Metrolijn 1 in Brussel 3 weken onderbroken voor werken: “We willen metro’s sneller na elkaar laten komen”

De MIVB zal in augustus metrolijn 1 twee weken lang onderbreken tussen de haltes Joséphine-Charlotte in Sint-Lambrechts-Woluwe en Stokkel in Sint-Pieters-Woluwe. Dat heeft de vervoersmaatschappij donderdag aangekondigd op een persconferentie. Er zullen vervangbussen worden ingelegd. 

Meer krantenkoppen in België

Optredens, kinderanimatie en barbecue: benefiet ‘Hoegaarden on Fire’ zamelt geld in na verwoestende brand in sporthal

Om Hoegaardse verenigingen die getroffen zijn door de brand in de sporthal te ondersteunen, vindt vandaag het benefiet ‘Hoegaarden on Fire’ plaats. Met optredens, kinderanimatie en een barbecue hopen de organisatoren zoveel mogelijk geld in te zamelen. "We willen niet dat het verenigingsleven in Hoegaarden op zijn gat valt", zegt organisator Walter Ginckels.

Lees meer »

“Ik schrik dat een klein Kortrijks restaurant mensen in Kopenhagen wakker maakt”: Noma moet naam veranderen

De dag na de opening van gastrobar Noma op de Grote Markt, ontving uitbater Jonathan Beke een schadeclaim van het Deense driesterrenrestaurant Noma. “We moeten onze naam veranderen. Ik was toch verrast. Hun restaurant is al een jaar gesloten, maar blijkbaar is de naam beschermd.”
The post “Ik schrik dat een klein Kortrijks restaurant mensen in Kopenhagen wakker maakt”:

Lees meer »

Zal de oorlog zich uitbreiden naar hier? En wie zal ze winnen? Kolonel Housen beantwoordt al uw vragen over oorlog in Oekraïne

De komende weken worden cruciaal voor de oorlog in Oekraïne. Het Russische leger zal proberen om nog zo veel mogelijk grondgebied te veroveren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november, maar wat gebeurt er daarna? Wanneer komt er vrede? Waarom grijpt de NAVO niet harder in? Onze lezers stuurden ons de voorbije dagen tientallen vragen over het conflict. Onze defensie-expert,

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS en VK stellen besluit langeafstandsraketten Oekraïne uit

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

Smokkelparadijs

Op zoek naar nieuwe smokkelroutes trekken drugskartels de idyllische bossen van Costa Rica in. Daarbij gaat hun voorkeur uit naar dicht vertakte mangrovebossen, die verweven zijn met rivieren en regenwouden. En dat betekent meteen een uitgebreider takenpakket voor de lokale boswachters.

Lees meer »

Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op: “Ruim twee miljoen zionisten moesten naar schuilkelders vluchten”

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Jong Keukengeweld bij Restaurant Pauline. Geniet van een driegangenmenu aan een voordelige prijs

Dankzij Jong Keukengeweld, een initiatief van Horeca Vlaanderen, kunnen jongeren van 18 tot en met 35 jaar online een plekje reserveren bij topchefs. Ook in Kortrijk kan je genieten van een driegangenmenu aan een voordelige prijs. Restaurant Pauline aan de Gentsesteenweg verwelkomt je voor slechts 67 euro, met aangepaste dranken.
The post Jong Keukengeweld bij Restaurant Pauline. Geniet van

Lees meer »