Waarom er momenteel minder tekenbeten zijn dan normaal

Er zijn de jongste weken minder tekenbeten gemeld dan normaal, zo blijkt uit cijfers van Sciensano. “Een gevolg van het regenweer. Dan zijn teken minder actief en komen mensen ook minder vaak buiten in korte broek of op sandalen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Kermisweekend start met politiek debat op kermisradio

Op vrijdag 13 september wordt het kermisweekend in Sijsele afgetrapt met de officiële start van de jaarlijks terugkerende kermisradio ROS. Om 20 uur start op ROS een verkiezingsdebat met de vijf Damse lijsttrekkers, dat ook live kan gevolgd worden in de gemeentelijke turnzaal.
The post Kermisweekend start met politiek debat op kermisradio appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA Damme trekt met ambitie naar de kiezer: “We willen absoluut besturen”

N-VA trekt opnieuw met gemeenteraadslid Jan Van Meirhaeghe naar de Damse kiezer. Met voormalig CD&V-schepen Eveline Van Quekelberghe als lijstduwer en ondernemer en voetbalman Jo Wallaert als nieuw gezicht op plaats drie, toont de partij zich ambitieus. “We gaan resoluut door deelname aan het beleid.”
The post N-VA Damme trekt met ambitie naar de kiezer: “We willen absoluut besturen”

Lees meer »

“Mijn papa is nu mijn prioriteit”: Ann Deseintebein stapt definitief uit de politiek

De naam van Ann Deseintebein zal je op zondag 13 oktober niet op de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen terugvinden. Na lang wikken en wegen heeft de Ichtegemse politica beslist om een punt te zetten achter haar 25-jarige politieke carrière.
The post “Mijn papa is nu mijn prioriteit”: Ann Deseintebein stapt definitief uit de politiek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ieperlingen kiezen zelf de smaak van hun erfgoedboomgaard in Ypermanpark

Het Ypermanpark krijgt steeds verder vorm. Terwijl het definitief ontwerp zo goed als klaar is worden op het terrein de eerste ingrepen zichtbaar. Samen met de deelnemers van de cursus voedselbos en De Woudezel komt het toekomstig voedselbos tot leven. Ter hoogte van Sint-Jan verrijst binnenkort een erfgoedboomgaard met maar liefst 120 hoogstambomen. Op 22 september kunnen de Ieperlingen met

Lees meer »

Illegaal terecht voor messteek aan vriend: “Discussie over 20 euro”

Er hangt een 33-jarige man van Tunesische afkomst uit Roeselare een effectieve celstraf van 2 jaar boven het hoofd omdat hij een messteek gaf aan een vriend. Hij gaf toe dat er een discussie was over 20 euro maar ontkende de messteek te hebben gegeven. “Ik had een geperforeerde darm en moest een gevaarlijke operatie ondergaan”, aldus het slachtoffer.

Lees meer »

Schepen Christophe Vandererven uit Anzegem stopt met lokale politiek “Ga me enkel nog omringen met positieve mensen”

De kogel is door de kerk. Schepen Christophe Vandererven (53) kondigde op de voorbije gemeenteraad van dinsdag 10 september aan dat hij geen kandidaat meer is voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik had alles klaar voor een nieuwe partij met een volle lijst en een realistisch programma, doch na een grondige evaluatie en reflectie op de voorbije zes jaar als schepen,

Lees meer »