Ook Willy Claes had 12 bodyguards: “Ik kan niet begrijpen hoe dat met Trump is kunnen gebeuren”

Zes lijfwachten vormden zaterdag meteen na de schoten een levend schild rond Trump. Ook Willy Claes had in zijn tijd als secretaris-generaal van de NAVO twaalf bodyguards. “Ik denk niet dat zo’n aanslag toen mogelijk was geweest.”

 

Meer krantenkoppen in België

Ruben Van Gucht stoot tijdens looptochtje in Parijs op ‘mobiele prostitutie’: “Plots begreep ik wat er aan de hand was”

Ruben Van Gucht (37), die momenteel verslag uitbrengt van de Paralympische Spelen in Parijs, wist niet wat hij zag toen hij tussen alle beslommeringen door een rondje ging hardlopen door het Bois de Boulogne, zowat het bekendste park van de Franse hoofdstad. De sportverslaggever passeerde tijdens zijn tochtje een rij witte bestelwagens. Wat die daar stonden te doen, deed zijn

Lees meer »

KSA Spiko opent jaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe jaar af met een namiddag vol spel, plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen. KSA Spiko is de KSA van Sint-Pieters en Christus Koning voor meisjes van 5 tot 16 jaar. Drie keer per maand komt men in het weekend samen voor een toffe activiteitennamiddag. Daarnaast zijn er ook speciale
The post KSA Spiko

Lees meer »

Reus wordt opgenomen in archieven Univers des Géants: “Judokus is blijkbaar een oude en waardevolle reus”

De kermisfestiviteiten in Reninge zitten erop. Traditiegetrouw trok reus Judokus, bijgenaamd ‘Koning der Broeken’, op kermiszondag door de straten van het dorp. Het feestcomité van Reninge kreeg die dag bovendien heuglijk nieuws: Reus Judokus wordt namelijk opgenomen in de archieven van Univers des Géants in Ath.
The post Reus wordt opgenomen in archieven Univers des Géants: “Judokus is blijkbaar

Lees meer »

Hoe slechte akoestiek een gezellig avondje uit kan verpesten 

Samen op restaurant gaan, kan heel gezellig zijn. Tot je binnenkomt en het geluid van de zaal je om de oren slaat. Dat is de ergernis van Xavier Taveirne in de podcast ‘Mens erger je niet’ van het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2. "Dat is vaak in de hippe, duurdere tenten omdat die plafonds hebben van 47 meter hoog en vergeten

Lees meer »

Motorrijder omgekomen bij verkeersongeval in Beerse

In Vlimmeren, een deelgemeente van Beerse in de Antwerpse Kempen, is een 42-jarige motorrijder om het leven gekomen. Het is onduidelijk hoe hij ten val kwam, wellicht zijn er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Dat bevestigt de lokale politie. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat is niet meer gelukt.

Lees meer »

“Ik ben te fier om naar de RVA te stappen” : voetbalcoach Yves Vanderhaeghe zit al tien maanden werkloos thuis

KV Oostende naar Europees voetbal geleid, AA Gent van de kelder naar een Europees ticket gesleurd, eerst KV Kortrijk en dan Cercle Brugge gered… Yves Vanderhaeghe heeft in zijn 16 jaar als trainer wat neergezet. Maar sinds zijn ontslag bij het Saoedi-Arabische Al-Faisaly zit de Roeselarenaar, nog steeds maar 54, werkloos thuis. “Ik keek al eens voor mijn pensioen. Heb

Lees meer »

Bumba show: ‘Het Verjaardagsboek’ komt ook naar Roeselare, Oostende en Blankenberge

Zaterdag ging ‘Het Verjaardagsboek’, de nieuwe Bumba-show, in première in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Deze nieuwe theatertour is een feesteditie, want het clowntje Bumba, de vriend van de allerkleinsten, mocht dit jaar 20 kaarsjes uitblazen.
The post Bumba show: ‘Het Verjaardagsboek’ komt ook naar Roeselare, Oostende en Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde zonder slag of stoot maar de Duitsers bliezen wel de bruggen op”

In 2024 is het 80 jaar geleden dat de geallieerden Europa bevrijdden van de Duitse bezetting. Dat laat ook Veurne niet onopgemerkt voorbij gaan. Terwijl 6 juni 1944, ook D-Day genoemd, het begin was van die bevrijding, duurde het nog tot 8 september vooraleer de Duitse bezetter uit Veurne verdreven werd.
The post Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde

Lees meer »

Voorbije 12 maanden waren de natste ooit

Sinds 1 oktober 2023 is er 1.186 millimeter in de pluviometer van Ukkel beland. Daarmee hebben we officieel de natste 12 opeenvolgende maanden achter de rug sinds het begin van de metingen in 1833. Dat bevestigt onze weerman David Dehenauw. Het vorige record (1.182 mm) werd gevestigd tussen 1 sept 2001 en 31 augustus 2002.

Lees meer »

Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

De vlaggetjes wapperen opnieuw in het centrum van Oekene en dat kan maar één ding betekenen: de Gardeboefeesten komen er opnieuw aan. Niet zomaar één, want ze zijn ondertussen al aan de vijftigste editie toe. Voor de gelegenheid trekt er opnieuw een stoet door de straten.
The post Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

Lees meer »