Wout van Aert, die high five krijgt van Georges na negende plek: “Moment verkeerd ingeschat”

Surprise!, ‘s middags aan de teambus van Lotto Dstny, bij de start in Gap. Wie schoof daar plots de gordijntjes opzij en kwam breedgrijnzend de trap afgedaald? Wout van Aert, zowaar. Euh… “Ik heb snel een plasje gedaan. Maar jammer genoeg hebben ze me hun tactiek niet verteld”, klonk het ruim vier uur later in Barcelonette, na afloop van de etappe. 

Meer krantenkoppen in België

Ludieke eenmanslijst L.A.M.O.O.T. op de valreep nog op stembiljet: “Voor een Action in Ieper”

In extremis komt er nog een zesde lijst op het stembiljet in Ieper. Na twee jaar broeden waagt Frederic Lamoot zich in de politiek met de eenmanslijst L.A.M.O.O.T., wat (voorlopig) staat voor Ludiek Alternatief Met Ogenschijnlijk Onnozele Thema’s. Zijn belangrijkste programmapunt: een Action in Ieper. “Ik verwacht helemaal niks, behalve één stem van mezelf”, zegt Frederic.
The post Ludieke

Lees meer »

De kleermakers van de paus zijn West-Vlaams: Brugse kunstateliers mogen gewaden, mijters, altaarlinnen en alben leveren voor bezoek van kerkleider

Het is momenteel alle hens aan dek bij Kunstateliers Slabbinck en Arte Grossé in Brugge. Slabbinck mag voor het bezoek van paus Franciscus aan ons land, eind deze maand, het altaarlinnen leveren én alle misdienaars en prominenten van sneeuwwitte alben voorzien. Arte Grossé tekent dan weer onder andere voor de koormantel en mijter van de paus. “We hebben al heel

Lees meer »

Dominique Pélicot zal na twee dagen afwezigheid morgen voor het eerst getuigenis afleggen over de tientallen verkrachtingen van zijn echtgenote

Voor de tweede dag op rij was Dominique Pélicot (71), de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, niet aanwezig op het ophefmakende verkrachtingsproces. De zeventiger werd naar het ziekenhuis gebracht voor een medische behandeling, maar zal woensdag terugkeren naar het proces en zal ondervraagd kunnen worden. Dat heeft de rechtbankvoorzitter

Lees meer »

Nestlé Waters treft schikking van 2 miljoen euro met Franse gerecht

Nestlé Waters gaat een boete van 2 miljoen euro betalen. Het bedrijf heeft een schikking getroffen met het parket. Dat heeft de procureur van het Franse Epinal gemeld. Nestlé Waters moet die boete betalen, nadat aan het licht kwam dat flessenwater van merken als Perrier en Contrex niet aan de eisen voldeed van puur mineraalwater.

Lees meer »

Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar

De gemeente heeft een toekomstvisie laten uitwerken voor vrijetijdssite Ridefort. Zo’n toekomstvisie, ook wel masterplan genoemd, geeft aan hoe Oostkamp alle functies een plek zouden kunnen geven.
The post Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Open Monumentendag in Izegem breekt met 3.700 bezoekers alle records

Het topprogramma voor Open Monumentendag beloofde heel wat bezoekers te lokken, maar dit jaar werden echt wel alle records verbroken. “Niet minder dan 3.716 mensen lieten zich verleiden tot een bezoek aan de locaties die opengesteld werden”, zegt een tevreden schepen van Erfgoed en Musea Kurt Himpe (N-VA).
The post Open Monumentendag in Izegem breekt met 3.700 bezoekers alle

Lees meer »

Nieuwe functie voor de Heidekapel?

Kerkfabriek Sint-Clemens heeft de intentie om de kapel bij de Heideschool van de hand te doen. Het schoolbestuur zou de nieuwe eigenaar worden. “Op die manier kunnen we de kapel, toch een beeldbepalend element op Vosseslag, vrijwaren voor de toekomst”, klinkt het.
The post Nieuwe functie voor de Heidekapel? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

VS viseert Russisch tv-netwerk RT met sancties: “Belangrijk onderdeel van Russische oorlogsmachine”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

De Wever (N-VA) hekelt “huftergedrag” na joyride ziekenwagen, D’Haese (PVDA) fors: “Hij kiest weer voor polarisatie”

Bart De Wever (N-VA) reageert met enkele forse uitspraken op de joyriders die in Antwerpen met een ambulance aan de haal gingen. “Het zijn vrijwel altijd jongeren van allochtone origine”, verklaarde de burgemeester op Radio 1. PVDA-lijstrekker Jos D’Haese is niet te spreken over de uithaal. “De Wever kiest weer voor polarisatie in plaats van voor oplossingen.”

Lees meer »