Bewoners blussen vlammen tegen de gevel van hun flatgebouw in Ieper: “Wat wordt het volgende hier?”

Opschudding zondagnamiddag in het centrum van Ieper: vlammen stegen plots op tegen de voorgevel van een flatgebouw.

Zondagnamiddag brak rond 14.30 uur even paniek uit, toen vlammen zichtbaar waren op het voetpad tegen de gevel van een appartementsgebouw langs de Polenlaan in het centrum van Ieper, halfweg tussen de hoofdbibliotheek en de jachthaven aan de kop van het kanaal Ieper-IJzer.

Papier en karton

“Vermoedelijk gaat het om een hoop papier en karton, dat al buiten staat voor de huisvuilophaling van komende maandagochtend”, zegt een van de naar buiten gesnelde bewoners. Terwijl overburen de hulpdiensten belden, snelden verschillende flatbewoners naar beneden met emmers water om de vlammen neer te slaan. Anderen bleven angstvallig kijken vanuit hun raam naar de brandhaard beneden of trokken naar de gelijkvloerse verdieping om hun wagen uit de naburige garage te evacueren.

Oorzaak?

Tegen de aankomst van ploegen van politiezone Arro Ieper en Brandweer Westhoek konden de bewoners het vuur doven. Een stukje van de gevel was zwartgeblakerd. De brandweer voerde nog een controle uit en kon daarna weer beschikken. “We hebben het raden naar hoe die afvalhoop vuur heeft gevat”, merkt een bewoner op. “Een weggegooide sigaret? In brand gestoken? Misschien zullen we het nooit weten.”

Dode ree

De bewoners van het appartementsgebouw beleven een bewogen week: afgelopen maandag werd een ree doodgereden en op hun voetpad geslingerd. “Wat wordt het volgende? Hopelijk keert de rust hier weer terug”, klinkt het terwijl het verzamelde gezelschap terug naar binnen trok.”

(TP)

The post Bewoners blussen vlammen tegen de gevel van hun flatgebouw in Ieper: “Wat wordt het volgende hier?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

90 seconden na noodoproep is drone al onderweg: “Kostbare tijd winnen bij brand en ongevallen”

Politie- en brandweerdiensten krijgen ogen in de lucht. Daar zorgen binnenkort de 70 droneplatformen van telecombedrijf Citymesh voor. Het plan: binnen de 90 seconden na een noodoproep de drone laten vertrekken en amper een paar minuten later al een gedetailleerd beeld krijgen van de toestand waarvoor ze uitrukken. Dit is hoe het ‘safety drone shield’ zal werken.

Lees meer »

Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie

Met een straatfeest hebben de buren uit de Azaleastraat in Ardooie de zomermaanden feestelijk afgesloten. Naar buurtbewoner Donald Debel met uiterste precisie uitrekende, telt deze kortste, maar daarom niet de minst levendige straat van de Bloemenwijk 24 bewoners.
The post Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Céline Dion plant grote comeback tijdens Songfestival”

Ze keerde al heel even terug voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, maar volgens bronnen wil Céline Dion (56) haar comeback maken op het Eurovisiesongfestival. “Ze is een legende”, klinkt het bij Moritz Stadler, één van de producenten van het liedjesfestijn.

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »

KIJK. Stralende Margot Robbie voor het eerst met babybuik op de rode loper

Margot Robbie (34) is voor het eerst sinds het nieuws van haar zwangerschap bekendraakte op de rode loper verschenen. De Australische actrice poseerde onder meer samen met haar man Tom Ackerley (34) op de screening van de film ‘My Old Ass’. Een tijdje geleden werd Margot wel al eens gefotografeerd op Wimbledon. Ook toen was haar zwangere buik al goed

Lees meer »