Brandweer moet lek in stikstoftank dichten bij tapijtfabrikant Belysse in Tielt

Bij tapijtfabrikant Belysse is donderdagavond een lek ontstaan in een grote tank vol stikstof. De brandweer kwam ter plaatse om het lek te dichten.

De tank bevond zich buiten de muren van het bedrijf, aan de kant van de Kanegemstraat. Het lek werd vermoedelijk veroorzaakt door een overdrukventiel dat het plots begeven heeft. De stikstof spoot naar buiten in de vorm van witte damp. Stikstof kookt al bij een temperatuur van -196 graden Celsius en wordt daarom vaak gebruikt als koelmiddel.

Bevroren

De damp die uit de tank spoot, was te zien tot op een bedrijventerrein aan de overkant van de straat. Daar verwittigde iemand rond 18.30 uur de brandweer. Die was snel ter plaatse en stelde vast dat, door de vrijgekomen stikstof, ook een kraan van de tank bevroren was.

De brandweer, voorzien van de nodige gezichtsbescherming, spoot daarom wat bluswater op de bevroren tank om die terug te ontdooien. Uiteindelijk kon een brandweerman de kraan manueel terug dicht kon draaien. Op die manier was het euvel snel verholpen. Niemand raakte gewond en de vrijgekomen hoeveelheid stikstof vormt geen gevaar voor de omgeving.

The post Brandweer moet lek in stikstoftank dichten bij tapijtfabrikant Belysse in Tielt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Morgen 24 urenstaking op Charleroi: “Luchthaven zal op 15 procent van capaciteit draaien”

Een 24 urenstaking zal donderdag voor de nodige hinder zorgen op de luchthaven van Charleroi. Dat laat de directie van de luchthavenuitbater weten in een persbericht. De operationele capaciteit wordt uit voorzorg teruggeschroefd tot 15 procent, heel wat vluchten zullen dus geschrapt worden. De getroffen passagiers zullen door hun luchtvaartmaatschappij gecontacteerd worden, klinkt het bij Brussels South Charleroi Airport.

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Metalbands treden op in kerkje van Oeren voor De Warmste Week: “Het wordt een onvergetelijke ervaring”

In het kerkje van Oeren vindt op vrijdag 11 oktober een bijzonder concert plaats. Geen orgeldeuntjes of Gregoriaanse gezangen, maar zowaar een optreden van de metalbands Ka’una en Moonstone. De opbrengst gaat naar De Warmste Week. “We kozen voor de kerk omdat dit een uniek kader is.”, zegt Meloika Verweirder.
The post Metalbands treden op in kerkje van Oeren

Lees meer »

Luchthaven Charleroi ligt plat door wilde staking: wie draait op voor de kosten van 2 miljoen euro?

Met hun wilde staking maakt het luchthavenpersoneel in Charleroi een kruis over zo’n 170 vluchten en de reisplannen van bijna 30.000 passagiers. “De startbaan blokkeren, da’s onverantwoord en ongezien in de Europese luchtvaart”, zucht transporteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen), die het torenhoge prijskaartje van een dagje staken op 2 miljoen euro becijfert. Wie gaat dat betalen?

Lees meer »

Pita Pyramide verhuist naar Grote Markt: “We blijven open tot middernacht”

40 jaar geleden opende het eerste Egyptische restaurant in West-Vlaanderen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, maar binnenkort verhuist Pita Pyramide naar de Grote Markt. De eigenaar van het pand wil er 14 studentenkamers inrichten, dus verhuizen Ibrahim Radwan en zijn vrouw Ahwazian Fariba naar een ruimere locatie met dubbel zoveel plaatsen.
The post Pita Pyramide verhuist naar Grote Markt: “We blijven

Lees meer »

CM-baas Luc Van Gorp: “Toen we afscheid namen, bij de voordeur, wisten we dat het de laatste keer kon zijn”

Op zijn vijftien belandde hij per ongeluk in een ambulance en Luc Van Gorp zag het licht: hij zou verpleger worden. Het liep anders. Hij volgde een priesteropleiding, werd CM-baas en vertegenwoordigt vandaag 4,7 miljoen leden. Maar diep vanbinnen zit hij nog vaak in die ambulance. “Als mensen stierven, vroegen ze vaak: ‘Is er een hemel?’ Ik heb nooit nee

Lees meer »

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »