Belg werd opgepakt door Wagner en zit al weken vast in Centraal-Afrikaanse Republiek: “Zijn vrouw en baby wachten op zijn vrijlating”

De Belg Joseph Figueira Martin (41) wordt al meer dan 50 dagen vastgehouden in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Hij werd gearresteerd door Russische Wagner-huurlingen en wordt beschuldigd van spionage. Thuis wachten zijn vrouw en een vier maanden oude baby.

 

Meer krantenkoppen in België

Tiener (17) die hele gezin uitmoordde, sloot vlak na moord de ogen van ouders en broertje “uit medelijden”

De Italiaanse 17-jarige Riccardo C., die zijn jongere broer Lorenzo (12), vader Fabio (51) en moeder Daniela (49) – op gruwelijke wijze om het leven heeft gebracht, werd intussen ondervraagd. Er zijn meer details aan het licht gekomen over het tragische familiedrama in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, in de buurt van Milaan. Zo zou hij vlak na de moord

Lees meer »

Gestolen (?) oldtimer-Mercedes van 1 miljoen euro teruggevonden in Lanaken

De Mercedes 300 SL die de nacht na het Oldtimertreffen in Lanaken gestolen werd van de parking van Hotel La Butte Aux Bois, is teruggevonden in een garagebox. “De oldtimer werd aangetroffen op zo’n 6 kilometer van de plek waar hij gestolen werd”, zegt Anja De Schutter van het parket Limburg. Het voertuig zou een miljoen euro waard zijn.

Lees meer »

Noor Vaneenooghe is zestigste Tineke van Heule

In een tot de nok gevulde tent op het Lagaeplein is Noor Vaneenooghe zondag gekroond tot het zestigste Tineke van Heule. Ze mag het komende jaar Heule vertegenwoordigen en wordt daarbij bijgestaan door Jana Vandersteene en Gaille Naessens, respectievelijk eerste en tweede eredame. “Een incidentloze editie, met meer dan 35.000 uitzinnige feestvierders, zeven sterke kandidates en een prachtig kersvers Tineke

Lees meer »

Gemeentebestuur wil hoeve Pruvost in Leffinge kopen

Het gemeentebestuur van Middelkerke heeft 550.000 euro veil om de hoeve Pruvost en de aanpalende gronden in Leffinge aan te kopen. De gemeenteraad moet wel nog het licht op groen zetten voor deze aankoop. In het verleden leken verschillende geplande vastgoedprojecten er onhaalbaar of stootten ze op publieke protest.
The post Gemeentebestuur wil hoeve Pruvost in Leffinge kopen appeared

Lees meer »

KIJK. Sofie Dumont meteen in shock bij start van ‘De verraders’: “Dat komt wel binnen”

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

Lyrische lofzang over Lichtervelde in ‘Switch’ dankzij Geert: “Al veel leuke reacties gekregen”

Vanavond maakt Lichterveldenaar Geert Vens zijn opwachting in het spelprogramma ‘Switch’ op VRT 1. Daarbij steekt hij de loftrompet af voor ‘zijn’ gemeente. “Het is hier ook écht heel leuk wonen en leven.”
The post Lyrische lofzang over Lichtervelde in ‘Switch’ dankzij Geert: “Al veel leuke reacties gekregen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Automobilist (22) speelt na amper drie jaar rijden al voor tweede keer rijbewijs kwijt: “Lesje te laat geleerd”

Amper 22 jaar en nog maar drie jaar houder van een rijbewijs, maar een jongeman uit Spiere-Helkijn moest zich donderdag al voor de derde keer voor een politierechter verantwoorden. Met 1,59 promille alcohol in het bloed knalde hij in Bissegem (Kortrijk) tegen een paal. Er wacht hem een lange weg vooraleer hij opnieuw de weg op kan…
The post

Lees meer »

Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy”

Na eerdere succesedities onder de noemer Kasteelfeesten en Riderfort’23 ging op zondag 1 september ‘Onder de shelter’ door. Het gratis event met veel muziek en comedy in regie van Dominiek Schrauwen en Vrienden van het Live Lied.
The post Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy” appeared first on KW.be.

Lees meer »