Er waait een frisse wind door de Waalse politiek. Maar de belofte op vernieuwing is daar al vaak gemaakt

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Groen wil bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie

De partij Groen heeft zijn kandidaten voor de provincieraadverkiezingen van 13 oktober voor het kieskanton Brugge voorgesteld. Lijsttrekker is het Brugse gemeenteraadslid Andries Neirynck. Groen ijvert onder meer voor bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie.
The post Groen wil bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook morgen geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook morgen door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Waterbedrijven: onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen er waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Na groepsgesprek van twee uur is de Vlaamse formatie weer (even) gered: “Met de juiste toegevingen kan het snel gaan”

Tijdens een twee uur durende therapeutische sessie rookten de Vlaamse toponderhandelaars donderdagmiddag samen de vredespijp. Nadat iedereen zijn hart had gelucht, werd een agenda met de inhoud afgesproken voor de volgende dagen. N-VA, Vooruit en CD&V beseffen dat ze tot elkaar veroordeeld zijn. Zaterdag buigen ze zich opnieuw over de grote resterende knelpunten. Formateur Matthias Diependaele (N-VA) herhaalt niet langer

Lees meer »