Berlijn in de ban van EK-finale én de WAGs: UEFA neemt opvallende maatregel om nieuw wangedrag naar spelersvrouwen te vermijden

De EK-koorts bereikt bijna zijn climax. Vanavond maken Spanje en Engeland onder elkaar uit wie zich zal kronen tot kampioen van Europa. De veiligheidsdiensten staan alvast op scherp, zéker voor de komst van de tientallen WAG’s (wives and girlfriends). De UEFA nam zelfs extra maatregelen nadat enkele Engelse spelersvrouwen bier over zich heen kregen na de wedstrijd tegen Slovenië. 

Meer krantenkoppen in België

“Niet de bedoeling dat Evenepoel weer naar Tourgewicht gaat”: ploegleider Klaas Lodewyck over de laatste “cruciale” weken richting WK

“De twee weken die nu volgen worden cruciaal.” Ploegleider Klaas Lodewyck weet dat de weg naar een nieuwe wereldtitel er een is met uitdagingen voor Remco Evenepoel. “Zijn Tourgewicht zal hij wellicht niet meer halen.” Toch leeft de dubbele olympische kampioen in Engeland zonder druk toe naar zijn laatste grote doel van het jaar.

Lees meer »

Ook vrijdag geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook vrijdag door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem

De Izegemse brandweer bracht dit jaar een kalender uit met brandweerlui die poseerden bij een aantal erfgoedlocaties. Raadslid Giel Seynaeve stelt voor om met die originele foto’s een expo te maken in de bibliotheek, wat op bijval kon rekenen bij schepen van Erfgoed en Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).
The post Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem appeared

Lees meer »

Voormalige spelersbus KSV Diksmuide duikt op in… Noord-Duitsland

Op de wegen van het eiland Rügen, in het uiterste noorden van Duitsland, werd een opvallend voertuig gespot: een voormalige spelersbus van voetbalclub KSV Diksmuide, nu uitgerust met Duitse nummerplaten uit Landkreis Diepholz in Nedersaksen. De bus is nog steeds voorzien van de originele belettering en reclame.
The post Voormalige spelersbus KSV Diksmuide duikt op in… Noord-Duitsland appeared first

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, onder wie ook Belgen, dagen bakfietsenmerk Babboe voor rechter na veiligheidsproblemen

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway start namens 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen de Nederlandse bakfietsenfabrikant Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het Nederlandse consumentenprogramma ‘Radar’. Het kantoor wil dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 km/uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »