Jolan Brissinck (Zwaantjes Roller Club) op EK skeeleren

Tot en met donderdag 25 juli, met de afsluitende marathon in Oostende, heeft in Zandvoorde het EK skeeleren plaats. Jolan Brissinck (20) rijdt er voor ZRC een thuiswedstrijd. “Mijn doelstelling is het Belgische team zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat we met onze kopmannen op bepaalde afstanden Europees kampioen kunnen worden.”

Eerste EK als senior

Samen met Lyssa Vansteenkiste (junior), Indra Médard, Brecht Lippens en de zussen Fran en Stien Vanhoutte is Jolan Brissinck op het EK actief. Hij is opgegroeid in Zandvoorde en er samen met zijn tweelingbroer Milan in het skeeleren gerold. “Jammer genoeg is hij niet geselecteerd, maar dat komt nog wel. Dit is als senior mijn eerste EK. Ik heb eerder in de categorie Jeugd en Junior al kampioenschappen meegedaan. In de Jeugd verliep het wat moeizamer omwille van mijn kleine gestalte. Als junior ging het vlotter en mochten mijn broer en ik voor de eerste keer een WK doen.” Individueel heeft Jolan, die een bachelor elektromechanica volgt in Vives Brugge, op een WK een plaats bij de eerste tien in de puntenkoers op zijn palmares. Met de ploeg in de aflossing is dat een stek bij de eerste vijf. Nu is er het EK, als het ware in zijn achtertuin. “Dit brengt toch enige stress met zich mee”, vindt hij. “Omdat er familie en vrienden aanwezig zijn. Mijn eerste EK was overigens al in Zandvoorde, in 2018. Ik weet dus een beetje hoe het aanvoelt. Het blijft sowieso iets speciaals.”

Goed en ervaren team

Jolan skeelert van jongs af het langere werk. Op het EK gaat hij voor die afstanden. “In het sprinten kom ik er niet echt aan te pas. Ik train enkel op die lange afstand en ben er veel beter in.” Ons land heeft op het EK alvast een goed en ervaren team. Jolan is na Bart Swings, Jasson Suttels en Indra Médard de vierde man. “Ik zal de afvalling op de weg doen, alsook in de marathon, zij het dan als derde man in functie van het team. De lange afstandsploeg heeft duidelijk ambitie om het goud te grijpen en ze hebben daar ook de renners voor.” (ACR)

The post Jolan Brissinck (Zwaantjes Roller Club) op EK skeeleren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het stuur op drie maanden tijd: “Een gemiddelde van 10 per dag”

Op drie maanden tijd werden er al 936 rijbewijzen ingetrokken in West-Vlaanderen van autobestuurders, die hun gsm gebruiken tijdens het rijden. Dat was al langer verboden, maar sinds 1 juni 2024 wordt onmiddellijk het rijbewijs ingetrokken voor een periode van 15 dagen en moet de autobestuurder verschijnen voor de politierechtsbank.
The post 936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het

Lees meer »

LIVE FRANKRIJK-BELGIË. Dembélé verdubbelt de score met geweldige goal

De Rode Duivels nemen het in de Nations League op tegen Frankrijk. Bondscoach Tedesco voert één wijziging door: Debast vervangt de geblesseerde De Cuyper. Aan de overzijde zit sterspeler Mbappé op de bank, net als Griezmann, Olise en Barcola. Weten de Duivels daarvan te profiteren? Kijk LIVE op VTM en VTM GO, of volg het in onze liveblog! Voorlopig staat

Lees meer »

Nieuwe wereldtitel in Zofingen voor duatleet Cédric Callewaert: “Het is nu tijd voor nieuwe doelen”

De derde deelname van Cédric Callewaert (40) aan het WK duatlon in het Zwitserse Zofingen leverde opnieuw een wereldtitel op in zijn age group. Het werd ook meteen zijn laatste deelname, nu wil hij zijn focus verleggen op het langeafstandslopen.
The post Nieuwe wereldtitel in Zofingen voor duatleet Cédric Callewaert: “Het is nu tijd voor nieuwe doelen” appeared first

Lees meer »