DISCUSSIE. Extra veel Belgen ziek op reis door extreme hitte: welke maatregelen neem jij?

De eerste weken van de vakantie moest bijstandsorganisatie Touring opvallend meer Belgen te hulp komen in het buitenland. Er werden 12 procent meer interventies genoteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. En die stijging zit vooral in de medische hulp, meer dan in kapotte auto’s. “Het aantal vakantiegangers dat medische bijstand nodig had, steeg met 20 procent”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Groei werkgelegenheid valt bijna stil, verwacht Planbureau

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. In 2024 zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen.

Lees meer »

Voormalige spelersbus KSV Diksmuide duikt op in… Noord-Duitsland

Op de wegen van het eiland Rügen, in het uiterste noorden van Duitsland, werd een opvallend voertuig gespot: een voormalige spelersbus van voetbalclub KSV Diksmuide, nu uitgerust met Duitse nummerplaten uit Landkreis Diepholz in Nedersaksen. De bus is nog steeds voorzien van de originele belettering en reclame.
The post Voormalige spelersbus KSV Diksmuide duikt op in… Noord-Duitsland appeared first

Lees meer »

Trager tempo en eenvoudige woorden: Nederlandse openbare omroep lanceert ‘Journaal in Makkelijke Taal’ voor laaggeletterden

De Nederlandse openbare omroep NOS heeft een nieuw nieuwsprogramma gelanceerd, genaamd het ‘NOS Journaal in Makkelijke Taal’. Daarin worden nieuwsfeiten eenvoudiger en trager uitgelegd dan in het reguliere journaal, bedoeld voor mensen die moeite hebben met het Nederlands. Wablieft, het centrum voor duidelijke taal, reageert positief en is vragende partij voor een soortgelijk programma in ons land.

Lees meer »