Luc Martinsen stelt tentoon in galerie De Grote Ruutten: “Hij is een kleurkletskous”

In kunstgalerie De grote Ruutten (Wagenstraat 27) in Oostende loopt een tentoonstelling met werk van Luc Martinsen. De Oostendse kunstenaar stelt er naast een selectie uit zijn vroegere oeuvre ook 20 recente schilderijen tentoon.

Kunstcriticus Leo Madelein omschrijft zijn werk als volgt: “Luc Martinsen heeft zich de wilde schilderkunst eigen gemaakt om zijn dagboekverhalen uit te beelden. Continu deelt hij mee aan wie kijken wil wat erin hem omgaat en hoe het gesteld is met de wereld, van buurt tot kosmos. Hij is een ware picturale babbelaar, een kleurkletskous.”

Nog tot 28 juli. Van vrijdag tot en met zondag van 17 tot 21 uur of op afspraak 0477 170516.

The post Luc Martinsen stelt tentoon in galerie De Grote Ruutten: “Hij is een kleurkletskous” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Expertise- en ontmoetingscentrum ‘House of Manufacturing’ geopend: “Samenbrengen van spelers is de succesformule”

POM West-Vlaanderen opende 5 september samen met PTI Kortrijk, Agoria en Sirris het expertise- en ontmoetingscentrum House of Manufacturing aan de Graaf Karel de Goedelaan. Deze site biedt bedrijven in de maakindustrie inspiratie en ondersteuning op maat voor de integratie van slimme technologieën, huisvest onder meer het industriële labo van Sirris en 6.500 m² aan moderne opleidingsruimtes in het Technicum

Lees meer »

Ostend Tennis en Padel Club in eindronde

De nationale herenploeg interclubtennis van Ostend Tennis en Padel Club ging dit seizoen in een vernieuwde samenstelling op zoek naar succes. Dat kwam er vorig weekend met winst en een finaleplaats zondag 15 september in eigen huis tegen TC De Koddaert.
The post Ostend Tennis en Padel Club in eindronde appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Gooi jouw strips maar weg, niet de mijne”: verhuisstress zorgt voor gekibbel tussen Staf en Monique in ‘Camping Coppens’

De familie Coppens verhuist in het vierde seizoen van ‘Camping Coppens’ van het platteland naar de stad en dat brengt heel wat inpakstress met zich mee. Het blijkt voor Staf (43) en Monique (51) soms moeilijk om overeen te komen: wat mag er mee naar het nieuwe huis en wat gaat er naar de container? Het begin van vele dilemma’s…

Lees meer »

Geen lonen meer voor personeel van Audi Brussels, vakbonden verstoppen sleutels van auto’s: wie is in fout en komt het ooit nog goed?

De situatie bij Audi Brussels is ontploft. Werkwillige werknemers mochten maandagochtend van de directie de fabriek niet meer binnen zolang vakbonden de hoofdingang blokkeren en de sleutels van afgewerkte wagens verstoppen. Het personeel ontvangt intussen geen loon meer. Gaat een van de partijen hier in de fout en kan hier nog een gezamenlijke oplossing worden gevonden?

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: felle neerslag, hagel en weggewaaide dakpannen in Vlaanderen en Wallonië

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dikt Tim Celen in de wegrit de medailleteller nog wat aan? Laurens Devos stoot door naar finale

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »