Onderhandelaars Vlaamse regering willen renovatieplicht versoepelen (maar moeten het nog eens raken over de manier waarop)

De renovatieplicht wordt wellicht versoepeld. Al voor de verkiezingen hoorden we van politici dat ze de regels wilden aanpassen, minister Zuhal Demir zei zelfs dat er geen boetes zouden volgen. Nu liggen er voorstellen voor een versoepeling van de renovatieplicht op de onderhandelingstafel, zo meldt VTM NIEUWS (zie video hierboven). De onderhandelaars moeten het alleen nog eens worden over hoe ze dat gaan doen. 

Meer krantenkoppen in België

Belgen deden al miljoen keer zelf aan onderzoek via burgerwetenschap

Burgerwetenschap, met projecten als CurieuzeNeuzen, het Grote Vogeltelweekend en MaaiMeiNiet, zit in de lift. In ons land namen burgers naar schatting al een miljoen keer deel aan zulke projecten. Dat blijkt donderdag uit een rapport van het Vlaams Kenniscentrum Citizen Science (Scivil) dat voor de eerste keer burgerwetenschap in kaart brengt.

Lees meer »

Tuinhier gaat op wandel in Sellewie

Op een zomerse avond, met dreigende nattigheid, stapte een grote groep leden van Tuinhier door Sellewie. Vertrek en aankomst in het plaatselijke buurthuis en daartussen gezellig stappen door straten en voetpaden van de parochie. Het bestuur had op twee plaatsen voor een verfrissende verrassing gezorgd en na de wandeling wachtte er voor de deelnemers nog
The post Tuinhier gaat

Lees meer »

Zware brand in werkstal op boerderij in Kalmthout

In de Heikantstraat in Kalmthout woedt sinds vrijdagochtend een stevige brand in een boerderij. Het vuur ontstond in één van de loodsen op het terrein. Er zijn gelukkig geen gewonden. De loods, die dienst doet als werkstal, lijkt wel volledig verloren te zijn.

Lees meer »

Knokke-Heist waarschuwt voor frauduleuze e-mails van het AGSO: “Typisch voorbeeld van phishing”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist waarschuwt voor frauduleuze e-mails die in omloop zijn. De mails lijken afkomstig van een medewerker van AGSO Knokke-Heist waarin om een betaling wordt gevraagd. In werkelijkheid gaat het om oplichters.
The post Knokke-Heist waarschuwt voor frauduleuze e-mails van het AGSO: “Typisch voorbeeld van phishing” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeentebestuur wil hoeve Pruvost in Leffinge kopen

Het gemeentebestuur van Middelkerke heeft 550.000 euro veil om de hoeve Pruvost en de aanpalende gronden in Leffinge aan te kopen. De gemeenteraad moet wel nog het licht op groen zetten voor deze aankoop. In het verleden leken verschillende geplande vastgoedprojecten er onhaalbaar of stootten ze op publieke protest.
The post Gemeentebestuur wil hoeve Pruvost in Leffinge kopen appeared

Lees meer »

NPE is klaar om het beleid zelf in handen te nemen in Pittem: “Communicatie en dienstverlening staan bij ons op één”

Op vrijdagavond 13 september stelde NPE officieel haar kandidaten en programma voor waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober trekken. Met een lijst met heel wat nieuwe gezichten en een goed onderbouwd programma beweren ze klaar te zijn om het heft in eigen handen te nemen.
The post NPE is klaar om het beleid zelf in handen te

Lees meer »

Optredens, kinderanimatie en barbecue: benefiet ‘Hoegaarden on Fire’ zamelt geld in na verwoestende brand in sporthal

Om Hoegaardse verenigingen die getroffen zijn door de brand in de sporthal te ondersteunen, vindt vandaag het benefiet ‘Hoegaarden on Fire’ plaats. Met optredens, kinderanimatie en een barbecue hopen de organisatoren zoveel mogelijk geld in te zamelen. "We willen niet dat het verenigingsleven in Hoegaarden op zijn gat valt", zegt organisator Walter Ginckels.

Lees meer »

Staking bij personeel van Brussels South Charleroi Airport: wat zijn je rechten als passagier?  

Bij een staking van het luchthavenpersoneel krijg je als passagier wél je vlucht terugbetaald of een nieuwe vlucht, maar je krijgt geen schadevergoeding. Zo’n staking wordt – in tegenstelling tot een staking bij personeel van je luchtvaartmaatschappij – gezien als overmacht. Boekte je zelf je verblijf en activiteiten voor je reis, dan zal je eventuele annulatiekosten meestal zelf moeten betalen.

Lees meer »

“En kijk, plots gaat het weer over migratie in de campagne”

“Terwijl in Brussel de Hongaarse bussen vol vluchtelingen de politiek doen ontvlammen, gaat het in Antwerpen over Antwerpse joyriders met allochtone roots”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De angst voor het VB lijkt weggedeemsterd, want daar is migratie weer als campagnethema in zijn volle glorie.”

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne gaat nieuwe, nog bloedigere fase in

Hoewel het Kremlin het nieuws ontkent, brengen de Russen honderden Fath-360 raketten in stelling die Iran hen leverde. Kiev krijgt waarschijnlijk vrijdag te horen welke doelen in Rusland het zal mogen aanvallen met Amerikaanse en Britse wapens. De oorlog bereikt een nieuwe, nog bloedigere fase.

Lees meer »

Davidsfonds viert 95ste verjaardag met muzikale avond

Davidsfonds Langemark vierde haar 95ste verjaardag met een muzikale avond in Den Tap. Bert Verhelle en Arnold Sercu namen iedereen op sleeptouw voor een heerlijke muzikale wandeling langs Vlaamse en Nederlandse wegen. Er werden onder andere liedjes gebracht van Miel Cools, Herman van Veen, Willem Vermandere en Wim Sonneveld. Op de foto zien we de
The post Davidsfonds viert

Lees meer »

Langverwachte heraanleg Koolskampstraat in Lichtervelde start op 14 oktober, werken zullen tot najaar 2025 duren

Er wordt al jaren voor geijverd, maar daags na de gemeenteraadsverkiezingen is het eindelijk zover. De Koolskampstraat (N35b) in Lichtervelde krijgt een grondige make-over. De werken gaan van start op 14 oktober en zullen tot het najaar van 2025 duren.
The post Langverwachte heraanleg Koolskampstraat in Lichtervelde start op 14 oktober, werken zullen tot najaar 2025 duren appeared first

Lees meer »