Na uitvaart motorcrosser Eddy De Roust (63) volgt een ereronde op circuit Zwaanhof

In de bomvolle aula van het uitvaartcentrum Denolf in Zwevezele vond op zaterdag 13 juli de uitvaart van Eddy De Roust (63) uit Wingene plaats. Hij overleed een week eerder op het motorcrossterrein Zwaanhof in Komen-ten-Brielen. De ervaren crosser maakte een ongelukkige val en overleefde dat niet.

Als eerbetoon voor de overleden piloot werd er op zaterdagnamiddag een ereronde op het circuit gereden. Hulpverlener Kristof reed met zijn quad voorop. Alle piloten sloten dan aan, per twee naast elkaar. Er werd zeer rustig gereden en er waren geen sprongen.

Toeschouwers volgden het allemaal langs de afsluiting van het circuit en binnen de aangewezen zones. Het initiatief met de ereronde was een teken van verbondenheid en respect naar de nabestaanden en familie.

Eddy De Roust was de echtgenoot van Chantal Ghysels. ‘Vriend van velen. Gedreven sportman’, zo staat het op de rouwbrief. Hij was de vader van twee kinderen Jonas en Jente en de pluspapa van Elien, Ewout en Evie.

The post Na uitvaart motorcrosser Eddy De Roust (63) volgt een ereronde op circuit Zwaanhof is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zijn woorden waren allesbehalve gepast en zeker niet die van een leider”: Kylian Mbappé onder vuur in Frankrijk

Druppelt het in België rond de Rode Duivels en hebben we dringend nood aan een portie feelgood, zoals onze chef voetbal schrijft, dan regent het in Frankrijk. Na een teleurstellend EK onderuit tegen Italië vrijdagavond. Zo kreeg de je-m’en-foushouding van Kylian Mbappé (25), op de persconferentie een dag voor die Nations League-match, extra weerklank. De Franse analisten zetten zich schrap:

Lees meer »

Failliete aannemer uit Oostende blijft voorschotten incasseren en verbrast die op goksites: zes maanden cel en vijf jaar beroepsverbod

Hoewel M.L. (28) wist dat zijn bouwbedrijf virtueel failliet was, bleef hij voorschotten incasseren. Dat geld verbraste de Oostendenaar grotendeels op goksites. Dat levert hem nu een celstraf en een beroepsverbod op.
The post Failliete aannemer uit Oostende blijft voorschotten incasseren en verbrast die op goksites: zes maanden cel en vijf jaar beroepsverbod appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Al zeker vier doden nadat supertyfoon Yagi aan land gaat in Vietnam, twee doden en bijna honderd gewonden in China

De ‘supertyfoon’ Yagi is zaterdag aan land gegaan aan de noordkust van Vietnam. Daarbij vielen zeker vier doden, zo is bekendgemaakt. Er is sprake van zeker 70 gewonden. Eerder trok de storm al door de provincies Quang Ninh en Haiphong. Daar werden duizenden bomen ontworteld, vlogen daken weg en werden boten losgerukt. Op het toeristische eiland Hainan, in het zuiden

Lees meer »