Verschillende vrouwen beschuldigen overleden Abbé Pierre van aanranding

De Franse priester Abbé Pierre, de in 2007 overleden stichter van de Emmausbeweging, is door verschillende vrouwen beschuldigd van aanranding. Dat blijkt uit een onafhankelijk rapport. De feiten zouden tussen 1970 en 2005 hebben plaatsgevonden. 

Meer krantenkoppen in België

Astronauten SpaceX na historische ruimtewandeling terug op aarde

Astronauten van de SpaceX-missie Polaris Dawn zijn na hun historische ruimtewandeling teruggekeerd op aarde. Op een livestream was te zien hoe hun capsule met parachutes afdaalde en neerkwam voor de Amerikaanse kust. “Splashdown van de Dragon bevestigd. Welkom terug op aarde”, meldde ruimtevaartbedrijf SpaceX op berichtendienst X.

Lees meer »

Krachtbalclub Ingelmunster krijgt twee nieuwe krachtbalvelden

Zaterdag 7 september was voor de Ingelmunsterse krachtbalclub Woweja Rangers een historische dag. Op de al schitterende en ruime sportaccommodatie werd door schepen van sport Jan Rosseel twee splinternieuwe krachtbalvelden geopend.
The post Krachtbalclub Ingelmunster krijgt twee nieuwe krachtbalvelden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plantjesverkoop voor Kom Op Tegen Kanker

Het plantjescomité van Tielt trekt deze maand weer de baan op met azalea’s voor Kom Op Tegen Kanker. Zowat elk jaar worden er in Tielt en deelgemeenten zowat 1.400 planten aan de man gebracht.
The post Plantjesverkoop voor Kom Op Tegen Kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlamvo Vlamertinge is klaar voor nieuw volleybalseizoen

Els Logie is jeugdcoördinator, trainer en bestuurslid bij Vlamvo en zij blikt vooruit op het nieuwe volleybalseizoen dat voor de deur staat bij de club uit Vlamertinge. “Dit jaar zal ik de regionale U15 trainen”, vertelt Els. “Qua aantallen zitten we op dezelfde lijn als vorig jaar. Op alle leeftijden is er een aanbod van
The post Vlamvo Vlamertinge

Lees meer »

Ook vrijdag geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook vrijdag door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Stad Roeselare versterkt laadinfrastructuur met 22 extra palen om toekomstgerichte mobiliteit te ondersteunen

Met de uitbreiding van haar laadinfrastructuur zet de Stad Roeselare opnieuw een belangrijke stap richting de toekomst. In lijn met de Vlaamse en Europese doelen speelt Roeselare proactief in op de groeiende vraag naar elektrische laadmogelijkheden. Bovendien worden de benzine-, diesel- en lpg-wagens van het eigen wagenpark ook stelselmatig vervangen door elektrische wagens of plug-in hybrides.
The post Stad

Lees meer »

Parket verspreidt opsporingsbericht voor overval met Belgisch voertuig in Genève, slachtoffers loven beloning van één miljoen uit

Het Belgisch federaal parket en het openbaar ministerie van het Zwitserse kanton Genève hebben een opsporingsbericht verspreid voor een gewapende overval die begin dit jaar plaatsvond op de luchthaven van Genève. De vier daders maakten daarbij gebruik van een witte Peugeot met Belgische nummerplaat. De slachtoffers van de overval hebben een beloning van één miljoen dollar beloofd (omgerekend zo’n 905.000

Lees meer »

Wordt je winkelkar binnenkort goedkoper? CEO van Delhaize belooft pittige onderhandelingen met producenten

Anderhalf jaar nadat de storm rond de zelfstandige overnames van 128 Delhaizes is losgebarsten, spreekt CEO Xavier Piesvaux (57) voor het eerst. Over de omzetcijfers en ontslagen, maar ook over wat er voor jou als consument zal veranderen. “Een aantal producten zal volgend jaar goedkoper worden.” Aan HLN legt hij uit om welke producten het gaat, en hoe hij dat

Lees meer »