Brugse komplotdenker door politie uit bed gelicht

De politie heeft midden in de nacht een gewapende inval uitgevoerd in bowlingzaal Kings Club in de Slachthuisstraat in Brugge en heeft bewoner Hans Blanckaert vanuit zijn flat boven de horecazaak geboeid weggevoerd. Hij had na een eerder faillissement een beroepsverbod en wordt verdacht van witwassen, verduistering en het bezit van verboden wapens. Na twaalf uren in de politiecel werd de Bruggeling vrijgelaten. Hij dient klacht in tegen de politie, omdat die hem geen huiszoekingsbevel toonde bij de razzia.

De Brugse komplotdenker Hans Blanckaert, die al jarenlang het gezicht is van bowlingzaal Kings Club in Sint-Pieters en tijdens de pandemie een betoging van een anti-vaxxers in Brugge organiseerde, lanceerde zondagavond een filmpje op zijn Facebook-pagina, waarin hij het optreden van de politie op de korrel neemt.

Poedelnaakt

“Ik lag vredig te slapen met een mooie dame aan mijn zijde, toen een S.W.A.T.-team met veel geweld om 5 uur binnendrong. Zonder de aanwezigheid van die vrouw was ik er wellicht niet weer”, beweert Hans Blanckaert, die als bewijs foto’s van de camerabeelden van de Kings Club toont.

Een achtkoppig, gewapend special forces team, voorzien van schilden, beukte de voordeur in, gooide een flitsbom en drong de flat boven het snookersalon. Poedelnaakt werd Hans Blanckaert uit zijn bed gelicht en in de boeien geslagen. “Er werden groene lezers op mij ogen en mijn geslachtsdelen gericht. Een eenvoudige snookerspeler wordt behandelt als was hij de gevaarlijkste terrorist van het land”, vervolgt hij in het filmpje.

Kruisboog

Volgens Hans Blanckaert heeft de politie geld, een kleine kruisboog en een handpistool met 250 kogels meegenomen. “De grote kruisboog hebben ze vergeten. Ik mag toch thuis zo’n wapen hebben om mij te verdedigen bij een inbraak? Ik heb het enkele jaren geleden gekocht en oefen af en toe op een vuilnisemmer.”

“Indien de politie mij vriendelijk gezegd had, dat ze een verzoek tot huiszoeking van de onderzoeksrechter hebben, zou ik ze binnen gelaten hebben. Tot op heden heb ik dat verzoekschrift niet gezien. Politie en onderzoeksrechter wijzen naar elkaar! Daarom zal ik klacht indienen wegens belaging en inbraak door de politie.”

Geblinddoekt

Hans Blanckaert werd geblinddoekt naar het Politiehuis in de Coiseaukaai in Brugge gevoerd, waar hij na een dutje in de politiecel anderhalf uur verhoord werd. “De klacht is een klucht. Ik wordt verdacht van verduistering, het niet naleven van een beroepsverbod, laattijdige aangiftes en het witwassen van geld.”

“De politie verwijst hiervoor naar mijn faillissement in 2008. Ze zoeken mij sinds 2013. Maar ik ben niet de zaakvoerder van Kings Club, ik ben er werknemer. Omdat ik het gezicht ben van die horecazaak, denken velen ten onrechte dat ik de zaakvoerder ben. Het is trouwens belachelijk dat ze nu een gerechtelijk onderzoek starten, want op 1 januari 2025 verloopt mijn beroepsverbod.”

Geld

Acht leden van het S.W.AT.T-team en zes mensen van de recherche hebben enkele messen, een lamp met een teaser, een kleine kruisboog en een handwapen meegenomen. Maar ze hebben nu ook cash geld uit een omslag en uit mijn portefeuille mee. Tijdens het verhoor werd mij verweten dat ik een auto verduisterd heb. Maar ik heb mij BMW perte totale gereden!”

“Na twaalf uren hebben ze mij vrijgelaten uit de politiecel. Geen enkele advocaat wil mij bijstaan. Mijn geld – 1.150 cash – kreeg ik niet terug. Ik zal de kapotte deur zelf moeten vervangen. Daarom doe ik via Facebook een oproep om mij financieel te helpen bij deze gerechtelijke procedure.”

