Prijzen bij West-Vlaamse eersteklassers onder de loep: Een jaar clubliefde kost je minstens 335 euro

Hoe diep moeten voetbalsupporters in de geldbeugel tasten om hun favoriete team ‘volwaardig’ te kunnen aanmoedigen? In de aanloop naar het nieuwe seizoen vergeleken we de prijzen bij de drie West-Vlaamse teams in de Jupiler Pro League.

Landskampioen Club Brugge trapt op vrijdag 26 juli om 20.45 uur in het Jan Breydelstadion het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League af met een wedstrijd tegen KV Mechelen. Onze twee andere eersteklassers starten twee dagen later: KVK Kortrijk neemt het zondag 28 juli om 16 uur in het Guldensporenstadion op tegen AA Gent, Cercle Brugge speelt om 19.15 uur uit bij Westerlo.

Na het EK in Duitsland zitten de voetbalsupporters vol ongeduld te wachten op de nationale competities. Ze hebben er veel tijd en centen voor over. Maar hoe duur is het komende seizoen in de Jupiler Pro League voor de modale West-Vlaamse fan?

Los van het geleverde spektakel kost voetbal kijken in Kortrijk minder dan in Brugge. KVK rekent slechts 159 euro aan voor het goedkoopste abonnement voor vijftien competitiematchen. Club en Cercle hanteren hetzelfde basistarief van 215 euro. Eventuele play-offs zijn inbegrepen bij Blauw-Zwart.

Sjaal en shirt

Een supporterssjaal daarentegen is het duurst in de Guldensporenstad: fans van KVK betalen 20 euro, bij Cercle is het 17 euro, bij Club slechts 15 euro. Voor een matchshirt van de eerste ploeg hanteert Blauw-Zwart het duurste tarief: 90 euro. Bij Cercle en KV Kortrijk moet je slechts 75 euro ophoesten voor het shirt van je idolen.

Drank

En de drank? Want de liefde van de voetbalfan gaat door de keel. Bij Blauw-Zwart moeten de supporters dieper in de portefeuille graaien om dronken te raken na een overwinning: 3,10 euro per pint. Bij Cercle kost gerstenat 2,80 euro en bij Rood-Wit amper 2,70 euro voor de sponsor van de Jupiler Pro League. Bobs en geheelonthouders die een cola verkiezen betalen enkel bij Groen-Zwart minder dan voor een pilsje, namelijk 2,60 euro. (Lees verder onder de foto)

Berekening: we gaan uit van één volwassen fan, waarbij een seizoen 15 thuiswedstrijden telt. Play-offs nemen we niet mee. Per match consumeert onze supporter één pint en één cola. Deze eenheidsprijzen vermenigvuldigen we met vijftien. Samen met het goedkoopste abonnement, een wedstrijdshirt en een sjaal komen we tot het totaalbedrag. © gf

Als we alle kosten optellen, kost een jaartje supporteren voor een Clubfan minstens 413 euro. In dat bedrag zijn de prijs van een abonnement, een shirt en een sjaal, vijftien pintjes en vijftien cola’s verrekend. Bij Cercle is het 388 euro en bij KV Kortrijk 335 euro. Maar de doorsneefan drinkt ongetwijfeld veel meer op een seizoen.

(Stefan Vankerkhoven en Camille Jonckheere)

The post Prijzen bij West-Vlaamse eersteklassers onder de loep: Een jaar clubliefde kost je minstens 335 euro is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met de kleintjes naar een meerderheid

Er doen weer heel wat partijen mee aan de lokale verkiezingen op 13 oktober. Vele nieuwe partijen zullen slechts enkele procenten behalen. Toch kan dit een immense impact hebben op het vinden van een meerderheid.

Lees meer »

Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht voor politie: “Zijn vriend reed na de controle zelfs nog 201 km/u”

Een 41-jarige autohandelaar uit Harelbeke zal het binnenkort voor een tweede keer nog eens 15 dagen zonder zijn rijbewijs moeten doen. In Waregem reed hij aan hoge snelheid weg van de politie en bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Echt onder de indruk bleken hij en zijn passagier echter niet.
The post Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht

Lees meer »

‘Bram’ werd zo zwaar in elkaar geslagen dat hij blijvende hersenschade opliep: “Ik kan zelfs niet voor mijn pasgeboren zoontje zorgen”

