Young Yellow Tigers U18 met West-Vlaamse inbreng verovert zilver op EK

De Belgian Young Yellow Tigers hebben in het damesvolleybal bij de U18 een zilveren medaille behaald op het Europees kampioenschap, dat in Roemenië (Blaj) en Griekenland (Heraklion) werd gespeeld.

Het Belgisch team werd er vertegenwoordigd door heel wat West-Vlamingen: Janne Deleu (Oostende), Tea Radovic (Roeselare), Liese Verhelst als dochter van de bekende volleybalspeler Wouter Verhelst (Torhout), Lune Hoste (Zwevezele), Flore Maes (Zwevegem) en Auke Vanassche (Avelgem). Ons land verloor in de finale tegen Bulgarije in drie sets: 25-15, 25-18 en 27-26.

De Belgische vrouwen bereikten eerder de Final Four, die tevens in Roemenië werd gespeeld, nadat ze tweede werden in de groepsfase waarin ze wonnen tegen Spanje, Servië, Slovenië, Roemenië, Nederland en Kroatië. Enkel van titelverdediger Italië werd er verloren. In de halve finale zette de Belgische volleybalsters Polen opzij met 3-1. Het doel van de Belgian Young Yellow Tigers was op het EK U18 een plaats bij de eerste zes te bemachtigen, wat recht geeft op een deelname aan het WK en het EYOF. (ACR)

The post Young Yellow Tigers U18 met West-Vlaamse inbreng verovert zilver op EK is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is het graf van Merlijn gevonden?

Archeologen suggereren dat ze mogelijk het graf gevonden hebben van Merlijn ‘de tovenaar’, één van de meest tot de verbeelding sprekende personages uit de middeleeuwse literatuur.

Lees meer »

Neo-triatleten Greg Van Avermaert, Sven Vanthourenhout en Jelle Wallays schaven zwemtechiek bij met tips van legende Frederik Van Lierde

Voormalige wielrenners die zich wagen aan triatlon, het is een fenomeen dat we vaker en vaker terugzien. Onlangs kreeg deze trend een boost door niemand minder dan tweevoudig Olympisch goudwinnaar Remco Evenepoel, die aankondigde na zijn wielercarrière de triatlon in te willen duiken. Een ander opmerkelijk voorbeeld is Greg Van Avermaet, die eind vorig jaar zijn eerste triatlon, SGrail in

Lees meer »

“Deze vierde plaats is correct”: Robin Orins nadat hij nipt naast podium grijpt op EK tijdrijden bij beloften

Robin Orins eindigde woensdagnamiddag op de vierde plaats in de tijdrit bij de beloften op het EK wielrennen in Limburg. Hij zag er het goud voor het derde opeenvolgende jaar naar Alec Segaert gaan.
The post “Deze vierde plaats is correct”: Robin Orins nadat hij nipt naast podium grijpt op EK tijdrijden bij beloften appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkiezingsaffiches duiken weer op in straatbeeld: waarom ze bij lokale verkiezingen extra belangrijk zijn

Ze duiken stilaan weer op in het straatbeeld: de verkiezingsaffiches. Deze keer voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. "Omdat veel lokale afdelingen onder een andere naam opkomen, zijn die affiches belangrijk", analyseert Reinout Van Zandycke, expert politieke communicatie. "Het wordt voor de kiezer een hele klus om zijn favoriete kandidaat te vinden in het stemhokje."

Lees meer »

Extinction Rebellion ontrolt spandoek tegen het aanmeren van cruises naar Zeebrugge

Vijf klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagnamiddag actie gevoerd aan de Rederskaai in Zeebrugge. Ze ontrolden een spandoek, met de vermelding dat cruisetoeristen niet welkom zijn wegens de zware ecologische voetafdruk van cruiseschepen.
The post Extinction Rebellion ontrolt spandoek tegen het aanmeren van cruises naar Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blinken spreekt steun uit voor gevluchte Venezolaanse presidentskandidaat

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag (lokale tijd) zijn steun uitgesproken voor de presidentskandidaat van de Venezolaanse oppositie, Edmundo Gonzalez Urrutia, die naar Spanje vluchtte. Sinds de omstreden presidentsverkiezingen eind juli, verhoogde de autoritaire president Nicolas Maduro de druk op de oppositieleider.

Lees meer »

Gouden jubileum voor Gilberte en Noël

Op 6 september 1974, een week na haar 20ste verjaardag, stapte Gilberte Rosseel (70) in het huwelijksbootje met Noël Spillier (72). Het koppel kreeg twee dochters en heeft intussen ook vijf kleinkinderen. Noël werkte beroepshalve in een drukkerij, waarvan 28 jaar bij de bekende drukkerij Beuselinck in Ichtegem. Gilberte bleef thuis om voor de kinderen
The post Gouden jubileum

Lees meer »

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille en team relay in rook opgaan na stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd en kan niet tijdig hersteld worden voor de team

Lees meer »

Ingelmunster huldigt Glen Cuyle voor prestatie op Olympische Spelen: “Je bent in staat om voor het allerhoogste te gaan”

Dat Ingelmunster een echte sportgemeente is en blijft is al langer geweten. Er wordt massaal aan sport gedaan door jong en oud. Er wordt bij gevolg elke dag intensief getraind door de vele clubs die in de Brigandsgemeente actief zijn. Heel veel clubs zijn bovendien actief in de verschillende nationale en provinciale competities en met succes. Het ultieme bewijs daarvoor

Lees meer »

Belgen deden al miljoen keer zelf aan onderzoek via burgerwetenschap

Burgerwetenschap, met projecten als CurieuzeNeuzen, het Grote Vogeltelweekend en MaaiMeiNiet, zit in de lift. In ons land namen burgers naar schatting al een miljoen keer deel aan zulke projecten. Dat blijkt donderdag uit een rapport van het Vlaams Kenniscentrum Citizen Science (Scivil) dat voor de eerste keer burgerwetenschap in kaart brengt.

Lees meer »

22 werknemers van elektriciteitscentrale in Merksem herdacht die 80 jaar geleden geëxecuteerd werden tijdens WOII

In Merksem zijn vanochtend 22 werknemers van de elektriciteitscentrale herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden geëxecuteerd. Die herdenkingsplechtigheid vindt elk jaar plaats, maar dit jaar is ze extra speciaal omdat het exact 80 jaar geleden is dat de medewerkers om het leven kwamen. Tijdens de herdenking werd ook stilgestaan bij 7 medewerkers van de Oekraïense netbeheerder die om het

Lees meer »