Voor Red Lions loopt de weg naar olympisch goud langs… Ledegem

 

Twee dagen voor de start van hun olympische toernooi brachten de Belgische hockeymannen nog zo’n 43 uur samen door in het hoogteresort Monte Marcella in Ledegem. Nog even aan de teamgeest werken voor ze aan hun gouden missie beginnen.

 

Meer krantenkoppen in België

Rotonde in Kaaskerke versperd nadat lichte vrachtauto met schildersmateriaal kantelt

De rotonde van de Kaaskerkestraat in Kaaskerke (Diksmuide) was dinsdagochtend nagenoeg een hele ochtend gedeeltelijk versperd na een verkeersongeval. Een lichte vrachtauto van een schildersbedrijf kantelde en kwam dwars over de rotonde te liggen. “Een 58-jarige man uit Nieuwpoort raakte daarbij lichtgewond”, klinkt het bij de politie.
The post Rotonde in Kaaskerke versperd nadat lichte vrachtauto met schildersmateriaal kantelt

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter bij horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrachten: “Ik vertrouw mijn buren niet eens meer”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Zo’n 30

Lees meer »

Eerste commerciële ruimtewandeling op komst? SpaceX lanceert Polaris Dawn-missie

Vandaag om 9.38 uur Belgische tijd staat de lancering van de Polaris Dawn-missie door SpaceX gepland, waarmee mogelijk de eerste commerciële ruimtewandeling ooit zal plaatsvinden. De missie, onder leiding van miljardair Jared Isaacman, markeert meerdere primeurs, zoals de verste bemande ruimtevlucht sinds de Apollo-missies en de eerste astronautes die zo ver de ruimte in reizen.

Lees meer »

Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We dragen andere schoenen”

Cédric en Arnaud Bouché werden onlangs 24 jaar. Als een ééneiige tweeling zijn ze ondertussen drie jaar actief in het zaalvoetbal bij Rapid 2020. Beide stonden ook aan de wieg van deze ploeg en bouwen aan het team. “Leuk om dit met gemeenschappelijke vrienden te doen.”
The post Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. “Moet ik praten?”: hoe de Rode Duivels de aanwezige media negeerden na de uithaal van Kevin De Bruyne

In Frankrijk stond de boel plots in brand na de woorden van Kevin De Bruyne. En was er niemand om te blussen. Stilte regeerde. Een reconstructie van wat er zich afspeelde in de catacomben van het Groupama-stadion in Lyon. Waarbij de aanwezige pers genegeerd werd door de Rode Duivels. “We kunnen hen niet verplichten om met jullie te praten.”

Lees meer »

“Als Anderlecht nu verliest van Genk of Charleroi, vrees ik dat het ‘game over’ is voor Riemer. Hij slaat de bal mis”

Zet Club Brugge de opmars verder en koppelt Antwerp beter voetbal nu ook aan een resultaat, dan blijft Anderlecht ter plaatste trappelen. Het voetbal blijft armtierig en nu kan paars-wit ook in eigen huis niet meer winnen van Westerlo. Onze analist Marc Degryse heeft begrip voor de morrende fans: “Als Amuzu de speler is met de beste traptechniek bij Anderlecht,

Lees meer »

“In een volwaardige regering was het na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis alle hens aan dek”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »