41-jarige bestuurster vlucht weg na ongeval in Ardooie en crasht op vluchtheuvel in Ruddervoorde: brandweer bevrijdt vrouw uit wagen

Een 41-jarige vrouw uit Ardooie raakte dinsdag betrokken bij twee bizarre verkeersongevallen. De vrouw pleegde om 11.30 uur in haar thuisgemeente vluchtmisdrijf na een ongeval, maar crashte 40 minuten later zwaar op een vluchtheuvel in Ruddervoorde, kilometers verder. De vrouw moest door de brandweer via de koffer bevrijd worden uit haar wagen. “Ze had enorm veel nekpijn zodat we geen risico’s konden nemen”, zegt brandweermajoor Filip Vlaeminck.

De 41-jarige vrouw uit Ardooie raakte om 11.30 al betrokken bij een ongeval in de Stationsstraat in haar thuisgemeente. Daar was een voertuig aan het keren, maar de vrouw merkte dat te laat op. Ze botste op het voertuig en knalde daarna ook nog tegen een bloembak. De wagen raakte ook nog een gevel van een woning.

Na het ongeval reed de vrouw gewoon door. Getuigen konden de nummerplaat van de vrouw noteren en verwittigden de politie. Medewerkers van de politie belden de vrouw op en vroegen haar om terug te keren naar de plaats van de feiten. De Ardooise deed dat echter niet en raakte opnieuw betrokken bij een ongeval, dit keer in Ruddervoorde.

Vluchtheuvel

Het was politiezone Het Houtsche die opgeroepen werd voor het ongeval in Ruddervoorde. “Om 12.10 uur reed de vrouw uit Ardooie met haar Audi op een vluchtheuvel in de Zedelgemsestraat”, zegt Lien Vermeersch van Het Houtsche. “Toen wij daar de vaststellingen deden, bleek dat dezelfde vrouw om 11.30 uur betrokken was bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Ardooie.”

Daarop kwam ook een politieploeg van regio Tielt naar het ongeval in Ruddervoorde. Wat de vrouw dan een twintigtal kilometer verder plots in Ruddervoorde deed, is niet duidelijk.

Via koffer bevrijd

In ieder geval ging het in Ruddervoorde om een stevige klap. De vrouw kwam met haar Audi A4 van de snelweg E403 en slipte bij het nemen van de rotonde boven op de brug. Ze kwam bovenop de vluchtheuvel tot stilstand en vernielde daarbij alle wegwijzers. Aanvankelijk werden enkel de politie en een ziekenwagen opgeroepen. “Maar omdat de vrouw enorm hevige nekpijn had, namen de ambulanciers geen risico en werden wij opgeroepen voor een bevrijding”, zegt brandweermajoor Filip Vlaeminck. “Dat moest erg voorzichtig gebeuren. De beste manier was via de koffer. Daar legden we de zetels plat en knipten we de hoofdsteunen door om vrije toegang te hebben. Daarna werd de vrouw volledig geïmmobiliseerd en via de plank naar buiten gedragen.”

De vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis van Rumbeke gebracht. Haar Audi is volledig vernield. Door het ongeval was de Zedelgemsestraat anderhalf uur versperd en was de afrit Ruddervoorde afgesloten. (JH)

The post 41-jarige bestuurster vlucht weg na ongeval in Ardooie en crasht op vluchtheuvel in Ruddervoorde: brandweer bevrijdt vrouw uit wagen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cercle Leopold Kring uitzonderlijk open voor publiek

Ter gelegenheid van de festiviteiten rond 100 jaar Vliegschool in Wevelgem worden de deuren van de Kring Leopold opengezet. De medewerkers van de Flanders Aviation Society (FAS) stopten er dagenlang werk in om het iconische gebouw op te ruimen. Enkel op zaterdag 14 en zondag 15 september is het te bezichtigen voor het publiek.
The post Cercle Leopold Kring

Lees meer »

Kermisweekend start met politiek debat op kermisradio

Op vrijdag 13 september wordt het kermisweekend in Sijsele afgetrapt met de officiële start van de jaarlijks terugkerende kermisradio ROS. Om 20 uur start op ROS een verkiezingsdebat met de vijf Damse lijsttrekkers, dat ook live kan gevolgd worden in de gemeentelijke turnzaal.
The post Kermisweekend start met politiek debat op kermisradio appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrijdag uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet verklaard: 160 jobs gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

Islamisten grootste partij bij parlementsverkiezingen in Jordanië

Het Islamitische Actiefront (IAF), de Jordaanse tak van de Moslimbroeders en de belangrijkste Jordaanse oppositiepartij, is woensdag de grootste partij geworden bij de parlementsverkiezingen in Jordanië. De verkiezingen vonden plaats tegen een achtergrond van economische crisis en de oorlog in de Gazastrook.

Lees meer »

De Zussenmoord. Het “kreng” moest dood, en dus nam Inge Heidi mee voor een avondwandeling langs het kanaal

Het Antwerpse assisenhof behandelt vanaf morgen de moord op Heidi Reyntjens. De vrouw met een beperking overleed in de nacht van 28 op 29 april 2019. In het water van het kanaal Dessel-Schoten beland, hulp geweigerd en verdronken, volgens haar zus Inge. De aanklager ziet dat anders. Volgens hem werd Heidi het slachtoffer van een moordcomplot, beraamd door die zus

Lees meer »

Renovatie van € 180.000 levert nieuwe sportvloer op in Sportcentrum Ter Biezen

Het nieuwe sportseizoen in SC Ter Biezen in Bissegem kan onder de beste omstandigheden van start gaan dankzij de aanleg van een nieuwe sportvloer. Vochtproblemen onder de vorige houten vloer noodzaakten een onvermijdelijke renovatie, goed voor 180.000 euro.
The post Renovatie van € 180.000 levert nieuwe sportvloer op in Sportcentrum Ter Biezen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toertocht mountainbike-gravelbike langs privéplekjes

Op zondag 15 september organiseert Mountainbikeclub Zewieties Waregem zijn jaarlijkse MTB Toertocht. De start is aan het Jeugdcentrum aan de Zuiderlaan 46. “We hopen op zowat dezelfde opkomst als vorig jaar toen we 500 deelnemers mochten verwelkomen”, vertelt organisator Christophe Piesschaert. “We hebben ons parcours ook aangepast voor gravelbikers. Er zijn twee verzorgde bevoorradingen voorzien
The post Toertocht mountainbike-gravelbike

Lees meer »