Europese Commissie boycot Hongaars EU-voorzitterschap uit protest tegen bezoek van Orbán aan Poetin

De Europese Unie is van plan een informele – maar niettemin symbolisch belangrijke – Europese ministerraad die eind augustus in Hongarije plaatsvindt te boycotten. De Hongaarse premier Viktor Orban heeft het te bont gemaakt met zijn bezoeken aan Poetin, Xi Jinping en Trump. De Europese Commissie zegt intussen haar geplande werkbezoek aan Hongarije af en stuurt ook haar kat naar de EU-ministerraden die in Hongarije plaatsvinden. 

Meer krantenkoppen in België

Zware brand in loods op boerderij in Kalmthout

In de Heikantstraat in Kalmthout woedt sinds vrijdagochtend een stevige brand in een boerderij. Het vuur ontstond in één van de loodsen op het terrein. Er zijn gelukkig geen gewonden. De loods, die dienst doet als werkstal, lijkt wel volledig verloren te zijn.

Lees meer »

Recordaantal asielzoekers heeft opvang verlaten

Sinds begin juli moeten asiel­zoekers die een baan hebben een deel van hun opvang zelf betalen. Dat heeft tot gevolg dat een recordaantal mensen deze zomer de asielcentra heeft verlaten. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van ­ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V), waarover De Tijd woensdag bericht.

Lees meer »

Heuvellandse oppositie verlaat de zaal na weigering om fraude-onderzoek openbaar te bespreken

CD&V en N-VA hadden allebei een schriftelijke vraag ingediend over het rapport van Audit Vlaanderen naar aanleiding van een forensisch fraude-onderzoek dat werd uitgevoerd in Heuvelland. Maar tot hun verbijstering kondigde voorzitter Marjan Rouseré voor de bespreking van die vragen aan dat de zitting gesloten werd en de bespreking zou plaatsvinden in geheime zitting. Op de vraag naar het waarom

Lees meer »

Amerikaanse buitenlandminister Blinken waarschuwt dat Iran ballistische raketten heeft geleverd aan Rusland: “Bedreiging voor heel Europa”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beschuldigt Iran er dinsdag van raketten aan Rusland te hebben geleverd om Oekraïne “in de komende weken” aan te vallen. “Dit vormt een bedreiging voor heel Europa” en toont volgens Blinken aan hoe de “destabiliserende invloed van Iran tot ver buiten het Midden-Oosten reikt”, luidt het op een persconferentie in Londen.

Lees meer »

Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar

De gemeente heeft een toekomstvisie laten uitwerken voor vrijetijdssite Ridefort. Zo’n toekomstvisie, ook wel masterplan genoemd, geeft aan hoe Oostkamp alle functies een plek zouden kunnen geven.
The post Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »