Jasper Philipsen sprint naar 3e ritwinst in Ronde van Frankrijk

De Belg Jasper Philipsen heeft na een massasprint de 16e etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Lees en bekijk het volledige verslag van de etappe bij Sporza. 

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift spreekt steun uit voor Kamala Harris na debat tegen Donald Trump: “Zij vecht voor de zaken en rechten waar ik in geloof”

Taylor Swift heeft kort na het debat tussen Kamala Harris en Donald Trump via Instagram bekendgemaakt dat ze de Democratische presidentskandidaat Harris steunt voor het presidentschap. In een bericht aan haar 283 miljoen volgers schreef ze: “Ik zal mijn stem uitbrengen op Kamala Harris en Tim Walz bij de presidentsverkiezingen van 2024″.

Lees meer »

Voetballer (16) die in elkaar stuikte tijdens training in Tessenderlo is overleden: “Thabet was erg geliefd binnen de ploeg”

De 16-jarige voetballer van Ham United die woensdagavond tijdens de training onverwacht in elkaar stuikte, is overleden. Dat laat de correspondent van Ham United weten. Thabet ging naar school in het Don Bosco College in Hechtel-Eksel. “Hij was een buitengewoon getalenteerde jonge voetballer, een rustige en vriendelijke jongen”, klinkt het bij zijn voetbalclub.

Lees meer »

CD&V Beringen maakt kunstwerk van bekladde verkiezingsaffiches

De lokale lijst van CD&V in Beringen heeft ludiek gereageerd op het bekladden van hun verkiezingsaffiches. Geïnspireerd door hun slogan "Vlammen voor Beringen" besloten de leden de bekladde affiches te overschilderen. Burgemeester Vints nodigt de vandalen ook uit voor een gesprek, maar benadrukt dat dit soort gedrag niet thuishoort in de gemeente.

Lees meer »

Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad”

Op kermiszaterdag 28 en kermiszondag 29 september zwaait post Ingelmunster van brandweerzone Midwest de deuren van de kazerne in de Schoolstraat open voor de tweejaarlijkse opendeur. Er valt heel wat te beleven tijdens deze tweedaagse waar veiligheid centraal staat.
The post Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad” appeared first on

Lees meer »

Venezuela protesteert fel tegen inmenging EU en Spanje, vierde Amerikaan opgepakt

Venezuela heeft dinsdag bij de Europese Unie en Spanje geprotesteerd tegen de inmenging in de nationale aangelegenheden, na uitspraken van het hoofd van de diplomatie van de EU, Josep Borrell. Die omschreef de regering van president Nicolás Maduro als “dictatoriaal”, nadat onder meer twee Spaanse staatsburgers, drie Amerikanen en een Tsjech waren gearresteerd. Dinsdag werd bekend dat Venezuela een vierde

Lees meer »

Schade aan auto, verlichtingspaal en dak nadat 86-jarige tractorbestuurder controle verliest

In de Monseigneur Schottestraat in Jonkershove (Houthulst) zorgde de bestuurder van een tractor zaterdagavond voor schade aan verschillende voorwerpen na een ongeval. Dat gebeurde nadat de 86-jarige bestuurder een bocht verkeerd inschatte, daarbij een auto raakte en een verlichtingspaal afreed die op een dak van een huis viel. De bejaarde man raakte lichtgewond.
The post Schade aan auto, verlichtingspaal

Lees meer »

Brussel zwaait Kevin Borlée uit: “Ik heb langzaam gelopen zodat ik langer kon genieten”

Kevin Borlée is officieel spurter af. Ex-atleet. Morgen neemt hij nog een rondje voor zijn rekening met de 4x400m, maar z’n individuele carrière sloot hij tijdens de eerste avond van de Memorial Van Damme af bij z’n dertiende deelname aan de Brusselse meeting. Zijn tijd, die was voor één keer van ondergeschikt belang. De 36-jarige Brusselaar finishte in 47.18, z’n

Lees meer »