Europa zet deur op een kier voor jacht op zeehonden, maar krijgt meteen kritiek: “Ze geven zeehonden de schuld van overbevissing”

De Europese Commissie evalueert het verbod op zeehondenjacht in Europa. Ze heeft een vragenlijst online gezet waarin ze vraagt of de verkoop van zeehondenbont- en leer nog wel verboden moet blijven. En dat leidt tot consternatie bij dierenrechtenorganisaties.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook vrijdag geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook vrijdag door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Extinction Rebellion ontrolt spandoek tegen het aanmeren van cruises naar Zeebrugge

Vijf klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagnamiddag actie gevoerd aan de Rederskaai in Zeebrugge. Ze ontrolden een spandoek, met de vermelding dat cruisetoeristen niet welkom zijn wegens de zware ecologische voetafdruk van cruiseschepen.
The post Extinction Rebellion ontrolt spandoek tegen het aanmeren van cruises naar Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

B-Winder wordt eerste poke bowl restaurant in Menen: “De jeugd gaat meer en meer op zoek naar iets anders om te eten”

Menen is met B-Winder een nieuwe culinaire topper rijker. Kevin (42) en Kimberly (37) Vanden Nest openen in de Bruggestraat deze week de deuren van hun eigen poke bowl restaurant. “Vooral de jeugd gaat meer en meer op zoek naar nieuwe en andere dingen om te eten.”
The post B-Winder wordt eerste poke bowl restaurant in Menen: “De jeugd

Lees meer »