Voor de rest van zijn leven hersenschade en amper voor zijn pasgeboren zoontje kunnen zorgen. Dat is de harde realiteit voor ‘Bram’ na een zware vechtpartij in Antwerpen. Drie onbekende mannen slaan en schoppen hem en zijn vrienden helemaal in elkaar. De politie verspreidt harde beelden van de vechtpartij én van de amokmakers in de hoop dat iemand hen herkent:

Lees meer »

Ere-hoofdinspecteur Ghislain Samyn schrijft boek over verleden bij politiezone Vlas

Ere-hoofdinspecteur Ghislain Samyn heeft zijn boek ‘Politievertellingen ‘ut De Oude Vestingstraat’ voorgesteld aan familie, collega’s, vrienden en sympathisanten. “Alle vertellingen zijn waar gebeurd.” De opbrengst gaat volledig naar het Kinderkankerfonds.
The post Ere-hoofdinspecteur Ghislain Samyn schrijft boek over verleden bij politiezone Vlas appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer studenten kiezen leraren- of zorgopleiding bij Vlaamse hogescholen: “Tegemoetkomen aan nood op arbeidsmarkt”

Een week voor de start van het nieuwe academiejaar tekenen zich duidelijke trends af: leraren- en zorgopleidingen blijken bijzonder in trek. Dat stellen zo’n 10 Vlaamse hogescholen vast na een tussentijdse analyse van de inschrijvingen. Daarnaast zien alle hogescholen een stijging van het aantal inschrijvingen in vergelijking met hetzelfde moment vorig jaar.

Lees meer »

Pater en missionaris Jozef Lannoo (94) uit Tielt overleden: Vriend en moordenaar Staf Van Eyken mocht begrafenis bijwonen, maar weigerde

Jozef Lannoo uit Tielt, ook wel beter gekend als pater Jef is op 94-jarige leeftijd overleden. Pater Jef zette zich jarenlang in voor jongeren in heel Vlaanderen. Hij was ook missionaris en trok na zijn pensioen zijn broer, pater Luk achterna naar Haïti. Daar verdiepte hij zich volledig in de evangelisatie en het vrijwilligerswerk in de grootste sloppenwijk van de

Lees meer »

“Het doet zeer dat ik op mijn leeftijd nog zo vernederd moet worden”: Hubert (87) fysiek belaagd na discussie over parkeerplaats

Afgelopen zondag stroomde Kruiseke vol voor een geslaagde rommelmarkt. Een succes, al is dat voor Hubert Vuylsteker (87) met een bittere nasmaak. Hij werd na een discussie over een parkeerplaats hard aangepakt, zelfs tot in zijn woning. “De dokter zegt dat ik er niet te veel aan moet denken, maar dat lukt me niet.”
The post “Het doet zeer

Lees meer »

Florian Van Acker na Parijs: “Tijd nodig om te verwerken”

Voor Florian Van Acker zaten de Paralympische Spelen in Parijs er vroeger dan verwacht op. In zijn kwartfinale moest hij het onderspit delven tegen de Taiwanees Chen Po Yen (17), die later zilver pakte. Tijd om even terug te blikken met mama Dora Debedts.
The post Florian Van Acker na Parijs: “Tijd nodig om te verwerken” appeared first on

Lees meer »

Nieuwe formule om te ontdekken of je (over)gewicht hebt is “accurater dan BMI”: bereken hier zelf je BRI

Heel gespierd en geen grammetje vet? De Body Mass Index (BMI) zal beweren dat je tóch overgewicht hebt. Daarom hebben wetenschappers nu de BRI ontwikkeld: de body roundness index. Die houdt geen rekening meer met je gewicht, wel met je heupomtrek. Hoe je je BRI berekent? Simpel: 364,2?-?365,5?×?v(1?-?(heupomtrek in cm)?/?2p)^2?/?(0.5?×?lengte in centimeter)^2). Of met één klik hieronder.

Lees meer »

Sleuteloverdracht bij groepsopvang De Kikker

Vrijdag 6 september kwam Stefanie Versluys aan het hoofd van de NV Stann die de kinderdagverblijven De Kikker uitbaat. Ze volgt haar moeder Ann Seys op, die 20 jaar aan het roer stond van Kinderopvang De Kikker.
The post Sleuteloverdracht bij groepsopvang De Kikker appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter bij horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrachten: “Ik vertrouw mijn buren niet eens meer”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Zo’n 30

Lees meer »