Koning heeft in 21 julitoespraak lof voor politici, maar ziet ook “budgettaire hoogdringendheid”

De traditionele 21 julitoespraak van koning Filip staat dit jaar in het teken van de politiek. Hij ziet mogelijkheden tot toenadering voor politieke partijen en regio’s. “De komende vijf jaar zullen beslissend zijn voor de toekomst van Europa en van ons land.”

 

Meer krantenkoppen in België

De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases

Sinds 2 september zijn de nutswerken in de Nieuwpoortlaan opnieuw opgestart. Die werken zijn het voorprogramma voor de volledige herinrichting van de doortocht van Lombardsijde die in 6 fases zal verlopen.
The post De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jong Keukengeweld in Bistro Le Nord

In oktober 2024 en maart 2025 domineert Jong Keukengeweld de keuken van 70 Vlaamse restaurants. Dan kunnen jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar de voetjes onder tafel schuiven voor een driegangenmenu, en dit aan een stevig kortingstarief. In Roeselare kan dat in Bistro Le Nord. Daar geven de sous-chefs Luigi Lefevre en Nordin Valcke al tien en negen jaar het

Lees meer »

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis Aerts (16) van de weg maaide: “Toen ze hem vertelden dat hij dodelijke aanrijding had ging hij terug slapen”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »

Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”

Wijlen schepen Dorine Geersens was de bezieler van De Nieuwe Lijst, maar ze mag helaas de verkiezingscampagne niet meer meemaken. “Het team van haar Nieuwe Lijst zal net zoals Dorine het altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”, klinkt het.
The post Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft

Lees meer »

ZoWe verpleegkunde heeft nieuwe directeur

Op 2 september zijn ruim 460 studenten gestart aan de graduaatsopleiding tot verpleegkundige bij ZoWe. Ook voor de nieuwe directeur Eva Teetaert (47) was het haar eerste schooldag. Ze volgt Ingrid Lingier (65) op die veertien jaar aan het hoofd van de school in de Barrièrestraat stond.
The post ZoWe verpleegkunde heeft nieuwe directeur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koperkunstenaar Luc brengt ode aan paters die kerk van Sleihage lieten bouwen: “Zonder hen had ik misschien nooit de kunst ontdekt”

Koperkunstenaar Luc Lapere, die in Sleihage op een steenworp van de Christus-Koningkerk woont en werkt, brengt tussen 21 en 29 september een bijzondere expo naar de kerk. Niet met eigen werk, maar met schilderijen en poëzie van twee overleden paters die in 1960 mee aan de basis van de kerk lagen. Hij kende hen persoonlijk. “Pater Loncke is vaak bij

Lees meer »

Borrell “woedend” over dood van zes UNRWA-medewerkers

De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell is “woedend” over de dood van zes medewerkers van het VN-agentschap UNRWA bij een Israëlische aanval op een school in de Gazastrook. Volgens de hoge vertegenwoordiger is het inmiddels de vijfde keer dat Israël een aanval uitvoert op de school in Nuseirat, waar 12.000 vluchtelingen bescherming hebben gezocht. Israël zegt

Lees meer »

“Mijn papa is nu mijn prioriteit”: Ann Deseintebein stapt definitief uit de politiek

De naam van Ann Deseintebein zal je op zondag 13 oktober niet op de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen terugvinden. Na lang wikken en wegen heeft de Ichtegemse politica beslist om een punt te zetten achter haar 25-jarige politieke carrière.
The post “Mijn papa is nu mijn prioriteit”: Ann Deseintebein stapt definitief uit de politiek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »