Ursula Von der Leyen opnieuw verkozen tot voorzitter van de Europese Commissie

Ursula Von der Leyen (65) is donderdag opnieuw verkozen als voorzitter van de Europese Commissie. Ze haalde ruimschoots de nodige meerderheid in het parlement.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting”

In Nieuwpoort komt de nieuwe Vlaamse politieke partij ‘Samen voor Democratie’ op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Initiatiefnemer is dermatoloog Steven De Vos. Hij komt in de IJzerstad op met een beperkte lijst met zeven kandidaten.
The post Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling: “Meer inzicht bieden”

De werkgroep dementie van wzc Aksent organiseert op vrijdag 20 september voor het eerst een ‘Weg en Were’-wandeling. “Een belevingswandeling waar iedereen kan aan meedoen om meer inzicht te krijgen over personen met dementie”, zegt Fien Delarue, referentiepersoon dementie in het woonzorgcentrum. “Het thema van de wandeling is ‘dementie en zintuigen’.
The post Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling:

Lees meer »

Vooruit Kortrijk wil 4,6 miljoen vrijmaken voor totaalrenovatie Budascoop: “Na 50 jaar gebruik dringt dit zich op”

Budascoop, het Kortrijkse kunstencentrum in de Kapucijnenstraat, blaast volgend jaar 50 kaarsjes uit. Om die bijzondere verjaardag extra in de verf te zetten, pleit Vooruit Kortrijk richting de gemeenteraadsverkiezingen voor een totaalrenovatie van het kunstencentrum met een prijskaartje van 11,9 miljoen. De Vlaamse overheid komt in de plannen van Vooruit voor zo’n 60% tussen. Stad Kortrijk zou 4,6 miljoen moeten

Lees meer »

De Rysselende Molen opent ultrasnel oplaadpunt voor elektrische wagens op parking: “Bestuurders kunnen hier 24 uur op 24 vrijblijvend terecht”

Vanaf 10 september kunnen bestuurders van elektrische auto’s op de parking van restaurant-hotel de Rysselende Molen langs de Brugsesteenweg 2 in Ardooie hun auto in een goed kwartier volledig opladen. “Ondertussen kunnen ze misschien even lunchen in ons restaurant, maar je kan hier evengoed 24 uur op 24 vrijblijvend terecht om jouw auto op te laden via een laadkaart of

Lees meer »

Karine en Malick varen al 50 jaar in hun huwelijksbootje

Malick Menia (72) en Karine Naert (74) werden naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis. Zij kregen enkele geschenken aangeboden. Karine is geboren op 6 maart 1950 in Kortrijk als oudste in een gezin van drie kinderen. Vanaf haar 18de ging ze als laborante aan de slag in de Sint-Niklaaskliniek in Kortrijk.
The post Karine en

Lees meer »