Protesten tegen politiegeweld in Manchester na schokkende video waarin 19-jarige door agent tegen hoofd wordt geschopt

In de Britse stad Manchester hebben zowel woensdag- als donderdagavond honderden mensen gedemonstreerd nadat een gewelddadige video was opgedoken. Op de beelden is te zien hoe een gewapende agent tegen het hoofd schopt van een man die op de grond ligt. De betrokken agent is geschorst.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams ABVV roept op om geen coalitie te vormen met extreemrechts: “Voorbeelden uit andere landen zeggen genoeg”

Het Vlaamse ABVV roept kiezers op om op 13 oktober gebruik te maken van hun stemrecht en dringt er bij de lokale partijen op aan om geen coalitie te vormen met extreemrechts. “Voorbeelden uit andere landen bewijzen dat daar systematisch een inperking van de democratische ruimte op volgt”, zei algemeen secretaris Caroline Copers tijdens een ‘Rentrée ABVV’ in Brussel. Daarmee

Lees meer »

Op bezoek in de beste schoolkeuken van Vlaanderen, waar zelfs Gault&Millau lyrisch van wordt: “Ouders wéten dat het hier soms gezonder is dan thuis”

In anderhalf uur tijd jagen ze er in schoolrestaurant De Brug in Torhout 2.400 warme maaltijden door. En dat met een versheid en kwaliteit die zelfs Gault&Millau niet is ontgaan, want ze kregen er zopas de prijs voor innovatie en originaliteit voor. De vele leerlingen vinden de maaltijden “wel lekker”. Waar het 24-koppig team die erkenning aan te danken heeft,

Lees meer »

Van Joël tot Gaspard en Odard

In de Roeselarestraat in Hooglede werd volgend viergeslacht in beeld gebracht: overgrootvader Joël Provoost (83), grootvader Chris Provoost (54), vader Jordy Provoost (28) en jongste telg Odard Provoost (geboren op 17 juli). Gaspard (3) is zijn trotse broer. (foto JT)
The post Van Joël tot Gaspard en Odard appeared first on KW.be.

Lees meer »

2 verdachten in onderzoek naar doodgeschoten Firdaous (11) mogen gevangenis verlaten

2 verdachten, een 53-jarige vrouw en een 28-jarige man, die waren aangehouden in het onderzoek naar de dood van het 11-jarige meisje Firdaous, mogen de gevangenis verlaten. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Het meisje stierf vorig jaar na een aanslag die vermoedelijk gebeurde binnen het Antwerpse drugsmilieu. De vrouw is onder elektronisch toezicht geplaatst, de man mocht de

Lees meer »

Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken

Politiezone Polder hield dinsdag een nieuwe gerichte controleactie aan het station van Diksmuide om daar overlast in te perken. Het station staat er al langer om gekend. Uiteindelijk ging het om een ontradende actie en konden er geen inbreuken of drugsbezit worden vastgesteld.
The post Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken appeared

Lees meer »

Ex-Rode Duivel Vital Borkelmans voor rechter wegens rijden onder invloed

De ex-Rode Duivel Vital Borkelmans (61) stond woensdagochtend terecht voor de Brugse politierechtbank voor het rijden onder invloed van alcohol. De voormalige voetballer en huidige voetbaltrainer liep eind vorig jaar in Knokke tegen de lamp. Opvallend: de man stapte zelf uit zijn wagen en gaf meteen toe aan de agenten dat hij te veel gedronken had.

Lees meer »

Gedaan met bank spelen voor je energieleverancier? Dit willen de Arizona-partijen aan je energiefactuur veranderen

Energieleveranciers verplichten je voorschotfactuur automatisch aan de actuele elektriciteits- en aardgasprijs aan te passen. Dat is wat ze willen, de partijen die onderhandelen over een federale regering (N-VA, MR, Vooruit, Les Engagés en CD&V). Zo behoren torenhoge eindfacturen of grote terugbetalingen tot het verleden. HLN kon de laatste onderhandelingsnota over het thema energie inkijken: dit willen ze allemaal veranderen aan

Lees meer »

Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over”

Na zes jaar zegt huidig gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe (50) de politiek vaarwel. Beroepsbezigheden verplichten haar tot deze keuze. “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over voor mijn politieke activiteiten.”
The post Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over” appeared first on KW.be.

Lees meer »