Europees openbaar ministerie bevestigt opsporingsonderzoek naar Hilde Vautmans (Open VLD)

Het Europees openbaar ministerie (EPPO) bevestigt dinsdag dat er een opsporingsonderzoek is geopend naar Europarlementslid Hilde Vautmans (Open VLD). Het gaat dus niet om een gerechtelijk onderzoek, zoals het weekblad Knack maandagavond meldde. Het onderzoek spitst zich toe op mogelijk misbruik van Europese middelen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hoeveel doden moeten er nog vallen?” Ouders van verongelukte David (28) doen emotionele oproep nadat opnieuw kajakker verongelukt

“Hoeveel leed moet er veroorzaakt worden voor iemand ingrijpt?”, vraagt Annie De Beer (66) zich wanhopig af, nadat dit weekend een kajakker gered moest worden op de Semois. Annie en haar echtgenoot Patrick Verhelst (66) verloren zes jaar geleden hun zoon David (28) bij een afvaart van de Lesse. In een bewogen gesprek praten ze over de gevaren, het rouwproces

Lees meer »

Pastoor van Scherpenheuvel is regisseur van misviering paus: “35.000 hosties besteld bij zusters Clarissen in Sint-Truiden”

Eind september krijgt ons land voor het eerst in 29 jaar pauselijk bezoek. Paus Franciscus zal zijn doortocht afsluiten met een misviering op zondag 29 september in het Koning Boudewijnstadion. “We hebben 35.000 hosties besteld bij de zusters Clarissen in Sint-Truiden”, zegt Luc Van Hilst, pastoor van Scherpenheuvel en regisseur van de misviering.

Lees meer »

Daan toont z’n bijzondere kaars in ‘Komen eten’: “Eigenlijk moet iedereen een piemel in de kast hebben”

Vooraleer Daan Alferink in de kookpotten roert, toont hij dinsdagavond in ‘Komen eten’ z’n kleurrijke interieur. Meest opvallende voorwerp: een peniskaars. “Eigenlijk moet iedereen een piemel in de kast hebben”, legt hij uit. “Het is een kaars, maar ik vond het zo’n zonde om hem op te branden. Dus ik heb het touwtje gecastreerd en nu staat hij in m’n

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Federaal parket verspreidt opsporingsbericht voor overval met Belgisch voertuig in Genève

Het Belgisch federaal parket en het openbaar ministerie van het Zwitserse kanton Genève hebben een opsporingsbericht verspreid voor een gewapende overval die begin dit jaar plaatsvond op de luchthaven van Genève. De vier daders maakten daarbij gebruik van een witte Peugeot met Belgische nummerplaat. De slachtoffers van de overval hebben een beloning van één miljoen dollar beloofd aan de eerste

Lees meer »

Knokke-Heist waarschuwt voor frauduleuze e-mails van het AGSO: “Typisch voorbeeld van phishing”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist waarschuwt voor frauduleuze e-mails die in omloop zijn. De mails lijken afkomstig van een medewerker van AGSO Knokke-Heist waarin om een betaling wordt gevraagd. In werkelijkheid gaat het om oplichters.
The post Knokke-Heist waarschuwt voor frauduleuze e-mails van het AGSO: “Typisch voorbeeld van phishing” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zon maakt plaats voor wisselvallig weer met veel neerslag

We krijgen vandaag wisselvallig weer op ons bord met heel wat neerslag. Vooral in het noorden van het land en op het reliëf kan de neerslag in intensiteit toenemen en gepaard gaan met een donderslag. De maxima variëren tussen 14 en 21 graden, meldt het KMI. Lokaal zijn er rukwinden mogelijk rond 50 kilometer per uur.

Lees meer »

Na controverse met Joost Klein: nog altijd geen duidelijkheid over deelname Nederland aan Songfestival 

Het is nog altijd niet duidelijk of Nederland volgend jaar zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse openbare omroep AVROTROS heeft van de EBU, de organisator van het Songfestival, uitstel gekregen om een definitieve beslissing te nemen over de deelname. De omroep overweegt om niet langer deel te nemen aan het Songfestival nadat Joost Klein dit jaar werd gediskwalificeerd voor

Lees meer »