57) die met jachtgeweer op ex schoot

Camiel V. (57) uit Grobbendonk hoopte in beroep op een vermindering van de tien jaar celstraf die hij voor de strafrechtbank in Turnhout opliep voor een moordpoging op zijn ex. Hij ving bot: het hof van beroep behoudt de effectieve celstraf en stelt de man bovenop nog eens tien jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat is vijf jaar meer

Lees meer »