Firma Seynaeve brengt platina jubilarissen samen in Wielsbeke

André Derudder (94) en Margriet Van Compernolle (92) kennen intussen de weg naar het gemeentehuis van Wielsbeke. Naast goud, diamant en briljant kwamen ze er nu hun platina huwelijksjubileum vieren.

André is afkomstig uit Oostrozebeke, uit de toenmalige Kallemoeistraat. Hij volgde er het lager onderwijs tot aan de leeftijd van 14 jaar en deed er nog drie jaar houtbewerking aan de vakschool in Waregem bij. Beroepshalve was hij het langst actief bij meubelen Lefevere, toen gevestigd langs de Gentseweg op de grens tussen Kortrijk en Harelbeke en later in Stasegem. Op 58 jaar kon hij er met brugpensioen.

Soldatenkledij

Margriet werd geboren in Marialoop bij Meulebeke, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Tielt. Ze volgde nog één jaar naaischool na haar lager onderwijs met inbegrip van het zevende en achtste studiejaar. Haar loopbaan startte Margriet in het atelier van Paul Vandaele, de vader van de gewezen Tieltse burgemeester Michiel Vandaele. Na enkele jaren werd de overstap gemaakt naar de firma Seynaeve in Oostrozebeke waar soldatenkledij gestikt werd. Ze leerde er André kennen die daar toen ook aan de slag was.

Na een jaar verkering trouwden ze in Tielt. Het kersverse echtpaar ging zich vestigen in de Veldstraat in Oostrozebeke, na een tweetal jaren verhuisden ze naar ’t Sas in Ooigem. In 1957 konden ze uiteindelijk hun intrek nemen in een quasi nieuwe sociale woning in de Peter Benoitstraat waar ze nog altijd wonen.

Het huwelijk werd gezegend met zes kinderen, allemaal zonen: Patrick (getrouwd met Gerda) woont in Kuurne. Guido is de weduwnaar van Monique. Luc was samenwonend met Liliane, die inmiddels ook overleden is. Eric is eveneens weduwnaar en nu samen met de Poolse Yvona, hij woont trouwens in Polen. Wilfried is de vijfde zoon. Christian, de jongste, overleed helaas op 27-jarige leeftijd. Eigenlijk is Margriet nog bevallen van drie zonen, waaronder een tweeling, maar die hebben na de geboorte amper geleefd. Intussen is de familie uitgebreid met zes klein- en 13 achterkleinkinderen.

Wandelen en fietsen

André engageerde zich volop in het verenigingsleven. Samen reisden ze ook veel met de verenigingen waarvan ze lid waren. Eenmaal André met brugpensioen was, hebben ze samen enorm veel gewandeld en gefietst. André leest graag en veel terwijl Margriet van puzzels houdt. Elke dag maakt André met zijn echtgenote Margriet in de rolstoel een wandeling, het blokje rond.

The post Firma Seynaeve brengt platina jubilarissen samen in Wielsbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

Basket Sijsele One begint ambitieus aan de competitie: “Deelname aan de play-offs moet het doel zijn”

Met een nieuwe, fel verjongde ploeg trekt de Sijseelse One-ploeg zondag naar Hansbeke. Dat is volgens coach Gerrit Major, ook al nieuw, meteen een waardemeter. Hij steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Vorig seizoen speelde hij met Oostkamp nog de finale van de play-offs, dit jaar wil hij met Sijsele opnieuw die nacompetitie in.
The post Basket

Lees meer »

Noord-Korea plant uitbreiding van nucleair arsenaal

Pyongyang gaat zijn kernwapenarsenaal uitbreiden, heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maandag gezegd in een toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat bericht het staatspersbureau KCNA dinsdag. “Het beleid om de nucleaire strijdkrachten op te bouwen door het aantal kernwapens exponentieel te doen stijgen zijn we nu perfect aan het uitvoeren”, zei Kim.

