Festival Dranouter start opbouw en lanceert ‘Vier je eigen feestje’ met Dave & Alistair

Nog twee weken en duizenden festivalgangers stromen weer toe in Heuvelland voor de vijftigste editie van Festival Dranouter. De organisatie is ondertussen begonnen aan de opbouw en doet een oproep aan bezoekers om samen met personages Dave & Alistair van straattheaterduo Kartje Kilo om een ‘eigen’ feestje te bouwen.

Maandag 15 juli is de opbouw van Festival Dranouter gestart. “De komende dagen gaan we van 20 naar ruim 1.000 vrijwilligers, die allemaal hun beste beentje voorzetten. Nu al een dikke merci voor jullie inspanningen, enthousiasme en mopjes bij deze jubileumeditie”, klinkt het bij de organisatie, die meteen een oproep lanceert voor meer vrijwilligers. “We zoeken nog helpende handen bij het beheer van de camping en parking, publieksbegeleiding, controle aan de ingangen, stagehands, milieubewuste nachtvlinders… Schrijf je in via https://medewerker.mydranouter.be.”

Feestjes

Vrijdag al lanceerde het festival al een andere oproep. “De jubileumeditie van Festival Dranouter verdient een hele lading feestjes! Daarom vieren Dave & Alistair (gespeeld door straattheaterduo Kartje Kilo, red.) per festivaldag enkele feestjes van het Festival Dranouter-publiek. Bijvoorbeeld: Zijn tante Betty en nonkel Johnny 25 jaar getrouwd? Of haalt je neef Giovanni binnenkort zijn rijbewijs? Of ben je in blijde verwachting van je eerste Festival Dranouter-baby? Allemaal goeie redenen voor een feestje tijdens deze jubileumeditie!”

Dranouter-tattoos

Geïnteresseerde feestneuzen kunnen een mail sturen naar [email protected]. “De oproep is nog geen week verstuurd, en onze mailbox zit al goed vol. Er komen nog elke dag meerdere reacties en verhalen bij”, zegt woordvoerder Sofie Pauwels van Festival Dranouter. “Opvallend dat er zoveel koppels gevormd zijn op Festival Dranouter. Tof om te lezen in hun verhaal dat die koppels allemaal – vaak al 20 jaar aan een stuk – blijven komen naar het festival met hun vriendengroep, met intussen al een hele lading kinderen mee. Maar we kregen ook al mails van dedicated vriendengroepen die ondertussen dranouter-tattoos hebben, een groepje vriendinnen die hier een vrijgezellen komt vieren, verjaardagsfeestjes van kinderen of (schoon)ouders… Festival Dranouter blijft dus een familiefestival waar je letterlijk bouwt aan ‘new traditions’. Dave & Alistair zijn nu volop aan het schiften en puzzelen welke feestjes ze eruit zullen kiezen.”

Festival Dranouter – 50 Years Of New Traditions vindt plaats op 2, 3 en 4 augustus. Op de line-up staan onder meer The Waterboys, Compact Disk Dummies, Novastar + special guest Geike, Suzanne Vega, Froukje, Brihang, GOOSE, Villagers, Spinvis… (TOGH)

The post Festival Dranouter start opbouw en lanceert ‘Vier je eigen feestje’ met Dave & Alistair is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cultuurprijsuitreiking in het OC Vondel

Om de drie jaar is er in de Berengemeente een cultuurprijsuitreiking. Dit jaar gebeurt dit op vrijdag 27 september, om 19 uur. Elke Meulebekenaar of Meulebeekse vereniging die zich verdienstelijk had gemaakt op cultureel vlak, kwam in aanmerking om de cultuurtrofee in de wacht te slepen. De genomineerden zijn: Joost Pollet (harmonie Vreugd in Deugd),
The post Cultuurprijsuitreiking in

Lees meer »

Nederlandse premier licht plannen toe: asielcrisis wordt uitgeroepen en gratis schoolmaaltijden blijven behouden

De Nederlandse premier Dick Schoof heeft de plannen van de nieuwe regering toegelicht op een persconferentie. Veel voorstellen waren al aangekondigd in het coalitieakkoord of uitgelekt via media. De coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB beslisten onder meer om het noodrecht te activeren door een asielcrisis uit te roepen en om ook de komende jaren geld vrij te maken voor

Lees meer »

Stad Roeselare versterkt laadinfrastructuur met 22 extra palen om toekomstgerichte mobiliteit te ondersteunen

Met de uitbreiding van haar laadinfrastructuur zet de Stad Roeselare opnieuw een belangrijke stap richting de toekomst. In lijn met de Vlaamse en Europese doelen speelt Roeselare proactief in op de groeiende vraag naar elektrische laadmogelijkheden. Bovendien worden de benzine-, diesel- en lpg-wagens van het eigen wagenpark ook stelselmatig vervangen door elektrische wagens of plug-in hybrides.
The post Stad

Lees meer »

Tachtigjarigen van Sint-Eloois-Vijve komen bijeen

Onlangs verzamelden de 80-jarigen die het lager onderwijs in Sint-Eloois-Vijve hebben gevolgd. In de Boudin-Brasserie mochten ze genieten van een lekker feestmaal en een gezellig samenzijn. Op de foto herkennen we: Roland Amez, Rita Deborggraeve, Marie-Rose Decabooter, Lucienne Demunter, Francine Destoop, Frans Destoop, Anita Devos, Edith Fourneau, Hervé Haeck, Anselme Lambrecht, André Lavaert, Romain Mestdag
The post Tachtigjarigen van

Lees meer »

De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases

Sinds 2 september zijn de nutswerken in de Nieuwpoortlaan opnieuw opgestart. Die werken zijn het voorprogramma voor de volledige herinrichting van de doortocht van Lombardsijde die in 6 fases zal verlopen.
The post De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik viel compleet uit de lucht”: Lichterveldse CD&V-schepen draagt op BK Beerpong T-shirt met knipoog naar nieuwe partij DURF

‘Stevie Durft.’ Dat stond er op het T-shirt van CD&V-schepen Steven Bogaert uit Lichtervelde te lezen tijdens zijn deelname aan het Belgisch kampioenschap beerpong in zijn gemeente. Een duidelijke verwijzing naar de nieuwbakken partij DURF, die Open VLD, N-VA en SOMM groepeert. “Het was mijn teamgenoot die ze had laten maken. Ik wist helemaal van niets”, glimlacht Bogaert.
The

Lees meer »

Peruaanse ex-president Alberto Fujimori overleden

De Peruaanse ex-president Alberto Fujimori is overleden op 86-jarige leeftijd. “Na een lange strijd tegen kanker is onze vader, Alberto Fujimori, zonet vertrokken voor een ontmoeting met de Heer”, klinkt het in een bericht in naam van zijn vier kinderen, op een online account van zijn dochter Keiko Fujimori.

Lees meer »

Greet Depovere sluit een fase in haar toneelleven af

Greet Depovere zwaait in schoonheid af als voorzitter van het Arko Dorpstheater. Tijdens een verrassingsfeestje in hun lokaal aan de Broederschool in de Brugstraat werd Greet terecht in de bloemetjes gezet. Volgens bestuurslid Vincent Vancompernolle leidde Greet op een bekwame manier het gezelschap. “Zij was gedurende elf jaar de toegewijde voorzitter. Een toneelgezelschap leiden is
The post Greet Depovere

Lees meer »

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »