Deze mensen laten zich vrijwillig opsluiten in een kamer met enkel een voedergat in de deur

Geen smartphones of laptops, vier kale muren en een cel niet groter dan de gemiddelde voorraadkast: dat is de woonplaats van de hikikomori, oftewel ouders die zich volledig afgesneden hebben van de buitenwereld om hun geïsoleerde kinderen beter te begrijpen.

 

Meer krantenkoppen in België

Terug naar school, de oorlogseditie: Oekraïners getuigen

Vier miljoen Oekraïense kinderen keerden deze week terug naar de schoolbanken. Een op de vier doet dat wel via online lessen, thuis of vanuit het buitenland. Na 2,5 jaar oorlog is veiligheid ook niet meer de enige prioriteit. “Gedaan met het afsluiten van gevoelens. Er is een gigantische vraag naar psychologische hulp.”

Lees meer »

Na noodkreet Nederlandse drinkwaterbedrijven: “Vlaams drinkwater gegarandeerd vrij van PFAS”

Je loopt geen risico op kanker door het drinken van kraantjeswater. Dat verzekert water-link, de grootste producent van drinkwater in Vlaanderen. Dat reageert daarmee op een waarschuwing vanuit de Nederlandse watersector dat De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen niet effectief wordt beschermd tegen onder meer het kankerverwekkende PFAS. 40% van het Vlaamse drinkwater komt onrechtstreeks uit

Lees meer »

Spektakel-musical 14-18 begroet ook Bert Verbeke: “Zo fijn van terug in iets te mogen meespelen dat ik tien jaar geleden heb mogen mee helpen creëren”

De spektakel-musical 14-18 in Puurs blijft nog altijd volle zalen trekken. Ook Bert Verbeke alias Albert speelt nu mee en dat is voor hem zelfs al de tweede keer, want tien jaar geleden was hij ook erbij. “Het is thuiskomen, maar het is tegelijk ook heel nieuw”, stipt hij aan.
The post Spektakel-musical 14-18 begroet ook Bert Verbeke: “Zo

Lees meer »

Wijkcomité Klein Schardauw houdt smoefeltocht

Er waait een frisse wind door het wijkcomité van het Klein Schardauw in Sint-Eloois-Winkel. Na een succesvolle editie van de kerstdrink eind vorig jaar organiseerde het comité onlangs een smoefeltocht. De deelnemers legden een tocht van ongeveer 25 kilometer af langsheen onbekende plekjes. Onderweg kregen ze smoefelmomentjes en spelletjes voorgeschoteld. Na de fietstocht schoof iedereen
The post Wijkcomité Klein

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat een prestatie! Dressuurrijdster Michèle George pakt zevende gouden paralympische medaille en evenaart record

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Hulp voor Gaza vanuit België: vliegtuig met 500 tenten onderweg – Israël biedt Hamasleider veilige uittocht in ruil voor gijzelaars

Op de luchthaven van Melsbroek is woensdagochtend om 9.15 uur een vliegtuig met hulpgoederen vertrokken naar Gaza. Het gaat om een B-FAST-missie. Aan boord bevinden zich meer dan 500 tenten die uitgerust zijn voor de winter. Sinds het begin van de oorlog in Gaza stuurde België ongeveer 1.250.000 euro aan hulpgoederen naar de regio.

Lees meer »

N-VA Harelbeke trekt met sterke top 5 richting de gemeenteraadsverkiezingen

Met nog precies een maand te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024, presenteert N-VA Harelbeke haar top 5-kandidaten. De lijst combineert ervaring, ondernemerszin en jong talent, en weerspiegelt de ambities van de partij om Harelbeke nieuw leven in te blazen, aldus N-VA.
The post N-VA Harelbeke trekt met sterke top 5 richting de gemeenteraadsverkiezingen appeared first on

Lees meer »