Schatkist geeft in september opnieuw eenjarige staatsbon uit

10:32 Particuliere beleggers kunnen vanaf 5 september intekenen op een nieuwe eenjarige staatsbon en minstens één staatsbon met een langere looptijd. Die hebben wel geen fiscaal gunstregime. 

Meer krantenkoppen in België

Panelgesprek over middelengebruik in de bib: “Er leven heel wat vragen”

Met de regelmaat van de klok komen berichten over middelengebruik zeg maar drugs in de brede zin van het woord in de media: chauffeurs onder invloed, illegale plantages en transporten, opgepakte dealers… Ook bibliothecaris Elke Vandewalle merkte die bezorgdheid bij de bezoekers van de bib en organiseert een panelgesprek op woensdag 25 september.
The post Panelgesprek over middelengebruik in

Lees meer »

Martin Heylen duikt in zijn rijke tv-verleden in ‘40 jaar reilen en Heylen’: “Hierna mogen de mensen me terug vergeten”

“Bekend zijn is vervelend” en toch keert Martin Heylen (68) terug in de schijnwerpers met zijn nieuwe reeks ‘40 jaar reilen en Heylen’. Daarin duikt hij in zijn rijke archief en bezoekt hij mensen die hem door de jaren heen zijn bijgebleven. En hoewel Heylen nog niet aan stoppen denkt, begint de twijfel soms toch toe te slaan. “Ik wil

Lees meer »

Kinderen plantten een jaar geleden berm vol nieuwe boompjes, nu is alles weggemaaid: “Het was een ongelukje”

De gemeentediensten van de gemeente Pepingen zijn iets te enthousiast begonnen met het maaien van de berm in de Kareelstraat in deelgemeente Bellingen. Alle plantgoed dat de kinderen van het buurtschooltje Spring in ’t Veld in de lente vorig jaar hadden aangeplant om de holle weg te herstellen, bleek tot op de grond mee afgemaaid. “Een ongelukje”, zegt de gemeente.

Lees meer »

Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

In de Nieuwstraat in Kemmel konden we dit viergeslacht fotograferen. Stamvader is Jozef Debrabander (86) uit Nieuwkerke. We zien hem op de foto samen met zijn zoon Lieven Debrabander (57) uit Dranouter, kleinzoon Brecht Debrabander (27) uit Kemmel en achterkleinzoon Jules, die geboren werd op 19 mei. (EF)
The post Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

Lees meer »

Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken

Politiezone Polder hield dinsdag een nieuwe gerichte controleactie aan het station van Diksmuide om daar overlast in te perken. Het station staat er al langer om gekend. Uiteindelijk ging het om een ontradende actie en konden er geen inbreuken of drugsbezit worden vastgesteld.
The post Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken appeared

Lees meer »