Werkstraf voor broers uit Ronse die tante wilden oplichten met valse gijzeling

De tweelingbroers uit Ronse die een gijzeling in scène hadden gezet om hun groottante op te lichten, hebben werkstraffen gekregen van 100 en 80 uur. Ze hadden het geld nodig om hun grootvader terug te betalen, die ze eerder ook al hadden opgelicht. Beiden moeten ook een boete betalen van 1.600 euro met uitstel. 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Blijvend met High Five naar school in Harelbeke

In 2018 startte lokaal bestuur Harelbeke met High Five in de Centrumschool. Wat begon als een proefproject om een veiligere schoolomgeving te creëren, loopt nu al in heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen. Vanaf dit jaar wordt een High Five carrousel gelanceerd.
The post Blijvend met High Five naar school in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koor Estrella bestaat 50 jaar en mag zich koninklijke noemen

Het Ledegemse koor Estrella bestaat dit jaar vijftig jaar en mag zich koninklijke noemen. Het gemeentebestuur zette de vereniging op zondag 8 september in de bloemetjes. Estrella werd onder de doopvont gehouden toen De Kroonwacht haar twintigste verjaardag vierde. Aanvankelijk werd er gestart onder de naam de Lenteklokjes, later veranderde die in Estrella, het Spaans
The post Koor Estrella

Lees meer »

Vooruit Kortrijk wil 4,6 miljoen vrijmaken voor totaalrenovatie Budascoop: “Na 50 jaar gebruik dringt dit zich op”

Budascoop, het Kortrijkse kunstencentrum in de Kapucijnenstraat, blaast volgend jaar 50 kaarsjes uit. Om die bijzondere verjaardag extra in de verf te zetten, pleit Vooruit Kortrijk richting de gemeenteraadsverkiezingen voor een totaalrenovatie van het kunstencentrum met een prijskaartje van 11,9 miljoen. De Vlaamse overheid komt in de plannen van Vooruit voor zo’n 60% tussen. Stad Kortrijk zou 4,6 miljoen moeten

Lees meer »

China laat na 18 jaar Amerikaanse predikant vrij

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is een Amerikaanse predikant die sinds 2006 in China werd vastgehouden, zondag vrijgelaten. David Lin werd tot levenslang veroordeeld, volgens Amerikaanse media op beschuldiging van fraude, maar Washington achtte de veroordeling ongegrond.

Lees meer »

Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf

Gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf (62) uit de Makeveldmolenstraat komt in aanmerking voor de titel van ereschepen en krijgt die titel toegekend tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond 16 september vanaf 19 uur in de Seminariezaal van het stadskantoor.
The post Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang stelt volledige lijst voor in Oostrozebeke met Glenn Coppens als lijsttrekker

Het gerucht dat er een derde partij zou deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in Oostrozebeke circuleerde al langer. Een lijst met namen bleef echter lang uit. Ondertussen is de kogel door de kerk. Vlaams Belang heeft een voltallige lijst met lijsttrekker Glenn Coppens op kop.
The post Vlaams Belang stelt volledige lijst voor in Oostrozebeke met Glenn Coppens als

Lees meer »

Jong Keukengeweld in Bistro Le Nord

In oktober 2024 en maart 2025 domineert Jong Keukengeweld de keuken van 70 Vlaamse restaurants. Dan kunnen jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar de voetjes onder tafel schuiven voor een driegangenmenu, en dit aan een stevig kortingstarief. In Roeselare kan dat in Bistro Le Nord. Daar geven de sous-chefs Luigi Lefevre en Nordin Valcke al tien en negen jaar het

Lees meer »

Drukke tv-najaar van Gert Verhulst start midden in verbouwstress: “Tegen dat dat voorbij is zijn we 2 jaar verder, vrees ik”

Na een korte vakantie is Gert Verhulst (56) volgende week opnieuw alomtegenwoordig op uw tv-scherm. Eerst als talkshowhost in ‘De tafel van Gert’, later op de avond als keukenprins in ‘Komen eten’. Vooral dat laatste programma bezorgde hem stress. “Nooit meer”, vertelt Gert vanuit Saint-Tropez. In dit gesprek met HLN blikt hij ook voor het eerst terug op zijn bewogen

Lees meer »

Littler en Van Gerwen, die gesteund werd door heel zijn gezin, stoten door – Ontdek het programma van zondag

Titelverdediger Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Zondagmiddag kijkt de Nederlander wereldkampioen Luke Humphries in de ogen. Die andere thuisspeler, Raymond van Barneveld, moest zijn meerdere erkennen in Luke Littler. Ook Rob Cross en Michael Smith verzekerden zich van een plekje op de laatste dag.

Lees meer »