Naar Paraguay?

“Ik word behandeld als de grootste gangster van België. Doet de politie dat voor elke ondernemer die failliet gaat?”, aldus Hans Blanckaert, die zijn zaak eind deze maand – een weekje later dan voorzien – definitief sluit. Hij heeft plannen om te emigreren naar Paraguay of Argentinië.

Politie en parket hullen zich in stilzwijgen: het gaat om een lopend gerechtelijk onderzoek, daarover kan en mag niet gecommuniceerd worden.

The post Brugse komplotdenker door politie uit bed gelicht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spaans gerecht blijft bij weigering om Puigdemont amnestie te verlenen

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag opnieuw geweigerd om de eerder dit jaar goedgekeurde amnestiewet toe te passen voor Carles Puigdemont, de separatistische oud-premier van Catalonië. De rechtbank blijft bij het vonnis dat begin juli al werd uitgesproken: de amnestieregeling is niet van toepassing voor verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen de in België verblijvende Puigdemont blijft daarmee van kracht.

Lees meer »

Cédric Cherain wint 64ste Omloop van Vlaanderen

De tweede seizoenshelft van het Belgisch kampioenschap rally is dit weekend op gang geschoten met de Omloop van Vlaanderen. Cédric Cherain was de enige van de titelkandidaten die foutloos bleef en zo verdiend de rally won. Daarmee ligt de titelstrijd weer open en wordt het wachten tot de laatste rally van het seizoen om te weten wie dit jaar kampioen

Lees meer »

Koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, beleeft tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »

Misnoegde werknemers verzamelen aan Audi-fabriek: blokkade gaat voort, personeel wordt niet meer betaald

Enkele tientallen arbeiders van de Audi-fabriek in Vorst stonden deze ochtend opnieuw buiten aan de hoofdingang van de site aan de Brits Tweedelegerlaan. Dat bevestigde vakbondsafgevaardigde Ludovic Pineur aan Belga kort voor 6 uur. De vakbonden zijn van plan om een gerechtsdeurwaarder te laten komen om de sluiting van de fabriek vast te stellen. Dat liet een andere vakbondsbron weten.

Lees meer »

Ruiselede en Wingene werken met Boerenbond aan campagne voor meer verkeersveiligheid op landbouwwegen

De gemeentebesturen van Ruiselede en Wingene werken met de Boerenbond aan een campagne voor veiliger landbouwwegen, vooral tijdens het oogstseizoen. Naar jaarlijkse traditie houdt de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé ook een persconferentie rond ‘Modder op de weg’, om zoveel mogelijk verkeersongevallen te vermijden.
The post Ruiselede en Wingene werken met Boerenbond aan campagne voor meer verkeersveiligheid op landbouwwegen appeared

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

Belgische consultant riskeert de doodstraf te krijgen van Congolese rechtbank

De Belg Jean-Jacques Wondo, die al sinds 22 mei gevangen zit in de militaire gevangenis van Ndolo, in de Congolese hoofdstad Kinshasa, riskeert morgen tot de doodstraf te worden veroordeeld. Hij wordt onder meer beschuldigd van terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie in België zegt dat hij onschuldig is. Wondo stond de afgelopen weken terecht in Kinshasa en

Lees meer »

“Géén nieuw tranendal tegen Frankrijk meer, aub. Tijd voor een dosis feelgood”

Van dé uitschakeling in Sint-Petersburg tot Kylian Mbappé die Jan Vertonghen ging treiteren na z’n owngoal in Düsseldorf. Wedstrijden tegen Frankrijk zijn voor de Rode Duivels de laatste jaren een hoofdstuk vol decepties. Onze chef voetbal Niels Poissonnier kijkt vanavond vooral uit naar hoe de Belgen zich zullen presenteren. “Verliezen tegen ‘Les Bleus’ is geen schande. Maar je moet natuurlijk

Lees meer »