Chalko opent de deuren in Knokke-Heist: “Gezelligheid staat centraal”

Ze droomde er al lange tijd van, maar pas op haar 49ste maakt Veerle Kongs haar droom waar. Op het Gemeenteplein in Knokke-Heist opende Chalko de deuren: een plek waar je gezellig iets kan drinken met een hapje. “Maar vooral gezelligheid staat centraal”, zegt Veerle.

In het hoekpand op het Gemeenteplein straalt Veerle als gastvrouw van Chalko. Hoewel ze geen echte ervaring heeft in de horeca koos ze voor een carrièreswitch. “Ik ben altijd actief geweest als vertegenwoordiger in andere sectoren”, legt Veerle uit. “Maar ergens heeft de horeca altijd in mijn achterhoofd gezeten. Als jobstudent al voelde ik het kriebelen om zelf iets te starten. Toch deed ik er niks mee. Het heeft uiteindelijk tot nu geduurd vooraleer het idee in mijn achterhoofd werkelijk werd.”

Puzzelstukjes

Veerle groeide op in Oost-Vlaanderen en verhuisde vijftien jaar geleden naar Knokke-Heist. Het is hier dat ze op haar 49ste haar droom realiseert. “Het voelde als hét moment om de sprong te wagen en eerlijk gezegd was ik toe aan een volledig nieuwe uitdaging. We moeten eerlijk zijn: op mijn leeftijd was het een beetje nu of nooit om een nieuwe weg in te slaan. Ik was al langere tijd op zoek naar een geschikt pand. Een evidente zoektocht was dat niet. Op de Zeedijk bijvoorbeeld had ik een mooi pand op het oog, maar die huurprijs bleek niet haalbaar. Hier op het Gemeenteplein vallen alle puzzelstukjes perfect in elkaar”, zegt Veerle trots. “Ik kende het pand ook omdat ik hier vroeger zélf nog over de vloer kwam. Bovendien woon ik vlak in de buurt.”

‘Drink, eat, talk and meet’

Veerle richtte het hoekpand waar voorheen Bar Dera zat volledig opnieuw in en toverde het om tot een gezellige plaats waar je iets kan drinken met een hapje. “Er een stempel op kleven, vind ik moeilijk. ‘Drink, eat, talk and meet’ is onze leuze. Je kan hier gewoon rustig een pintje of koffie drinken, maar daarnaast bieden we hapjes en bijvoorbeeld ook verzorgde pistolets aan. Deze week is dat met vlees van Dierendonck en gebakken ajuin. Verzorgd, simpel en vooral lekker. Na de zomer wordt de eetkaart wellicht nog wat uitgebreid. De reacties zijn alleszins zeer positief. Zowel lokale inwoners als tweedeverblijvers vinden al vlot hun weg naar hier. Al zijn ook toeristen zeker welkom.”

Verwijzing naar eigen kinderen

Voor wie het zich afvraagt: de naam Chalko is een verwijzing naar haar drie kinderen Charlotte, Alexander en Laurens aangevuld met de achternaam Kongs. “Soms moet je het niet té ver zoeken”, besluit Veerle met een knipoog. (MM)

Chalko is elke dag open, uitgezonderd op donderdag. Op woensdag en zaterdag opent Veerle al om 9.30 uur de deuren. Op vrijdag om 15 uur en de andere dagen om 11 uur. Behalve op woensdag – sluitingsuur 14.30 uur – is de zaak tot 22 uur ‘s avonds open.

The post Chalko opent de deuren in Knokke-Heist: “Gezelligheid staat centraal” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Karine en Malick varen al 50 jaar in hun huwelijksbootje

Malick Menia (72) en Karine Naert (74) werden naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis. Zij kregen enkele geschenken aangeboden. Karine is geboren op 6 maart 1950 in Kortrijk als oudste in een gezin van drie kinderen. Vanaf haar 18de ging ze als laborante aan de slag in de Sint-Niklaaskliniek in Kortrijk.
The post Karine en

Lees meer »

Deelauto op Marktplein in Ingelmunster

Sinds kort staat er een nieuwe deelauto op het Marktplein. Je kan reserveren via het platform Claus2you. Je gebruikt de deelauto wanneer je er één nodig hebt en dat zonder instapkosten. De ideale oplossing voor wie slechts af en toe een auto nodig heeft. Het autodeelplatform van Claus Mobility is toegankelijk voor particulieren en bedrijven.
The post Deelauto op

Lees meer »

DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid”

In Lichtervelde stelde DURF zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. DURF is een samengaan van oppositiepartijen SOMM, N-VA, Open Vld en onafhankelijken. De lijst wil een alternatief bieden voor de huidige CD&V-meerderheid.
The post DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zussen Annelien en Stephanie Coorevits werden bijna écht opgepakt in ‘Celebrity Klopjacht’: “Ze dachten dat we een betonmolen gingen stelen”

De zussen Annelien (37) en Stephanie Coorevits (40) proberen in ‘Celebrity Klopjacht’ op Play4 uit de handen van de speurders te blijven, maar tijdens de opnames van het programma belandden ze bijna écht in de cel. In de GoPlay-podcast ‘Achter De Schermen’ vertellen de zussen hoe ze tot twee keer toe in aanraking kwamen met de politie: “Gelukkig bleek de

Lees meer »

Op zoek naar een activiteit op deze voorlopig laatste zonnige dag? Ruim 1.100 gratis activiteiten op 36ste editie van Open Monumentendag

Meer dan 800 monumenten in heel Vlaanderen zwaaien vandaag de deuren open voor de 36ste Open Monumentendag. Onder de noemer ‘En route!’ focust het evenement zich dit jaar op hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn, langs eeuwenoude routes over land, spoor of water. Met meer dan 1.100 gratis activiteiten, 100 meer dan vorig jaar, is er voor elk

Lees meer »

“VRT is totaal gecommercialiseerd”: ex-presentator Dirk Tieleman kijkt “met verschrikking” naar heisa bij openbare omroep

Bijna 20 jaar geleden nam hij afscheid van z’n geliefde VRT, maar Dirk Tieleman (84) heeft een gepeperde mening over de saga rond toxisch leiderschap, ontslagen bazen en open brieven bij de openbare omroep. “Ze verliezen hun eigenheid”, klinkt het streng. Hoe gaat het verder nog met de ex-presentator van ‘Terzake’, ‘Koppen’ en ‘Panorama’, die na zijn pensioen niet heeft

Lees meer »

Mooi en meedogenloos in Bergen

13:44 Franstalig België is dit najaar het decor van een heuse politieke soap, schrijft Quentin Joris, chef politiek van L’Echo. Alle elementen zijn aanwezig om er een kijkcijferkanon van te maken: kleurrijk…

Lees meer »

Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken

Politiezone Polder hield dinsdag een nieuwe gerichte controleactie aan het station van Diksmuide om daar overlast in te perken. Het station staat er al langer om gekend. Uiteindelijk ging het om een ontradende actie en konden er geen inbreuken of drugsbezit worden vastgesteld.
The post Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken appeared

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het stuur op drie maanden tijd: “Een gemiddelde van 10 per dag”

Op drie maanden tijd werden er al 936 rijbewijzen ingetrokken in West-Vlaanderen van autobestuurders, die hun gsm gebruiken tijdens het rijden. Dat was al langer verboden, maar sinds 1 juni 2024 wordt onmiddellijk het rijbewijs ingetrokken voor een periode van 15 dagen en moet de autobestuurder verschijnen voor de politierechtsbank.
The post 936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het

Lees meer »