Bus tussen Poperinge en Franse grensstad Hazebrouck rijdt jaar langer: proefproject verlengd

Het proefproject met een grensoverschrijdende busverbinding tussen Poperinge en de Franse grensstad Hazebrouck wordt met een jaar verlengd. Het project loopt intussen een half jaar en al meer dan 6.000 mensen hebben de bus genomen. 

Meer krantenkoppen in België

Sabine (60) verloor twee mannen in een verkeersongeval: “Plots moest ik nóg eens beslissen om de machines uit te zetten. Ik kon het niet”

Een ongeval in Burcht kostte deze week het leven aan een 54-jarige vrouw. Voor haar man was het de tweede keer dat hij zijn echtgenote verloor. Het is pijnlijk herkenbaar voor Sabine Maertens (60) uit Zedelgem. Zij verloor in nog geen dertig jaar tijd twee mannen, telkens bij een verkeersongeval. “Plots stond ik nóg eens in zo’n ziekenhuiskamer en moest

Lees meer »

3.500 jaar oude kruik die werd vernield door 4-jarige jongen gerestaureerd en weer te zien

De 3.500 jaar oude kruik die in augustus aan diggelen viel in een museum in Israël nadat een nieuwsgierig 4-jarig jongetje de pot omstootte, staat terug tentoongesteld. De zeldzame pot uit de bronstijd is sinds woensdag weer te zien in het museum. Professionele restaurateurs slaagden erin het voorwerp voorzichtig weer in elkaar te zetten, dankzij onder meer 3D-technologie en speciale

Lees meer »

Baseballclub brengt prachtig eerbetoon aan overleden Luca (21): “Hij was er altijd voor iedereen, met de nodige humor”

Een gigantisch nummer ‘2’ – “zijn rugnummer” – vormen met zo veel mogelijk mensen. De Zonhovense baseballclub Sunville Tigers hield woensdagavond een opvallend eerbetoon aan Luca Pignatelli. De 21-jarige overleed vorige week nadat hij door twee treinen werd aangereden in Diepenbeek. “Luca was er altijd voor iedereen, met de nodige humor.”

Lees meer »

Driekwart van de Vlamingen voelt zich veilig in eigen buurt

76 procent van de Vlamingen voelt zich veilig in zijn of haar eigen woonomgeving. Dat meldt Statistiek Vlaanderen. Toch blijft veiligheid een belangrijk verkiezingsthema. "Politici benadrukken graag dat onveiligheid heerst, want dan kunnen ze zich profileren als degene die de criminaliteit zal oplossen", verklaart Mattias De Backer, postdoctoraal onderzoeker bij KU Leuven.

Lees meer »

Voka lanceert aanbevelingen voor lokale besturen van Ieper, Poperinge en Veurne

Met de verkiezingen in zicht legt Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen nog eens de vinger op de economische wonden via hun regiodeals. In de Westhoek zijn dat mobiliteit, de arbeidsmarkt, ruimte om te ondernemen en de braindrain. Voor Ieper, Veurne en Poperinge hebben voorzitters Callens en De Brabandere specifieke aanbevelingen
The post Voka lanceert aanbevelingen voor lokale besturen

Lees meer »

Duitsland wil grenscontroles invoeren aan alle grenzen in strijd tegen illegale migratie en terreur

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft opdracht gegeven om aan alle landsgrenzen de paspoortcontroles te hervatten. De regering wil zo het aantal mensen dat zonder visum het land binnenkomt sterk terugdringen, leggen regeringsbronnen uit aan het persbureau DPA. Nog volgens die bronnen heeft Faeser de Europese Commissie op de hoogte gebracht.

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting”

In Nieuwpoort komt de nieuwe Vlaamse politieke partij ‘Samen voor Democratie’ op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Initiatiefnemer is dermatoloog Steven De Vos. Hij komt in de IJzerstad op met een beperkte lijst met zeven kandidaten.
The post Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Citymesh bedient vanuit Oostkamp drones om politie en brandweer te ondersteunen

Het Oostkampse bedrijf Citymesh heeft in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse een innovatief Safety Drone Shield voorgesteld. Dit geavanceerd systeem maakt gebruik van drone-technologie en 5G-connectiviteit om nooddiensten in België te ondersteunen. De drones streamen livebeelden naar brandweer, politie en veiligheidsdiensten. Een van de drie remote operations centers bevindt zich in Oostkamp. Recent nog werd

Lees meer »

“Ik hoop dat uwe kop eraf is!”: zwaardere straf in beroep voor man (57) die met jachtgeweer op ex schoot

Camiel V. (57) uit Grobbendonk hoopte in beroep op een vermindering van de tien jaar celstraf die hij voor de strafrechtbank in Turnhout opliep voor een moordpoging op zijn ex. Hij ving bot: het hof van beroep behoudt de effectieve celstraf en stelt de man bovenop nog eens tien jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat is vijf jaar meer

Lees meer »