Francesco Vanderjeugd stopt na verkiezingen van oktober als burgemeester van Staden na schandaal rond seksfilmpje

De burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open VLD), is geen kandidaat om zichzelf op te volgen als burgemeester van Staden. Dat heeft hij aangekondigd in een emotionele videoboodschap op Facebook. Vanderjeugd kwam eerder deze week opnieuw in opspraak. Hij zou op een verkiezingsevenement ongevraagd een zelfgemaakt seksueel getint filmpje getoond hebben aan enkele aanwezige jongeren. Hij wil tijd nemen om "opnieuw een beter versie van zichzelf te worden". 

Meer krantenkoppen in België

Drugslab ontdekt in Houthalen-Helchteren

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft vrijdag in Houthalen-Helchteren een drugslab ontdekt. De productielocatie voor synthetische drugs bleek niet actief te zijn.

Lees meer »

Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship

Leden van Zwemclub Interbad Brugge maakten deel uit van het Belgische FROS-team, dat onlangs het CSIT Championship in Oostende won. “In het algemeen landenklassement is het de eerste keer in achttien jaar dat dit wordt verwezenlijkt.”
The post Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extra petanquepleinen aan Kloosterhof ingehuldigd

Aan domein Kloosterhof, dat onder andere assistentiewoningen en een dienstencentrum omvat, zijn enkele extra petanquepleinen officieel ingehuldigd. “Sinds de opening van ons dienstencentrum in 2016 hadden we twee petanquevelden”, zegt Veerle Holsbeke. “Onze club De Hofpetanquers is zodanig groot geworden dat die twee pleinen niet langer voldoende waren. De vraag naar twee extra pleinen was
The post Extra petanquepleinen

Lees meer »

KIJK. Oostendse kandidaat-burgemeesters John Crombez en Bart Tommelein in debat bij VTM NIEUWS: “Bestuur weet niet wat er speelt bij de bevolking”

John Crombez (Vooruit) en Bart Tommelein (Open Vld) zijn zondagmiddag in debat gegaan in de studio van VTM NIEUWS. De kandidaat-burgemeesters van Oostende namen het opnieuw tegen elkaar op, na een eerste debat afgelopen vrijdag. Ze discussieerden over de zone 30 en het onveiligheidsgevoel in de stad. “Crombez doet alsof Oostende een ‘hellhole’ is waar mensen bang moeten zijn om

Lees meer »