Hilda en Joseph uit Heuvelland klinken op diamanten jubileum

Woensdag 17 juli vierden Joseph Debrabander en Hilda Geerardyn hun diamanten huwelijksverjaardag. Ze gaven elkaar hun jawoord op 15 juli 1964 in Wulvergem.

Joseph is afkomstig uit Westouter, als tweede kind uit een gezin van acht. Hij kreeg al op jonge leeftijd met tegenslag te maken. Zijn vader kwam om het leven op de ouderlijke hoeve door elektrocutie. Hierdoor bleef moeder achter met acht kinderen: één dochter en zeven zonen.

Vier van de acht kinderen kregen de kans om te studeren, waaronder Joseph. Na de lagere school in Westouter ging Joseph naar de Normaalschool in Torhout. Hij volgde de opleiding tot schoolmeester. Na de verplichte legerdienst kon Joseph aan de slag in de jongensschool in Nieuwkerke, waar hij drie jaar lang les mocht geven aan het eerste en tweede leerjaar.

Daarna is hij directeur geworden in combinatie met lesopdrachten in het vijfde en zesde leerjaar. Uiteindelijk is Joseph 32 jaar directeur geweest. Hij was daarnaast nog chef van het muziek. Hij zong mee in het koor en was er dirigent.

Gidsen

Op 56-jarige leeftijd kon hij met pensioen en sindsdien gaat zijn interesse naar het gidsen. Hij gidste in Noord-Frankrijk, maar ook in de Westhoek. Hilda is afkomstig uit Nieuwkerke als oudste uit een gezin van zes kinderen (vier dochters en twee zonen).

Ze liep school in Nieuwkerke en later in het pensionaat. Daarna bleef ze thuis om mee te helpen op de boerderij in Wulvergem. Ze trouwden op 20-jarige leeftijd en gingen weer in Nieuwkerke wonen. Hilda deed ook gedurende 20 jaar de kinderopvang, ging poetsen in de school van Joseph en runde het huishouden. Uit hun huwelijk kwamen vier kinderen: Ilse, Lieven, Renaat en Willem.

Ondertussen zijn er al tien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Het gemeentebestuur zette de jubilarissen in de bloemetjes en schonk hen Heuvellandse wijn. Ze kregen ook nog de felicitaties van de koning.

(EF)

The post Hilda en Joseph uit Heuvelland klinken op diamanten jubileum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Metalbands treden op in kerkje van Oeren voor De Warmste Week: “Het wordt een onvergetelijke ervaring”

In het kerkje van Oeren vindt op vrijdag 11 oktober een bijzonder concert plaats. Geen orgeldeuntjes of Gregoriaanse gezangen, maar zowaar een optreden van de metalbands Ka’una en Moonstone. De opbrengst gaat naar De Warmste Week. “We kozen voor de kerk omdat dit een uniek kader is.”, zegt Meloika Verweirder.
The post Metalbands treden op in kerkje van Oeren

Lees meer »

Ex van Steven Van Herreweghe huwde met Flip Kowlier: “Ik kom goed overeen met hem en Katrien”

‘Hoeveel mensen plassen tijdens het douchen?’ Het zijn vragen die Steven Van Herreweghe (46) voorlegt aan bekende Vlamingen in zijn nieuwe programma ‘Enquêtebureau’. Typische clichés worden aan diggelen geslagen of nét bevestigd. Maar welke vooroordelen wil Steven over z’n eigen (liefdes)leven doorprikken? “Bij die persoonlijke onthulling staarde het publiek me aan.”

Lees meer »

Serieverkrachter Dominique Pélicot is ziek en getuigt dinsdag niet op Frans gruwelproces, schorsing van enkele dagen dreigt

Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zou dinsdag voor het eerst in de rechtbank aan het woord komen, maar de man is ziek en zal dus niet getuigen. Dat heeft Roger Arata, de voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op: “Ruim twee miljoen zionisten moesten naar schuilkelders vluchten”

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Nutswerken voor het plaatsen van laadpaal voor elektrische auto’s; vanaf volgende week ook hinder in Meensesteenweg

Het plaatsen van een (dubbele) laadpaal voor elektrische auto’s in de Gapaardstraat en de versterking van het elektriciteitsnet in functie daarvan, is de reden waarom er nu gewerkt wordt in de Gapaardstraat en straks de Meensesteenweg. Er geldt een parkeerverbod, vanaf volgende week zal ook het doorgaand verkeer in de Meensesteenweg er hinder door ondervinden. En dat net nu er

Lees meer »

Vrouw verbergt gestolen spullen in kinderwagen: “Frappant dat ze hiermee aan de kassa probeerde te passeren”

Een 30-jarige Française moest zich woensdagmorgen voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden voor diefstal. Ze werd betrapt toen ze de Aldi in Menen wilde verlaten met etenswaren en verzorgingsproducten die ze niet betaald had. In het totaal ging het om goederen ter waarde van 104 euro.
The post Vrouw verbergt gestolen spullen in kinderwagen: “Frappant dat ze hiermee aan

Lees meer »

Nu ‘Emily in Paris’ Rome verkent, komt populaire Netflixreeks ook naar ons land? “Wie weet, ik vond Brugge fantastisch”

Bedolven onder kritiek door haar clichés en simplistische kijk op het Parijse leven en toch is ‘Emily in Paris’ inmiddels één van de grootste hits op Netflix. Hoofdrolspeelster Lily Collins (35) snoept al vier seizoenen mee van het succes en het leerde haar belangrijke levenslessen. “Net als Emily weet ik nu beter om te gaan met ups en downs”, vertelt

Lees meer »

IN BEELD. Joren uit ‘Blind getrouwd’ geeft relatie-update op première musical ‘Grease’: “Ik ben van ‘t straat”

Strakke jeans, leren jekkers en vetkuiven. Heel wat BV’s hadden zich voor de première van de Nederlandstalige versie van de hitmusical ‘Grease’ in de Stadsschouwburg van Antwerpen uitgedost in de fifties-stijl van deze swingende feelgood-klassieker. Helemaal klaar om mee te zingen en dansen met ‘You’re The One That I Want’ en ‘Summer Nights’.

Lees meer »