Ursula von der Leyen met ruime meerderheid herkozen als voorzitter Europese Commissie

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

12 zwaar verwaarloosde miniatuurpaardjes in beslag genomen in Nijlen: “Hoeven zo vergroeid dat zelfs erop staan pijnlijk is”

In Nijlen zijn 12 miniatuurpaardjes in beslag genomen die ernstig verwaarloosd waren. Dat gebeurde in opdracht van de dienst Dierenwelzijn. De paardjes waren ondervoed, zaten vol ongedierte en hadden niet de nodige verzorging. Bij één van de paarden zijn de hoeven zo uitgegroeid dat erop lopen of staan pijnlijk is. De dieren zitten nu in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in

Lees meer »

Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op: “Ruim twee miljoen zionisten moesten naar schuilkelders vluchten”

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging”

Evelyne Bossaert en Simon Bruynsteen zijn respectievelijk de nieuwe directeur en nieuwe technisch directeur van Immaculata Ieper. Met het lerarentekort en het klaarmaken van zes nieuwe lokalen in de vroegere Kliniek Zwarte Zusters kregen ze in de zomervakantie meteen enkele stevige uitdagingen voorgeschoteld.
The post Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging” appeared first

Lees meer »

Een bloemetje voor Kurt die zijn nier aan zijn vrouw Nancy schonk

“Mijn neef Kurt verdient zeker een bloemetje”, mailt Els Gheysens naar KW, “voor de liefde en de zorg voor zijn vrouw Nancy die een hart- en niertransplantatie achter de rug heeft.” Meer zelfs, Kurt schonk als donor zijn nier aan zijn geliefde.
The post Een bloemetje voor Kurt die zijn nier aan zijn vrouw Nancy schonk appeared first on

Lees meer »

“Toch een beetje teleurgesteld”: Jasper Schoofs zorgt voor eerste Belgische medaille op EK wielrennen met zilver in tijdrit voor junioren

De eerste Belgische medaille op het EK wielrennen in Limburg is een feit. Jasper Schoofs (18) pakte zilver in de tijdrit bij de junioren (17-18 jaar). “Op voorhand had ik niet tevreden geweest met zilver, maar nu wel”, reageerde onze jonge landgenoot achteraf. “Ik heb alles eruitgehaald.” Matisse Van Kerckhove (18) zat lang in de hot seat maar greep naast

Lees meer »

Grensstreek geteisterd door diefstallenplaag van en uit voertuigen: “Wees extra waakzaam in de komende, donkere periode”

De voorbije maand werden opvallend veel voertuigdiefstallen gepleegd. Dat het een plaag is, blijkt uit de cijfers. In een maand tijd al vier keer zoveel als dezelfde periode vorig jaar. Ook bij de politiezone Grensleie vloeken ze. “We zetten nochtans in op verhoogde patrouilles en wijkgerichte controles”, klinkt het.
The post Grensstreek geteisterd door diefstallenplaag van en uit voertuigen:

Lees meer »