Landbouwer kan koe zelf uit beek bevrijden in Diksmuide

De brandweer van Diksmuide kreeg donderdagochtend een melding binnen van een koe die vastzat in een beek in een grasveld vlak bij de IJzer, tussen Kaaskerke en de IJzerdijk.

Het was een fietser die het dier rond 11.10 uur zag zitten en opmerkte hoe het dier net nog de kop boven kon houden. Anders was er niemand in de buurt.

Landbouwer

De brandweer reed ter plaatse, maar kon de koe aanvankelijk niet vinden. Volgens de melder bevond het dier zich ongeveer tweehonderd meter van de IJzer vandaan maar na even zoeken bleek dat achthonderd meter te zijn.

De brandweer vond uiteindelijk de plaats omdat er intussen een landbouwer aanwezig was. Die was erin geslaagd het dier zelf terug op het droge te krijgen. De brandweer hoefde niet meer in te grijpen. (JH)

The post Landbouwer kan koe zelf uit beek bevrijden in Diksmuide is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zussen Annelien en Stephanie Coorevits werden bijna écht opgepakt in ‘Celebrity Klopjacht’: “Ze dachten dat we een betonmolen gingen stelen”

De zussen Annelien (37) en Stephanie Coorevits (40) proberen in ‘Celebrity Klopjacht’ op Play4 uit de handen van de speurders te blijven, maar tijdens de opnames van het programma belandden ze bijna écht in de cel. In de GoPlay-podcast ‘Achter De Schermen’ vertellen de zussen hoe ze tot twee keer toe in aanraking kwamen met de politie: “Gelukkig bleek de

Lees meer »

Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede

Op zondag 15 september organiseert de brandweerpost van Hooglede hun jaarlijkse opendeurdag. Dit jaar pakken ze het speciaal aan, want tijdens die opendeur organiseren zij ook de eerste editie van het West-Vlaams kampioenschap kratstapelen voor West-Vlaamse brandweerlieden en Hoogleedse verenigingen.
The post Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Artistiek directeur Opera Ballet Vlaanderen over opvoering van ‘Rain’ van Anne Teresa De Keersmaeker: “Geen voorstander van cancel culture”

"Ik ben geen voorstander van cancel culture, maar dit is wel een moment voor ons als sector om na te denken over wat welzijn en welbevinden is binnen zo’n organisatie." Dat zegt Jan Vandenhouwe, artistiek directeur van Opera Ballet Vlaanderen, naar aanleiding van de herneming van ‘Rain’, een voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker die vlak voor de zomer

Lees meer »

EXCLUSIEF. Barbara Sarafian (56) waakt over haar geluk. “Nog eens schijteverliefd worden? Dat ga ik niet meer doen”

Voor ‘Kotmadam Sarafian’ woonde Barbara Sarafian (56) onder één dak met zeven studenten. Confronterend? Niet zozeer. “Dankzij hen keek ik terug naar mezelf als twintigjarige.” Hoe ouder de actrice wordt, in haar hart en hoofd blijft ze eeuwig jong. Zelfs wanneer de menopauze, het moederschap en de liefde haar op de proef stellen. “The boutique of love is not closed,

Lees meer »

Vanaf vandaag mag je niet meer roken in Pairi Daiza: “Breder verbod nodig”

Vanaf vandaag zijn sigaretten en elektronische sigaretten, met uitzondering van zeven rookzones, verboden in het 75 hectaren grote Waalse dierenpark Pairi Daiza. Dat kondigt het park aan in een persbericht. Op 31 december 2024 treedt er een Belgische wet in werking die roken in alle pret- en dierenparken verbiedt, maar Pairi Daiza wilde niet wachten op die wet.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos nu Vlaamse onderhandelaars reanimatiepoging opstarten: “Mahdi heeft de zwartepiet wel wat gezocht”

De Vlaamse raketcoalitie staat op ontploffen: na de bom van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi leek de formatie dood, maar formateur Diependaele doet nu toch nog een reanimatiepoging. Hoe erg is de situatie? Is Mahdi de spelbreker of zijn er nog andere motieven? En voor de zoveelste keer: krijgen we nu wél of niet een nieuwe regering voor de lokale verkiezingen. Politicoloog

Lees meer »

Wat Dave Grohl doet voor zijn ‘buitenechtelijk’ kind had Vlaamse Lies ook graag gehad: “Mijn vaderdagcadeautje werd teruggestuurd”

Foo Fighters-frontman Dave Grohl (55) geeft toe dat hij een buitenechtelijk kind heeft, waar de zanger en drummer voor wil zorgen. Hij hoopt dat zijn gezin hem vergeeft. In theorie mooi. In de praktijk een ander paar mouwen, zeggen experts. “Het woord ‘buitenechtelijk’ zegt het al: je staat er buiten en hoort er niet bij.”

Lees meer »

OPROEP. Zit jij in een studentenkot dat je ouders kochten als investering?

Een nieuw academiejaar, een nieuwe dramatische zoektocht naar een studentenkot. Of niet, als je ouders doelbewust investeerden in eentje, zodat jij nu gerust je valies én rugzak kan pakken. Kochten jouw ouders een kot aan, en trek jij nu erin? Of verblijf jij al in zulke investeringspoten? We horen graag jullie verhaal, in een telefoontje met jou en je ouders,

Lees meer »

Jill Peeters over de rampspoed in Centraal-Europa: “Zorgwekkend dat weerrecords telkens worden verpulverd”

Vijf doden in Roemenië, vier vermisten in Tsjechië – waar meer dan 250.000 huishoudens zonder stroom zitten – én een meter sneeuw in de Oostenrijkse en Beierse Alpen. Boris laat de neerslag met bakken uit de lucht vallen en dat leidt tot grote rampspoed in Centraal- en Oost-Europa. “Klimaatverandering heeft vele gezichten”, zegt weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters. Zij legt

Lees meer »

Zonovergoten Plattelandsdag lokt grote massa

Vorige zondag had op het zonovergoten domein van de stedelijke kinderboerderij de Plattelandsdag plaats. De aantrekkelijke activiteiten en het mooie weer lokten de grote massa naar de Ieperse Heerweg.
The post Zonovergoten Plattelandsdag lokt grote massa appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nicole de Moor (CD&V) laakt dreigement Hongaarse staatssecretaris om migranten op de bus naar Brussel te zetten: “Dit is onaanvaardbaar”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) keurt de uitspraken af van de Hongaarse staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken Bence Rétvàri om asielzoekers met bussen naar Brussel te brengen. Op die manier wil de Hongaarse regering druk uitoefenen op de Europese Unie, die volgens haar Hongarije verplicht om asielzoekers op te vangen. De Moor vindt de uitspraken schadelijk voor

Lees meer »