Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof

Tijdens het bouwverlof is de Loppemstraat in Oostkamp weer open voor al het verkeer. Vanaf 6 augustus wordt de straat opnieuw voor drie weken afgesloten om de infrastructuurwerken te kunnen afronden. De nieuwe einddatum die de aannemer garandeert, is vrijdag 23 augustus.

De voorbije tijd rezen al heel wat frustraties in verband met de werken aan de Loppemstraat tussen Oostkamp en Loppem. Frustraties die gedeeld worden door de gemeente Oostkamp. De werken hadden al lang klaar moeten zijn en ook het bestuur is ontgoocheld dat dit nog steeds niet het geval is. De weg van en naar Loppem is nu tijdelijk open voor al het verkeer, dit gedurende het hele bouwverlof. Deze afspraken zijn er gekomen in overleg met de provincie West-Vlaanderen, die de bouwheer is in dit project en in samenspraak met de aannemer Willemen Infra NV. Er moet wel rekening gehouden worden dat er door een werfzone gereden wordt met de nodige aandacht voor de lokale signalisatie en een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

Slecht weer

Door het natte voorjaar kon op heel wat dagen niet gewerkt worden. Werken in landelijk gebied zijn op dat vlak veel meer afhankelijk van het weer dan in een centrum, maar dit is nu wel extreem. Ook na de heropstart van de werken in het landelijke deel had de aannemer nog dertien verletdagen wegens slecht weer. Hij moest ook zijn werkwijze aanpassen aan de natte omstandigheden. In combinatie met nog andere factoren en een niet-optimale werforganisatie werd de deadline van het bouwverlof dus niet gehaald. Door de vele verletdagen wegens de slechte weersomstandigheden kan de boeteclausule niet in werking treden. Zolang de aannemer wettelijke werkdagen over heeft, kan de provincie geen sancties nemen. Want de aannemer heeft recht op die werkdagen om het project af te werken.

Compromis

“De gemeente Oostkamp wil absoluut dat de straat open is tegen de start van het nieuwe schooljaar. Maar opnieuw een periode met helemaal geen autoverkeer was een brug te ver. We gingen samen met de provincie en de aannemer op zoek naar een compromis voor de afwerking van de werken. Zo wordt de straat vanaf dinsdag 6 augustus opnieuw afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Dit enkel tijdens de werkuren, van 8 tot 16.30 uur. Daarbuiten is de straat open voor gemotoriseerd verkeer”, vernemen we van schepen Delphine Roels die openbaar domein in haar bevoegdheid heeft.

De aannemer heeft dan tot en met 23 augustus, nog twaalf werkdagen, om het project te kunnen afwerken zoals het hoort.

The post Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Charleroi viert 120ste verjaardag met ruime overwinning, Beerschot blijft ook na interlandbreak in hetzelfde bedje ziek

Feest op Mambourg. Op de jubileumdag van hun club trakteerden de Charleroi-spelers hun fans op een complexloze 3-0-overwinning tegen Beerschot. Voor de rust boden de Antwerpenaren nog wel weerwerk, maar in de tweede helft kwamen de Carolo’s nooit in de problemen. De troepen van Rik De Mil springen naar de top zes in het klassement, Beerschot staat volgende week tegen

Lees meer »

Dit is waarom ‘Lili en Marleen’ ondanks grote vraag niet meer wordt uitgezonden

Hoewel ‘Lili en Marleen’ een groot succes was, moeten fans het sinds 2019 zonder hun geliefde personages zoals Jefke, Ida, moeder Lisa, Pierre en Marleentje doen. In tegenstelling tot andere populaire series zoals ‘F.C. De Kampioenen’, wordt ‘Lili en Marleen’ momenteel niet heruitgezonden en is het niet beschikbaar via streaming. Producent René Vlaeyen legt uit waarom dat het geval is.

Lees meer »

De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Vlaanderen telt veel wielertoeristenclubs, maar weinig verenigingen voor fietsers met een e-bike. In Torhout is dat wel het geval. Daar zijn De Flandriens actief. Geen grote club, want hij telt maar acht leden. Maar die vormen een hechte e-bikevriendengroep. Voorzitter is Peter Blondeel (61) uit de Karel de Ghelderelaan.
The post De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Lees meer »

Marc Degryse herbekijkt Frankrijk-België en snapt de ergernis bij Kevin De Bruyne: “Maar of hij die ook juist geuit heeft?”

Nieuw huizenhoog probleem voor Domenico Tedesco: de negatieve lichaamstaal en vooral het ontluisterende interview van Kevin De Bruyne na het verlies van de Rode Duivels in Frankrijk. Onze analist Marc Degryse herbekeek de interland en kadert de fouten die tot grote frustraties bij De Bruyne leidden. Degryse: “Of hij die ergernis juist uitte, is een andere vraag. Maar als Tedesco

Lees meer »

LIVE FRANKRIJK-BELGIË. Ondanks sterke start gaan Rode Duivels met achterstand rusten, Kolo Muani opnieuw de boosdoener

De Rode Duivels nemen het in de Nations League op tegen Frankrijk. Bondscoach Tedesco voert één wijziging door: Debast vervangt de geblesseerde De Cuyper. Aan de overzijde zit sterspeler Mbappé op de bank, net als Griezmann, Olise en Barcola. Weten de Duivels daarvan te profiteren? Kijk LIVE op VTM en VTM GO, of volg het in onze liveblog! Voorlopig staat

Lees meer »

Verantwoord bewegen met BeweegCoach

Afgelopen weekend opende BeweegCoach zijn negende centrum op de campus van Vabi en Klein Seminarie. BeweegCoach wil mensen op een professionele manier begeleiden naar een actieve(re) levensstijl. “Ons kernwoord is laagdrempeligheid: op vlak van locatie en prijs.”
The post Verantwoord bewegen met BeweegCoach appeared first on KW.be.

Lees meer »