Lees meer »

3 extra lange afstandsvliegtuigen voor Brussels Airlines, wil van Brussel de “Europese hub voor vluchten naar Afrika” maken

Brussels Airlines zal de komende jaren zijn vloot uitbreiden met 3 nieuwe langeafstandsvliegtuigen. Het eerste vliegtuig wordt al midden 2025 verwacht. Die extra toestellen zal de luchtvaarmaatschappij naar eigen zeggen vooral gebruiken om extra vluchten naar sub-Saharaans Afrika in te zetten. "De ambitie is om van Brussel een Europese hub te maken voor vluchten van en naar Afrika", klinkt het

Lees meer »

Briljant voor Mariette Vantorre en Robert Houtters

Op 29 augustus 1959 stapten Robert Houtters en Mariette Vantorre in het huwelijksbootje. Ze vierden nu hun briljanten huwelijksverjaardag. Mariette is afkomstig van Heist en Robert van Westkapelle. Ze leerden elkaar kennen door gemeenschappelijke vrienden. Het echtpaar woonde vele jaren in Westkapelle. Robert is behanger/garnierder en werkte jaren bij de bekende meubelwinkel Cafmeyer in Knokke.
The post Briljant voor

Lees meer »

Oldtimers en tram op Open Monumentendag

De Europese Open Monumentendag spitste zich in Gistel toe op drie elementen. Mensen konden zelf op pad gaan en een bezoek brengen aan Abdij Ten Putte, het Godelievemuseum en de volledige Oostmolensite. Blikvangers waren echter een rondrit met den oeden tram, een – jawel – oud tramstel dat werd voortgetrokken. Het rijstel deed onder meer
The post Oldtimers en

Lees meer »

Poetin: “Als Oekraïne langeafstandswapens mag gebruiken, zijn NAVO-landen in oorlog met Rusland”

Als Oekraïne groen licht krijgt van westerse landen om langeafstandswapens te gebruiken, dan zijn de NAVO-landen in oorlog met Rusland. Die waarschuwing stuurde de Russische president Vladimir Poetin de wereld in. “Dit zou niets minder dan een directe deelname van de NAVO-landen aan de oorlog in Oekraïne betekenen”, klonk het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbenen-incident’: “Voor mij een weet, voor jullie een vraag”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen, ver weg van zijn vrouw Blanka (40) en zoontje Mondo. Tijdens een uitzending op Radio2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma

Lees meer »

Gent houdt veiling tegen van historische brief die Queen Elizabeth I schreef: “Die brief hoort hier thuis, bij ons”

Gent eist een brief op die de Britse koningin Elizabeth I in 1578 schreef aan de toenmalige politieke leider van Gent. “De brief hoort thuis in ons archief”, vindt het stadsbestuur. Eén probleem: het unieke historische document, waarvan de waarde wordt geschat op een slordige 20.000 euro, wordt volgende week donderdag openbaar geveild in Schotland.

Lees meer »

“Nood aan ander beleid voor toeristenbussen”: Lijsttrekkers over hun visie voor toerisme in Ieper

Toerisme is een belangrijke economische motor in Ieper, maar zorgt ook voor overlast. Hoe willen de lijsttrekkers omgaan met het toerisme? Iedereen erkent het belang van WO I-toerisme, maar over de rol als vredesstad en de komst van het tankmuseum lopen de meningen uiteen. Opvallend: als oplossing voor toeristenbussen stelt Emmily Talpe zowaar een knip op de Grote Markt voor.<br

Lees meer »

Vrijdag uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

“Sommigen spreken me aan als ‘die van het logo’”: Supporter Niels Dumon uit De Panne ontwerpt nieuw logo van KV Diksmuide-Oostende

Het logo van KV Diksmuide-Oostende deed de voorbije tijd goed de ronde. Het is van de hand van Niels Dumon (32) uit De Panne. Bovenal grafisch ontwerper in bijberoep is Niels een grote fan van wat nog altijd als ‘Kaavéé’ wordt bestempeld. “Met het clublogo droeg ik m’n steentje bij.”
The post “Sommigen spreken me aan als ‘die van

Lees meer »