Meer dan 50 Palestijnen gedood bij verschillende Israëlische aanvallen in Gaza

In de Gazastrook zijn meer dan 50 Palestijnen gedood na verschillende aanvallen door het Israëlische leger. Zowel het noorden als het zuiden van de enclave zijn bestookt, waaronder ook een school van de Verenigde Naties. 

Meer krantenkoppen in België

Meer mannen willen diëtist worden

Verschillende hogescholen zagen de opleiding voedings- en dieetkunde bijna verdubbelen in enkele jaren tijd. “De tijd dat we alleen maar mensen hielpen te vermageren, ligt achter ons.” Waarom is de richting zo populair geworden?

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Oona en Pieter maken samen hun droom waar met Fruitboomnodig: “Ik wist als elfjarige al dat ik boomkweker zou worden”

Het powerduo Pieter Dewaele (32) en Oona Janssens (32) heeft al twaalf jaren samen het bedrijf Boomkwekerij Pieter Dewaele in handen. Zowat twee jaar geleden begonnen ze naast het kweken van veredeld plantgoed met het enten van fruitbomen en startten ze boomkwekerij Fruitboomnodig op. Nu leveren ze hun eerste bomen af. Wij gingen langs om het te hebben over de

Lees meer »

Spaans gerecht blijft bij weigering om Puigdemont amnestie te verlenen

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag opnieuw geweigerd om de eerder dit jaar goedgekeurde amnestiewet toe te passen voor Carles Puigdemont, de separatistische oud-premier van Catalonië. De rechtbank blijft bij het vonnis dat begin juli al werd uitgesproken: de amnestieregeling is niet van toepassing voor verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen de in België verblijvende Puigdemont blijft daarmee van kracht.

Lees meer »

René en Nicole uit Kortrijk zijn 65 jaar getrouwd

René Totaert (92) en Nicole D’Haluwin (86) werden op het stadhuis ontvangen voor hun briljanten huwelijksjubileum. Nicole is geboren in Kortrijk op 15 november 1937.
The post René en Nicole uit Kortrijk zijn 65 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoofdverdachte in Franse verkrachtingszaak getuigt vandaag niet op proces wegens dringende medische behandeling

Voor de tweede dag op rij zal Dominique Pélicot (71), hoofdverdachte in een ophefmakende Franse verkrachtingszaak, niet aanwezig zijn op het proces. De voorzitter van de rechtbank heeft een dringende medische behandeling gevraagd voor de man die zijn vrouw, Gisèle Pélicot (72), jarenlang zwaar drogeerde om ze door tientallen mannen te laten verkrachten.

Lees meer »