Foto toont dader Thomas Matthew Crooks (20) op dak net voor moordaanslag op Donald Trump

De FBI heeft Thomas Matthew Crooks (20) geïdentificeerd als de dader van de moordpoging op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Amerikaanse media tonen een beeld van de man dat net voor de aanslag genomen werd. Dit weten we al over hem. 

Meer krantenkoppen in België

“Elke dag trekken we 10 rijbewijzen in”: waarom politie sinds juni jacht maakt op bestuurders die gsm’en achter stuur

Gsm-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »

KIJK LIVE. Bedrijvige Evenepoel kan sprint niet ontlopen, Govekar wint slotrit Tour of Britain – Kijk hier naar de nabeschouwing!

Zonder een onfortuinlijke Magnier, zag Evenepoel in de slotetappe van de Tour of Britain zijn kans. Maar ondanks veelvuldige pogingen raakte de olympische kampioen niet weg. In de onvermijdelijke massasprint was de Sloveen Govekar de snelste. Kijk hieronder naar de nabeschouwing van de Britse rittenkoers, met deskundig commentaar van Michel Wuyts. Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar

Lees meer »

Jani Kazaltzis treurt nog elke dag om overleden hondje Qozmo: “Accepteren dat hij er niet meer is is erg moeilijk”

Als presentator van ‘Fboy Island’ op Streamz en met het realityprogramma ‘Jani en James doen het zelf’ op Play4 belooft het opnieuw een bruisend nieuw tv-seizoen te worden voor Jani Kazaltzis. Veel werk voor de man, maar wel een welgekomen afleiding, want privé kreeg hij deze zomer een groot verlies te verwerken. Met name Qozmo, zijn trouwe viervoeter en ook

Lees meer »

WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024 editie

Het stadsfestival WONDER brengt creatief talent uit heel België samen in een uniek ontdekkingsparcours doorheen Kortrijk, van 17 oktober tot 3 november. De organisatie deelt alvast vijf niet te missen hoogtepunten uit het programma. Van digitale elementen in een textielpaviljoen tot een groepstentoonstelling in een oud koetshuis.
The post WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024

Lees meer »

Voortaan gaan GBS Blauwepoort en GBS Kooigem door het leven als ‘Gemeenteschool KOlibrie’

Gemeentelijke basisscholen Blauwepoort aan het Halenplein en Kooigem aan Kooigemplaats krijgen een nieuwe identiteit als ‘Gemeenteschool KOlibrie’. Deze rebranding, het resultaat van een intensief intern traject, weerspiegelt de hernieuwde missie en kernwaarden van de school.
The post Voortaan gaan GBS Blauwepoort en GBS Kooigem door het leven als ‘Gemeenteschool KOlibrie’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf nu ook alternerend zaterdagmarkt in Krottegem en Beveren: “Het leeft al bij de inwoners”

Roeselare heeft er – naast de traditionele dinsdagmarkt – een markt bij. Zaterdag 14 september wordt op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Krottegem de eerste tweewekelijkse markt gehouden. De week erop is het de beurt aan Beveren, daarna blijven de zaterdagmarkten elkaar afwisselen. “We hebben al acht geëngageerde marktkramers, vooral met voeding. Maar er kunnen er uiteraard nog bij.”
The post

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Geen eremetaal voor dressuurteam, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Luc en Taleen klinken op goud

Luc Grillet werd geboren in Menen in 1947. Zijn toekomstige, Taleen Bostoen, werd geboren in Kortrijk in 1952. De liefdeskriebels groeiden nadat ze elkaar ontmoetten in de taverne in Kortrijk, waar Taleen een vakantiejob deed. En zo stapten ze 50 jaar geleden in het huwelijksbootje in de Kortrijkse deelgemeente Bissegem. Ze kregen twee zonen, Luc
The post Luc en

Lees meer »

Voetbalclub Zulte Waregem lanceert verkeerscampagne: “Te vaak wordt gedacht dat één glas extra geen verschil maakt”

“Nog eentje kan de laatste zijn”, met die slogan lanceert Essevee een campagne die iedereen moet aanmoedigen om bewust na te denken over de gevolgen van alcohol achter het stuur.
The post Voetbalclub Zulte Waregem lanceert verkeerscampagne: “Te vaak wordt gedacht dat één glas extra geen verschil maakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »