Nieuwe beelden van stam die geïsoleerd in Amazonewoud leeft en dat is geen goed teken

Er zijn nieuwe beelden gedeeld van een inheemse stam in het Peruviaanse Amazonewoud. De stam leeft geïsoleerd van de buitenwereld, maar zou steeds meer uit het regenwoud gedreven worden door houtbedrijven.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE EK WIELRENNEN. Riberolle en Demey proberen wel, maar geraken niet weg

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »

Schepen Christophe Vandererven uit Anzegem stopt met lokale politiek “Ga me enkel nog omringen met positieve mensen”

De kogel is door de kerk. Schepen Christophe Vandererven (53) kondigde op de voorbije gemeenteraad van dinsdag 10 september aan dat hij geen kandidaat meer is voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik had alles klaar voor een nieuwe partij met een volle lijst en een realistisch programma, doch na een grondige evaluatie en reflectie op de voorbije zes jaar als schepen,

Lees meer »

Comeback van Cuesta na tien jaar zorgt weer voor opmerkelijke kunst in Tielt

Cuesta is terug. Op verschillende locaties in Tielt is de opbouw van acht kunstwerken deze week van start gegaan. En wie zich de vorige edities herinnert, weet dat het allesbehalve een klassieke ‘beeldenroute’ wordt. Zo komt straks in de Tramstraat een levensgrote kopie van de ajuinvormige spits van de Hallentoren. “Dat werk is een knipoog naar de fusie”, weet curator

Lees meer »

Eerste energielening voor mede-eigenaars

Energiehuis Oostende biedt advies en begeleiding aan particulieren en kmo’s voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Onlangs kende Energiehuis Oostende de eigenaars van het Residentie Stendhal (Vereniging van Mede-Eigenaars) een eerste Mijn VerbouwLening toe.
The post Eerste energielening voor mede-eigenaars appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politiezone Vlas en De Lijn doen nieuwe gezamenlijke controleacties op overlast en zwartrijden door busreizigers

Zowel op vrijdagnamiddag 6 september, vlak na school, als op dinsdagmorgen 10 september, vlak voor school, voerden de politiezone Vlas en controleurs van De Lijn opnieuw gezamenlijke controleacties uit op overlast en zwartrijden op enkele drukke buslijnen van en naar het NMBS-station van Kortrijk. Op de gecontroleerde bussen zat vooral schoolgaande jeugd.
The post Politiezone Vlas en De Lijn

Lees meer »

Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie

Na het puntenverlies op de openingsspeeldag thuis tegen Oostnieuwkerke, kon Sassport Boezinge A de rug rechten in het Mirakelstadion tegen RC Waregem. De oranjehemden wonnen met 1-2 en trekken met vier op zes naar Ardooie.
The post Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaans gerecht blijft bij weigering om Puigdemont amnestie te verlenen

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag opnieuw geweigerd om de eerder dit jaar goedgekeurde amnestiewet toe te passen voor Carles Puigdemont, de separatistische oud-premier van Catalonië. De rechtbank blijft bij het vonnis dat begin juli al werd uitgesproken: de amnestieregeling is niet van toepassing voor verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen de in België verblijvende Puigdemont blijft daarmee van kracht.

Lees meer »

“Hij zou de doodstraf moeten krijgen”: opa van Amerikaanse schoolschutter wijst met beschuldigende vinger naar “tierende vader”

“De vader van Colt Gray zou de doodstraf moeten krijgen omdat hij hem zo ver gedreven heeft.” Dat zegt Charles Polhamus (81), de opa van de 14-jarige schutter die vorige week twee leerlingen en twee leerkrachten doodschoot op zijn school in Winder (Georgia). De tiener had het moordwapen van zijn vader Colin (54) cadeau gekregen.

Lees meer »

Jacky Lafon verklapt meer details over haar comeback als Rita in ‘Familie’: “Of er bij de bom iemand sterft…”

Jacky Lafon staat binnenkort opnieuw op de set van ‘Familie’. De actrice, die 24 jaar lang de rol van Zatte Rita in de VTM-soap speelde, werd gevraagd voor een verschijning in de midseasonfinale, die begin januari zal worden uitgezonden. Wordt dit haar comeback of sterft Rita bij de bom die in de aflevering zal ontploffen? “Er wordt heel mysterieus over

Lees meer »

De Rysselende Molen opent ultrasnel oplaadpunt voor elektrische wagens op parking: “Bestuurders kunnen hier 24 uur op 24 vrijblijvend terecht”

Vanaf 10 september kunnen bestuurders van elektrische auto’s op de parking van restaurant-hotel de Rysselende Molen langs de Brugsesteenweg 2 in Ardooie hun auto in een goed kwartier volledig opladen. “Ondertussen kunnen ze misschien even lunchen in ons restaurant, maar je kan hier evengoed 24 uur op 24 vrijblijvend terecht om jouw auto op te laden via een laadkaart of

Lees meer »

Cedric Vanhee voorspelt een moeilijk seizoen voor Jong Male (1)

De jongens van de Brieversweg openden de competitie met een 1-5-thuisnederlaag tegen KFC Moen. De daaropvolgende trip naar KWS Houthulst A leverde evenmin oogst op: de thuisploeg won met 2-0. Leider KSV Rumbeke komt zondag 15 september naar de Maalse gelederen afgezakt. Doelman Cedric Vanhee is na Zedelgem aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière
The post Cedric Vanhee

Lees meer »