Explosief in auto gegooid in Antwerpen: wagen brandt deels uit, verschillende woningen beschadigd

Onbekenden hebben maandag op het Kiel een explosief tot ontploffing gebracht in een geparkeerde wagen. De wagen brandde deels uit, door de impact van de knal sneuvelden ook verschillende ramen van woningen in de straat.

 

Meer krantenkoppen in België

Volkskundemuseum heropent zaterdag: “Dit moet het meest familievriendelijk museum van Brugge worden”

Na een maandenlange sluiting heropent het Volkskundemuseum in Brugge op zaterdag 14 september zijn deuren. Het museum onderging noodzakelijke infrastructuurwerken, twee kamers kregen een volledig nieuwe en familievriendelijke invulling, met gezelschapsspellen.
The post Volkskundemuseum heropent zaterdag: “Dit moet het meest familievriendelijk museum van Brugge worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gerestaureerde schandpaal staat weer op de Grote Markt van Poperinge

Tussen de sacristie van Bertinuskerk en de Grote Markt van Poperinge werd de aloude schandpaal in ere hersteld, op de plaats waar ze vroeger stond. Van de 12de tot in de 19de eeuw was de schandpaal of kaak een gebruikelijke straf voor kleinere misdrijven zoals diefstal, overspel, godslastering, landloperij en bedelarij.
The post Gerestaureerde schandpaal staat weer op de

Lees meer »

Actievoerders plaatsen banken voor chillende jongeren op Katelijneplein in Brussel, maar stad haalt ze weer weg

De 50 banken die actievoerders zondagavond op het Sint-Katelijneplein in Brussel hadden geplaatst zijn woensdag door arbeiders van de stad verwijderd. De actie ging uit van enkele Brusselse organisaties die het er niet mee eens zijn dat cafés en restaurants op het Sint-Katelijneplein steeds grotere terrassen mogen zetten en op die manier ontmoetingsplekken van jongeren inpalmen.

Lees meer »

Tweede fase van vaccinatiecampagne tegen polio in Gazastrook afgerond

In de Syrische provincie Hama zijn na de reeks Israëlische aanvallen in de nacht van zondag op maandag al veertien doden geteld. Dat meldt het officiële agentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De Israëlische aanvallen waren naar verluidt gericht tegen vijf militaire sites in het centrum van het land.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”

Wijlen schepen Dorine Geersens was de bezieler van De Nieuwe Lijst, maar ze mag helaas de verkiezingscampagne niet meer meemaken. “Het team van haar Nieuwe Lijst zal net zoals Dorine het altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”, klinkt het.
The post Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft

Lees meer »