Privé-eiland met strand te koop aan Engelse rivièra: 18e-eeuwse kanonnen (en 15 geesten) krijg je er gratis bij

Wie wil er een privé-eiland van 2,4 hectare voor de kust van het Zuid-Engelse stadje Plymouth kopen? Voor de liefhebber: enkele 18e-eeuwse kanonnen zijn inbegrepen in de prijs.

 

Meer krantenkoppen in België

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »

Fout in uitnodigingsbrieven voor gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

In sommige Antwerpse uitnodigingsbrieven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat een fout. Dat laat de stad Antwerpen weten. Zo staat vermeld dat er 33 stadsdistrictsraadsleden worden verkozen, maar dat aantal klopt enkel voor het district Antwerpen, niet voor de andere districten. De fout heeft geen gevolgen voor de organisatie van de verkiezingen.

Lees meer »

936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het stuur op drie maanden tijd: “Een gemiddelde van 10 per dag”

Op drie maanden tijd werden er al 936 rijbewijzen ingetrokken in West-Vlaanderen van autobestuurders, die hun gsm gebruiken tijdens het rijden. Dat was al langer verboden, maar sinds 1 juni 2024 wordt onmiddellijk het rijbewijs ingetrokken voor een periode van 15 dagen en moet de autobestuurder verschijnen voor de politierechtsbank.
The post 936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het

Lees meer »

Bart Van Opstal uit ‘Big Brother’ naar parlement: “VTM heeft ooit artikel over mij en Vlaams Blok verboden”

Op z’n cv stonden al ‘Big Brother’-deelnemer, politieagent en café-uitbater, en nu is daar parlementslid bijgekomen. Zo’n 8.000 voorkeurstemmen leverden Bart Van Opstal (49) een zitje op naast Tom Van Grieken. “Mijn vader zaliger zou zo fier zijn nu. Hij maakte zich zorgen wat er van mij zou worden”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over zijn politieke

Lees meer »

Geen kwaad opzet gemoeid bij overlijden van man (46) in Aartrijke

Het West-Vlaams parket, afdeling Brugge, bevestigt dat er geen kwaad opzet gemoeid was bij het overlijden van een 46-jarige man in Aartrijke. Het levenloze lichaam van de veertiger werd vorige week aangetroffen in zijn appartement.
The post Geen kwaad opzet gemoeid bij overlijden van man (46) in Aartrijke appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Dankzij’ crash met auto ontdekt Xana (22) dat ze lijdt aan erfelijke aandoening: “In het ziekenhuis vonden ze mijn verhaal opmerkelijk”

Ze reed op de Brugse Steenweg, en toen werd het zwart. Xana Baert (22) was zaterdag betrokken bij een bizar verkeersongeval in Blankenberge. Nu blijkt dat ze waarschijnlijk het bewustzijn verloor door een longembolie, maar ondertussen werd ze ook het slachtoffer van online haat. “Ik hoop dat sommige mensen nu twee keer nadenken.”

Lees meer »

Eén jaar na z’n dood staat urne Ivo Pauwels nog bij begrafenisondernemer: familievete drijft weduwe tot wanhoop

Eén jaar na zijn dood staat de urne van ‘Nonkel Jef’-acteur Ivo Pauwels nog altijd bij de begrafenisondernemer. Zijn weduwe, zangeres Diana More (63), is de wanhoop nabij. Door een felle familievete heeft ze haar man nog altijd niet naar z’n laatste rustplaats kunnen brengen. Ze blijft verweesd en radeloos achter, getuigt ze in ‘Dag Allemaal’. “De procedure zit muurvast.

Lees meer »

Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen”

Elio Clarysse (21) kroonde zich in Oostende tot Belgisch militair kampioen mountainbike. Met de vingers in de neusgaten. Aan de streep had de jonge militair ruim drie minuten voorsprong. Intussen dook hij al het veld in.
The post Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dennenprocessierups rukt steeds verder op naar het noorden: vestigt hij zich binnenkort ook bij ons?

Hoewel hij de laatste jaren opnieuw wat minder voorkomt, is het elke zomer uitkijken voor de eikenprocessierups en zijn nesten. De vervelende brandharen van het insect zorgen immers voor jeuk en irritatie. Helaas is hij niet de enige rups met brandende haartjes, want ook zijn zuidelijke neefje, de dennenprocessierups (Thaumetopoea pityocampa), staat er vol mee. En die rups is door

Lees meer »

Wytewa dames One ambieert middenmoot

In tweede landelijke A hopen de dames One van Wytewa Roeselare op een beter seizoen dan vorig jaar waarin het tegen degradatie vocht. Met de bijgekomen versterkingen ambieert coach Roeland Goddaert nu de middenmoot.
The post Wytewa dames One ambieert middenmoot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daan toont z’n bijzondere kaars in ‘Komen eten’: “Eigenlijk moet iedereen een piemel in de kast hebben”

Vooraleer Daan Alferink in de kookpotten roert, toont hij dinsdagavond in ‘Komen eten’ z’n kleurrijke interieur. Meest opvallende voorwerp: een peniskaars. “Eigenlijk moet iedereen een piemel in de kast hebben”, legt hij uit. “Het is een kaars, maar ik vond het zo’n zonde om hem op te branden. Dus ik heb het touwtje gecastreerd en nu staat hij in m’n

Lees meer »

Victor Vercouillie valt op EK tijdrijden in voor zieke Yves Lampaert: “Een eer om dit te doen, maar weet niet wat te verwachten”

Na het uitvallen van de zieke Yves Lampaert is Victor Vercouillie vandaag de tweede Belgische tijdrijder op het EK voor mannen-elite. Een verrassing, ook voor de 21-jarige West-Vlaming zelf: “Ik had dit niet verwacht”, zei hij dinsdagavond tijdens een persmoment van de Belgische wielerbond. “Toen Sven (Vanthourenhout) mij zaterdag contacteerde om te mogen invallen, dan was dat een verrassing. ‘Wat

Lees meer »