Amerikaanse president Joe Biden (81) heeft corona, “maar symptomen zijn mild”

De Amerikaanse president Joe Biden (81) heeft positief getest op het coronavirus. Volgens het Witte Huis voelde hij zich niet zo goed, maar zijn de symptomen – met een droge hoest en lopende neus – mild. Opmerkelijk, gisteren nog liet Biden weten zijn kandidatuur voor het presidentschap te herbekijken als zich bij hem een medisch probleem zou voordoen. 

Meer krantenkoppen in België

Amerikaanse buitenlandminister Blinken waarschuwt dat Iran ballistische raketten heeft geleverd aan Rusland: “Bedreiging voor heel Europa”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beschuldigt Iran er dinsdag van raketten aan Rusland te hebben geleverd om Oekraïne “in de komende weken” aan te vallen. “Dit vormt een bedreiging voor heel Europa” en toont volgens Blinken aan hoe de “destabiliserende invloed van Iran tot ver buiten het Midden-Oosten reikt”, luidt het op een persconferentie in Londen.

Lees meer »

Stad Roeselare stelt toekomstig erfgoeddepot op Schiervelde voor: “Dit wordt de schatkamer van de regio”

De stad Roeselare, de provincie, WVI en DVV Midwest stelden donderdagmiddag de eerste beelden van het toekomstig erfgoeddepot op Schiervelde voor. Naast het Roeselaarse stadsarchief zullen er vanaf midden 2026 ook erfgoedobjecten uit 11 gemeenten uit de regio te vinden zijn. “Dit wordt de schatkamer van de regio waar erfgoed terug een toekomst krijgt.”
The post Stad Roeselare stelt

Lees meer »

“Ik viel compleet uit de lucht”: Lichterveldse CD&V-schepen draagt op BK Beerpong T-shirt met knipoog naar nieuwe partij DURF

‘Stevie Durft.’ Dat stond er op het T-shirt van CD&V-schepen Steven Bogaert uit Lichtervelde te lezen tijdens zijn deelname aan het Belgisch kampioenschap beerpong in zijn gemeente. Een duidelijke verwijzing naar de nieuwbakken partij DURF, die Open VLD, N-VA en SOMM groepeert. “Het was mijn teamgenoot die ze had laten maken. Ik wist helemaal van niets”, glimlacht Bogaert.
The

Lees meer »

Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley

Diego González, de Mexicaanse hoofdaanvaller van Knack Volley, revalideert in zijn thuisland van een blessure die hij opgelopen heeft in het tussenseizoen en komt niet meer terug naar Roeselare. Knack Volley is nu op zoek naar een back-up voor Basil Dermaux, die als hoofdaanvaller zal fungeren.
The post Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley appeared first on

Lees meer »

Dertiger krijgt na 4 maanden cel grotendeels voorwaardelijke celstraf voor steekpartij op studio in Roeselare: “Verraad van mijn enige en beste vriend”

“Mijn beste en enige vriend bleek dan toch niet zo oprecht en ik verloor de controle.” Een 34-jarige man uit Roeselare riskeerde voor de rechtbank in Kortrijk 4 jaar cel omdat hij zijn vriend met een zakmes 5 keer in de benen en de hals stak. “Een tikkende tijdbom”, vond de openbare aanklager. Maar hij kwam er goedkoper vanaf, met

Lees meer »

Freddy en Hilda klinken op gouden huwelijksgeluk

Freddy Plovie en Hilda Hoornaert mochten op zondag 25 augustus hun vijftigste huwelijksverjaardag vieren. Freddy (72) groeide op in Ruddervoorde en Beernem. Hij werkte als lasser en elektricien in de Brugeoise. Hilda (72) is afkomstig uit Zwevezele. Ze werkte als naaister, maar startte uiteindelijk een carrière als onthaalmoeder. Het koppel leerde elkaar kennen in de
The post Freddy en

Lees meer »

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis Aerts (16) van de weg maaide: “Toen ze hem vertelden dat hij dodelijke aanrijding had ging hij terug slapen”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »