Prof Jan Deprest ontwikkelde techniek om foetussen in de baarmoeder te opereren: “Als we na de geboorte moeten ingrijpen, waarom dan niet ervoor?”

Samen met zijn team ontwikkelde hij nieuwe, grensverleggende technieken om nog ín de baarmoeder foetussen te opereren en hun levens te redden. Pionier Jan Deprest (64) bleef er nuchter onder, ondanks de kritiek her en der dat hij voor God zou spelen met zijn buisjes en ‘ballonnetjes’. “Toch blijf ik altijd denken aan de helft van de kindjes die het niet halen.” 

Meer krantenkoppen in België

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

250 deelnemers voor een boeiende ‘En Route’

Het mooie weer was een stimulans om de fietsers aan te sporen om deel te nemen aan de Open Monumentendag in Meulebeke op zondag 8 september onder de noemer ‘En Route’. Het lokaal bestuur had ervoor gezorgd dat zes locaties konden bezocht worden, waarvan vier niet altijd toegankelijk zijn voor het publiek. Men kon starten
The post 250 deelnemers

Lees meer »

Groei werkgelegenheid valt bijna stil, verwacht Planbureau

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. In 2024 zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen.

Lees meer »

Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging”

Evelyne Bossaert en Simon Bruynsteen zijn respectievelijk de nieuwe directeur en nieuwe technisch directeur van Immaculata Ieper. Met het lerarentekort en het klaarmaken van zes nieuwe lokalen in de vroegere Kliniek Zwarte Zusters kregen ze in de zomervakantie meteen enkele stevige uitdagingen voorgeschoteld.
The post Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging” appeared first

Lees meer »

Nieuwe Gentse beweging zet kandidaten alfabetisch op lijst bij verkiezingen 

De nieuwe politieke beweging Grondrecht pakt in Gent uit met een bijzonderheid bij de gemeenteraadsverkiezingen. Er is geen echte lijsttrekker, de kandidaten staan in alfabetische volgorde. Niet Raf Verbeke, één van de mensen achter de volksraadpleging over betaalbaar wonen, staat zo op één. Die plek is voor Pieter Amos. Verbeke komt net niet achteraan het alfabet en staat voorlaatste.

Lees meer »

LIVE ISRAËL-ITALIË. Thuisploeg maakt in absolute slot nog aansluitingstreffer, houden Italianen hun voorsprong vast?

Italië is aan vlekkeloos aan deze Nations League begonnen. Na een knappe zege tegen Frankrijk, ging vanavond Israël voor de bijl. De ‘Azzurri’ namen de wedstrijd in handen na een slappe start en dat resulteerde in een dubbele voorsprong. De aansluitingstreffer in het absolute slot van Israël kon niet meer deren. Spalletti en co gaan zo alleen aan de leiding

Lees meer »

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Blinken waarschuwt dat Iran ballistische raketten heeft geleverd aan Rusland: “Bedreiging voor heel Europa”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beschuldigt Iran er dinsdag van raketten aan Rusland te hebben geleverd om Oekraïne “in de komende weken” aan te vallen. “Dit vormt een bedreiging voor heel Europa” en toont volgens Blinken aan hoe de “destabiliserende invloed van Iran tot ver buiten het Midden-Oosten reikt”, luidt het op een persconferentie in Londen.

Lees meer »